А ви знаєте, що з кролика можна зробити безліч неймовірно смачних і оригінальних страв. Але самим кращим вважається жарке з кролика. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ніжним і неодмінно стане головною прикрасою будь-якого столу. Давайте дізнаємося, як приготувати кролика смачне і апетитне жарке.
Рецепт жаркого з кролика
Інгредієнти: цукор - 1 ст. ложка; цибулина - 2 шт.; тушка кролика - 700 г; спеції; масло топлене - 50 г; картопля - 5 шт.; морква - 2 шт.; свіжий кріп - за смаком; олія - 05 ст. ложки; бульйон - 15 л; зелене яблуко - 05 шт. Для соусу:
сметана - 2 ст. ложки; паста томатна - 1 ст. ложка; бульйон - 250 мл; спеції; родзинки - 1 ч. ложка. Приготування Тушку добре промиваємо, разрубаем на великі шматки, натираємо кожен сіллю, перцем і цукровим піском. Потім залишаємо м'ясо хвилин на 15 просочитися, а потім обсмажуємо його на розігрітому топленому маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулину, моркву і картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі на одній сковороді пасеруємо цибулю з морквою і зеленню протягом 10 хвилин, а на іншій - картоплю до напівготовності. Після цього беремо глибокий сотейник, викладаємо м'ясо і кладемо половину овочевої обжарювання. Заливаємо бульйоном і тушкуємо все разом 40 хвилин під закритою кришкою, додаючи за необхідністю рідину. Для приготування соусу змішуємо сметанку з томатною пастою, кидаємо родзинки, підсолюємо, перчимо і розбавляємо трохи бульйоном. Коли м'ясо стане м'яким, викладаємо зверху картоплю, овочі, що залишилися і яблучні скибочки. Заливаємо все соусом, накриваємо кришкою і ставимо сотейник в попередньо розігріту духовку. Запікаємо жарке з кролика з картоплею готовності, приблизно 40-45 хвилин, виставивши температуру 180°С.
Печеня з кролика з грушами в духовці
Інгредієнти: сухе червоне вино - 400 мл; вершкове масло - 100 г; груша - 8 шт.; тушка кролика - 2 шт.; журавлина або брусниця - 4 ст. ложки; ягоди ялівцю - за смаком; спеції. Приготування Тушки кролика розбираємо, обробляємо, натираємо м'ясо спеціями і обсмажуємо швиденько на сковороді з маслом до скоринки. Потім вливаємо вино, ставимо все в розігріту до 200°С духовку, кидаємо трави і тушкуємо спекотне хвилин 55. Груші нарізаємо четвертинками і разом з брусницею додаємо до м'яса в самому кінці. Готуємо страву ще 15 хвилин, і подаємо на стіл разом з тушкованою капустою.
Печеня з кролика в горщику
Інгредієнти:
кролик - 600 г; свіжі печериці - 200 г; картопля - 5 шт.; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; морква - 1 шт.; сметана; свіжа зелень - за смаком; спеції. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусками і викладаємо на дно горщиків. Далі кладемо підготовлене м'ясо, подрібнене шматочками, потім кільця цибулі і гриби, порубані скибочками. Посипаємо все тертою морквою, зеленню і часником. Накриваємо залишилися картоплею, заливаємо на третину водою, додаємо сметану і запікаємо жарке з кролика з картоплею в духовці приблизно 1 годину.
Печеня з кролика в мультиварці
Інгредієнти: тушка кролика - 2 кг; сметана - 250 мл; цибулина - 2 шт.; спеції; пісне масло. Приготування Кролика готуємо, обробляючи тушку на шматочки. Чистимо цибулину і подрібнюємо. Далі чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо кролятину, включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо приблизно 40 хвилин. Цим часом окремо на сковороді пасеруємо до зарум'янювання овочі. Потім перекладаємо їх до м'яса, приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, розведеною трохи водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо жарке 40 хвилин, активувавши програму «Гасіння».