Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з кролика?

Що приготувати з кролика?

18-03-2015, 19:00
850
Що приготувати з кролика?
М'ясо кролика - продукт дієтичний. Не дарма його рекомендують давати дітям при введенні прикорму. Кролятина багата на білок, вітаміни і мінеральні речовини. А ще з кролика можна приготувати масу смачних страв.

Святкове блюдо з кролика


Інгредієнти:

  • кролячі стегенця - 4 шт.;

  • яблука червоні - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • мелений імбир - 4 ст. ложки;

  • імбирне пиво - 500 мл;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сало - 6 смуг;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кружальцями. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Морква також ріжемо кубиками. Всі інгредієнти викладаємо шарами в форму: яблука, цибулю, моркву. Кожен шар притрушиваем імбиром. Зверху поміщаємо кролячі ніжки. Імбирне пиво змішуємо з сіллю, перцем і гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо стегенця і кладемо на них смужки сала. Закриваємо форму кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності. В кінці приготування крохмаль розвести в 50 мл води і вливаємо в форму, щоб пивний соус загус.

    Кролик по-французьки - найсмачніше блюдо з кролика


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка;

  • сухе біле вино - 250 мл;

  • вершкове масло - 80 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сметана - 125 г;

  • зелень - за смаком;

  • лавровий лист, сіль, перець горошком, вода і оцет для маринаду.


  • Приготування
    З води, оцту, солі і спецій робимо маринад, яким заливаємо тушку кролика і залишаємо годин на 12. Після цього розрізаємо тушку на порційні шматочки, які кладемо в сотейник, додаємо подрібнену цибулю і нарізану кружальцями моркву. Вливаємо олію і обсмажуємо, поки м'ясо злегка не зарум'яниться. Потім всипаємо борошно, і перевертаючи, смажимо м'ясо ще хвилин 5. Тепер вливаємо вино, солимо, перчимо за смаком. Хвилини через 2 вливаємо воду, щоб м'ясо було покрито нею. Тушкуємо близько 1 години. Хвилин за 10 до готовності додаємо печериці. Жовтки розмішуємо зі сметаною і отриманим соусом заливаємо кролика. У самому кінці додаємо подрібнену зелень і сік лимона.

    Суп з кролика з вермішеллю


    Інгредієнти:

  • ніжки кролика - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • білий цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • свіжоморожена стручкова квасоля - 100 г;

  • дрібна вермішель - 2 ст. ложки;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, спеції - пір смаку.


  • Приготування
    Ніжки кролика промиваємо, заливаємо холодною водою і на швидкому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і на малому вогні варимо до готовності м'яса. Потім відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо шматочками. Тепер подрібнюємо цибулю, болгарський перець, часник і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Стручкову квасолю розморожуємо. Бульйон проціджуємо, даємо йому закипіти, закладаємо в нього м'ясо, квасоля і підготовлені овочі. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10 а потім додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і жменю вермішелі. Проварюємо хвилин 5 і знімаємо суп з вогню.

    Суфле з кролика


    Інгредієнти:

  • філе кролика - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • гарбуз - 100 г;

  • перепелині яйця - 4 шт.;

  • білий батон - 1 скибочка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Філе кролика нарізаємо невеликими шматочками. Скибочку батона заливаємо молоком. У чашу блендера викладаємо м'ясо, розмочений батон, гарбуз і сіль. Туди ж додаємо жовтки перепелиних яєць. Перетворюємо все в однорідну масу. Білки перепелиних яєць збиваємо до стану піни і акуратно змішуємо з фаршем. У чашу мультиварки вливаємо воду, встановлюємо грати для приготування на пару. М'ясну масу розкладаємо по силіконових формочках, встановлюємо їх на решітку і в режимі «Приготування на пару» готуємо 40 хвилин. Неймовірно ніжне і смачне суфле з кролика готово!

    Гуляш з кролика з підливою


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • томатний сік - 1 склянка;

  • часник - 3 зубчики;
  • Що приготувати з кролика?

  • приправа куряча - 2 ст. ложки;

  • ізюм - 100 г;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Кролика ділимо на порційні шматочки і натираємо приправою для курки або м'яса. Укладаємо шматочки в жароміцну ємність. Цибулю ріжемо на четвертинки, кладемо до кролику, вливаємо томатний сік, туди ж кидаємо родзинки, спеції і подрібнений часник. Відправляємо форму з кроликом, накриту кришкою, в духовку і запікаємо 3 години при температурі 150°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми