Кролик в пиві
Біле м'ясо кролика - корисний і легко засвоюваний продукт. У ньому багато білка, мінеральних речовин і вітамінів. А ось шкідливого холестерину в кролика мало. Регулярне вживання такого м'яса в їжу сприяє нормальному обміну речовин і оптимальному співвідношенню мінеральних речовин в організмі. Цікавий факт: кролятина засвоюється нашим організмом на 90 %. Для порівняння - яловичина засвоюється лише на 62 %. Крім того м'ясо кролика є прекрасним антиоксидантом. Зараз ми вам розповімо смачний рецепт приготування - рецепт кролика в пиві.
Інгредієнти:
тушка кролика - 1 шт.;
темне пиво - 1 л;
винний оцет - 1 ст. ложка;
цибуля - 3 шт.;
бекон - 100 г;
лавровий лист - 3 шт.;
гвоздика - шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком;
чорний перець горошком і запашний перець - 5 шт;
вершки (жирність 22 %) - 150 г;
борошно - 40 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Тушку кролика миємо, обсушуємо, видаляємо нутрощі. Гострим ножем ділимо її на частини. У глибоку ємність висипаємо спеції - перець чорний і запашний, лавровий лист, гвоздику, будь-які приправи для м'яса, сіль додавати не потрібно. Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо в ємність зі спеціями. Тепер туди ж кладемо частини кролика, додаємо пиво і оцет і ставимо годин на 12 в холодильник. Кілька разів перевертаємо м'ясо, щоб воно добре просочилося рівномірно. Після цього кролика виймаємо з маринаду, якщо є великий друшляк, то можна скласти в нього, щоб маринад стек. Тепер розігріваємо олію в сковороді. Борошно Для панірування перемішуємо з перцем. Кожен шматочок кролика натираємо сіллю, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в олії до появи рум'яної скоринки. Доводити до готовності не потрібно, ми все одно ще буде його гасити. Складаємо кролика в жароміцну каструлю, заливаємо процідженим маринадом. І тушкуємо близько півтори години під кришкою. Пару разів за час приготування м'ясо бажано перевернути.
Тепер, подрібнюємо бекон і підсмажуємо на сухій сковороді з цибулею, який був в маринаді. Хвилин за 5 до закінчення приготування м'яса кролика додаємо до нього бекон з цибулею. Тушкуємо без кришки. Потім вимикаємо вогонь, вливаємо заздалегідь підігріті вершки, накриваємо кришкою і загортаємо в ковдру або товсте рушник. Даємо настоятися близько півгодини. Кролик, тушкований в пиві готовий. Приємного апетиту!
Як приготувати кролика в пиві?
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика миємо, обсушуємо, видаляємо нутрощі. Гострим ножем ділимо її на частини. У глибоку ємність висипаємо спеції - перець чорний і запашний, лавровий лист, гвоздику, будь-які приправи для м'яса, сіль додавати не потрібно. Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо в ємність зі спеціями. Тепер туди ж кладемо частини кролика, додаємо пиво і оцет і ставимо годин на 12 в холодильник. Кілька разів перевертаємо м'ясо, щоб воно добре просочилося рівномірно. Після цього кролика виймаємо з маринаду, якщо є великий друшляк, то можна скласти в нього, щоб маринад стек. Тепер розігріваємо олію в сковороді. Борошно Для панірування перемішуємо з перцем. Кожен шматочок кролика натираємо сіллю, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в олії до появи рум'яної скоринки. Доводити до готовності не потрібно, ми все одно ще буде його гасити. Складаємо кролика в жароміцну каструлю, заливаємо процідженим маринадом. І тушкуємо близько півтори години під кришкою. Пару разів за час приготування м'ясо бажано перевернути.
Тепер, подрібнюємо бекон і підсмажуємо на сухій сковороді з цибулею, який був в маринаді. Хвилин за 5 до закінчення приготування м'яса кролика додаємо до нього бекон з цибулею. Тушкуємо без кришки. Потім вимикаємо вогонь, вливаємо заздалегідь підігріті вершки, накриваємо кришкою і загортаємо в ковдру або товсте рушник. Даємо настоятися близько півгодини. Кролик, тушкований в пиві готовий. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Що приготувати з кролика?
М'ясо кролика вважається лідером серед всіх видів дієтичного м'яса. Ніжне нежирне - воно буквально тане в роті. Способів приготування кролика дуже
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми