Що приготувати з кролика?
М'ясо кролика - продукт дієтичний. Не дарма його рекомендують давати дітям при введенні прикорму. Кролятина багата на білок, вітаміни і мінеральні речовини. А ще з кролика можна приготувати масу смачних страв.
Інгредієнти:
кролячі стегенця - 4 шт.;
яблука червоні - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
мелений імбир - 4 ст. ложки;
імбирне пиво - 500 мл;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сало - 6 смуг;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кружальцями. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Морква також ріжемо кубиками. Всі інгредієнти викладаємо шарами в форму: яблука, цибулю, моркву. Кожен шар притрушиваем імбиром. Зверху поміщаємо кролячі ніжки. Імбирне пиво змішуємо з сіллю, перцем і гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо стегенця і кладемо на них смужки сала. Закриваємо форму кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності. В кінці приготування крохмаль розвести в 50 мл води і вливаємо в форму, щоб пивний соус загус.
Інгредієнти:
кролик - 1 тушка;
сухе біле вино - 250 мл;
вершкове масло - 80 г;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
печериці - 200 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
сметана - 125 г;
зелень - за смаком;
лавровий лист, сіль, перець горошком, вода і оцет для маринаду.
Приготування
З води, оцту, солі і спецій робимо маринад, яким заливаємо тушку кролика і залишаємо годин на 12. Після цього розрізаємо тушку на порційні шматочки, які кладемо в сотейник, додаємо подрібнену цибулю і нарізану кружальцями моркву. Вливаємо олію і обсмажуємо, поки м'ясо злегка не зарум'яниться. Потім всипаємо борошно, і перевертаючи, смажимо м'ясо ще хвилин 5. Тепер вливаємо вино, солимо, перчимо за смаком. Хвилини через 2 вливаємо воду, щоб м'ясо було покрито нею. Тушкуємо близько 1 години. Хвилин за 10 до готовності додаємо печериці. Жовтки розмішуємо зі сметаною і отриманим соусом заливаємо кролика. У самому кінці додаємо подрібнену зелень і сік лимона.
Інгредієнти:
ніжки кролика - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
білий цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
свіжоморожена стручкова квасоля - 100 г;
дрібна вермішель - 2 ст. ложки;
зелень - за смаком;
сіль, спеції - пір смаку.
Приготування
Ніжки кролика промиваємо, заливаємо холодною водою і на швидкому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і на малому вогні варимо до готовності м'яса. Потім відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо шматочками. Тепер подрібнюємо цибулю, болгарський перець, часник і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Стручкову квасолю розморожуємо. Бульйон проціджуємо, даємо йому закипіти, закладаємо в нього м'ясо, квасоля і підготовлені овочі. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10 а потім додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і жменю вермішелі. Проварюємо хвилин 5 і знімаємо суп з вогню.
Інгредієнти:
філе кролика - 200 г;
молоко - 100 мл;
гарбуз - 100 г;
перепелині яйця - 4 шт.;
білий батон - 1 скибочка;
сіль - за смаком.
Приготування
Філе кролика нарізаємо невеликими шматочками. Скибочку батона заливаємо молоком. У чашу блендера викладаємо м'ясо, розмочений батон, гарбуз і сіль. Туди ж додаємо жовтки перепелиних яєць. Перетворюємо все в однорідну масу. Білки перепелиних яєць збиваємо до стану піни і акуратно змішуємо з фаршем. У чашу мультиварки вливаємо воду, встановлюємо грати для приготування на пару. М'ясну масу розкладаємо по силіконових формочках, встановлюємо їх на решітку і в режимі «Приготування на пару» готуємо 40 хвилин. Неймовірно ніжне і смачне суфле з кролика готово!
Інгредієнти:
кролик - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
томатний сік - 1 склянка;
часник - 3 зубчики;
приправа куряча - 2 ст. ложки;
ізюм - 100 г;
лавровий лист - 1 шт.;
гвоздика - 2 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Кролика ділимо на порційні шматочки і натираємо приправою для курки або м'яса. Укладаємо шматочки в жароміцну ємність. Цибулю ріжемо на четвертинки, кладемо до кролику, вливаємо томатний сік, туди ж кидаємо родзинки, спеції і подрібнений часник. Відправляємо форму з кроликом, накриту кришкою, в духовку і запікаємо 3 години при температурі 150°С.
Святкове блюдо з кролика
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кружальцями. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Морква також ріжемо кубиками. Всі інгредієнти викладаємо шарами в форму: яблука, цибулю, моркву. Кожен шар притрушиваем імбиром. Зверху поміщаємо кролячі ніжки. Імбирне пиво змішуємо з сіллю, перцем і гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо стегенця і кладемо на них смужки сала. Закриваємо форму кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності. В кінці приготування крохмаль розвести в 50 мл води і вливаємо в форму, щоб пивний соус загус.
Кролик по-французьки - найсмачніше блюдо з кролика
Інгредієнти:
Приготування
З води, оцту, солі і спецій робимо маринад, яким заливаємо тушку кролика і залишаємо годин на 12. Після цього розрізаємо тушку на порційні шматочки, які кладемо в сотейник, додаємо подрібнену цибулю і нарізану кружальцями моркву. Вливаємо олію і обсмажуємо, поки м'ясо злегка не зарум'яниться. Потім всипаємо борошно, і перевертаючи, смажимо м'ясо ще хвилин 5. Тепер вливаємо вино, солимо, перчимо за смаком. Хвилини через 2 вливаємо воду, щоб м'ясо було покрито нею. Тушкуємо близько 1 години. Хвилин за 10 до готовності додаємо печериці. Жовтки розмішуємо зі сметаною і отриманим соусом заливаємо кролика. У самому кінці додаємо подрібнену зелень і сік лимона.
Суп з кролика з вермішеллю
Інгредієнти:
Приготування
Ніжки кролика промиваємо, заливаємо холодною водою і на швидкому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і на малому вогні варимо до готовності м'яса. Потім відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо шматочками. Тепер подрібнюємо цибулю, болгарський перець, часник і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Стручкову квасолю розморожуємо. Бульйон проціджуємо, даємо йому закипіти, закладаємо в нього м'ясо, квасоля і підготовлені овочі. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10 а потім додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і жменю вермішелі. Проварюємо хвилин 5 і знімаємо суп з вогню.
Суфле з кролика
Інгредієнти:
Приготування
Філе кролика нарізаємо невеликими шматочками. Скибочку батона заливаємо молоком. У чашу блендера викладаємо м'ясо, розмочений батон, гарбуз і сіль. Туди ж додаємо жовтки перепелиних яєць. Перетворюємо все в однорідну масу. Білки перепелиних яєць збиваємо до стану піни і акуратно змішуємо з фаршем. У чашу мультиварки вливаємо воду, встановлюємо грати для приготування на пару. М'ясну масу розкладаємо по силіконових формочках, встановлюємо їх на решітку і в режимі «Приготування на пару» готуємо 40 хвилин. Неймовірно ніжне і смачне суфле з кролика готово!
Гуляш з кролика з підливою
Інгредієнти:
Приготування
Кролика ділимо на порційні шматочки і натираємо приправою для курки або м'яса. Укладаємо шматочки в жароміцну ємність. Цибулю ріжемо на четвертинки, кладемо до кролику, вливаємо томатний сік, туди ж кидаємо родзинки, спеції і подрібнений часник. Відправляємо форму з кроликом, накриту кришкою, в духовку і запікаємо 3 години при температурі 150°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми