» » Кролик, тушкований у вершках

Кролик, тушкований у вершках

Кролик, тушкований у вершках
Кролик - дієтичний і можна сказати делікатесний продукт. Якщо ви дуже любите м'ясо, але вам вже набридли звичайні котлети, спробуйте приготувати кролика в вершках. Його ніжне і делікатесне м'ясо не залишить вас байдужим.

Рецепт кролика у вершках


Інгредієнти:

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • молочні вершки - 500 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кролячі ніжки - 6 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати кролика в вершках. Ніжки промиваємо, кладемо в гусятницю і заливаємо на дві години вином, періодично перевертаючи м'ясо. Потім вино зливаємо, залишивши трохи рідини на дні. Моркву, цибулю і часник чистимо, крупно нарізаємо і викладаємо зверху на ніжки. Заливаємо все вершками, солимо, додаємо приправи. Тушкуємо спочатку 30 хвилин на слабкому вогні на плиті, а потім запікаємо кролика у вершках близько години в духовці. Подаємо блюдо з гарніром з розсипчастого рису або картопляного пюре .

    Кролик з вершками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • тушка кролика - 1 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • вода - 3 л;

  • вершки - 500 мл;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • Кролик, тушкований у вершках

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Тушку кролика розбираємо на невеликі шматочки, заливаємо м'ясо водою з оцтом і залишаємо на 15 години для позбавлення від специфічного запаху. Потім виймаємо м'ясо і просушуємо. Викладаємо шматочки на сковороду, змащену розтопленим маслом, обсмажуємо з обох боків до утворення скоринки. Після цього виймаємо м'ясо, а в останньому жирі підсмажити нарізану кільцями цибулю. Далі перекладаємо шматочки кролика в чашу мультиварки, солимо і перчимо. Викладаємо зверху цибулю і заливаємо вершками. Виставляємо режим «Гасіння» і час 2 години. Після закінчення строку, переставляємо прилад в режим «Випічка» і готуємо ще 35 хвилин. Все, кролик в мультиварці з вершками готовий!
    Додав: admin | 19-03-2015, 12:47
    Переглядів: 2854