М'ясо кролика - продукт дієтичний. Не дарма його рекомендують давати дітям при введенні прикорму. Кролятина багата на білок, вітаміни і мінеральні речовини. А ще з кролика можна приготувати масу смачних страв.
Святкове блюдо з кролика
Інгредієнти: кролячі стегенця - 4 шт.; яблука червоні - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 2 шт.; мелений імбир - 4 ст. ложки; імбирне пиво - 500 мл; гірчиця - 1 ст. ложка; сало - 6 смуг; крохмаль - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кружальцями. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Морква також ріжемо кубиками. Всі інгредієнти викладаємо шарами в форму: яблука, цибулю, моркву. Кожен шар притрушиваем імбиром. Зверху поміщаємо кролячі ніжки. Імбирне пиво змішуємо з сіллю, перцем і гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо стегенця і кладемо на них смужки сала. Закриваємо форму кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності. В кінці приготування крохмаль розвести в 50 мл води і вливаємо в форму, щоб пивний соус загус.
Кролик по-французьки - найсмачніше блюдо з кролика
Інгредієнти: кролик - 1 тушка; сухе біле вино - 250 мл; вершкове масло - 80 г; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; печериці - 200 г; яєчні жовтки - 2 шт.; лимон - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сметана - 125 г; зелень - за смаком; лавровий лист, сіль, перець горошком, вода і оцет для маринаду. Приготування З води, оцту, солі і спецій робимо маринад, яким заливаємо тушку кролика і залишаємо годин на 12. Після цього розрізаємо тушку на порційні шматочки, які кладемо в сотейник, додаємо подрібнену цибулю і нарізану кружальцями моркву. Вливаємо олію і обсмажуємо, поки м'ясо злегка не зарум'яниться. Потім всипаємо борошно, і перевертаючи, смажимо м'ясо ще хвилин 5. Тепер вливаємо вино, солимо, перчимо за смаком. Хвилини через 2 вливаємо воду, щоб м'ясо було покрито нею. Тушкуємо близько 1 години. Хвилин за 10 до готовності додаємо печериці. Жовтки розмішуємо зі сметаною і отриманим соусом заливаємо кролика. У самому кінці додаємо подрібнену зелень і сік лимона.
Суп з кролика з вермішеллю
Інгредієнти: ніжки кролика - 2 шт.; часник - 3 зубчики; білий цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; свіжоморожена стручкова квасоля - 100 г; дрібна вермішель - 2 ст. ложки; зелень - за смаком; сіль, спеції - пір смаку. Приготування Ніжки кролика промиваємо, заливаємо холодною водою і на швидкому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і на малому вогні варимо до готовності м'яса. Потім відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо шматочками. Тепер подрібнюємо цибулю, болгарський перець, часник і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Стручкову квасолю розморожуємо. Бульйон проціджуємо, даємо йому закипіти, закладаємо в нього м'ясо, квасоля і підготовлені овочі. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10 а потім додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і жменю вермішелі. Проварюємо хвилин 5 і знімаємо суп з вогню.
Суфле з кролика
Інгредієнти: філе кролика - 200 г; молоко - 100 мл; гарбуз - 100 г; перепелині яйця - 4 шт.; білий батон - 1 скибочка; сіль - за смаком. Приготування Філе кролика нарізаємо невеликими шматочками. Скибочку батона заливаємо молоком. У чашу блендера викладаємо м'ясо, розмочений батон, гарбуз і сіль. Туди ж додаємо жовтки перепелиних яєць. Перетворюємо все в однорідну масу. Білки перепелиних яєць збиваємо до стану піни і акуратно змішуємо з фаршем. У чашу мультиварки вливаємо воду, встановлюємо грати для приготування на пару. М'ясну масу розкладаємо по силіконових формочках, встановлюємо їх на решітку і в режимі «Приготування на пару» готуємо 40 хвилин. Неймовірно ніжне і смачне суфле з кролика готово!
Гуляш з кролика з підливою
Інгредієнти: кролик - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томатний сік - 1 склянка; часник - 3 зубчики; приправа куряча - 2 ст. ложки; ізюм - 100 г; лавровий лист - 1 шт.; гвоздика - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Кролика ділимо на порційні шматочки і натираємо приправою для курки або м'яса. Укладаємо шматочки в жароміцну ємність. Цибулю ріжемо на четвертинки, кладемо до кролику, вливаємо томатний сік, туди ж кидаємо родзинки, спеції і подрібнений часник. Відправляємо форму з кроликом, накриту кришкою, в духовку і запікаємо 3 години при температурі 150°С.