Біле м'ясо кролика - корисний і легко засвоюваний продукт. У ньому багато білка, мінеральних речовин і вітамінів. А ось шкідливого холестерину в кролика мало. Регулярне вживання такого м'яса в їжу сприяє нормальному обміну речовин і оптимальному співвідношенню мінеральних речовин в організмі. Цікавий факт: кролятина засвоюється нашим організмом на 90 %. Для порівняння - яловичина засвоюється лише на 62 %. Крім того м'ясо кролика є прекрасним антиоксидантом. Зараз ми вам розповімо смачний рецепт приготування - рецепт кролика в пиві.
Як приготувати кролика в пиві?
Інгредієнти: тушка кролика - 1 шт.; темне пиво - 1 л; винний оцет - 1 ст. ложка; цибуля - 3 шт.; бекон - 100 г; лавровий лист - 3 шт.; гвоздика - шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком; чорний перець горошком і запашний перець - 5 шт; вершки (жирність 22 %) - 150 г; борошно - 40 г; рослинна олія для смаження. Приготування Тушку кролика миємо, обсушуємо, видаляємо нутрощі. Гострим ножем ділимо її на частини. У глибоку ємність висипаємо спеції - перець чорний і запашний, лавровий лист, гвоздику, будь-які приправи для м'яса, сіль додавати не потрібно. Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо в ємність зі спеціями. Тепер туди ж кладемо частини кролика, додаємо пиво і оцет і ставимо годин на 12 в холодильник. Кілька разів перевертаємо м'ясо, щоб воно добре просочилося рівномірно. Після цього кролика виймаємо з маринаду, якщо є великий друшляк, то можна скласти в нього, щоб маринад стек. Тепер розігріваємо олію в сковороді. Борошно Для панірування перемішуємо з перцем. Кожен шматочок кролика натираємо сіллю, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в олії до появи рум'яної скоринки. Доводити до готовності не потрібно, ми все одно ще буде його гасити.

Складаємо кролика в жароміцну каструлю, заливаємо процідженим маринадом. І тушкуємо близько півтори години під кришкою. Пару разів за час приготування м'ясо бажано перевернути.
Тепер, подрібнюємо бекон і підсмажуємо на сухій сковороді з цибулею, який був в маринаді. Хвилин за 5 до закінчення приготування м'яса кролика додаємо до нього бекон з цибулею. Тушкуємо без кришки. Потім вимикаємо вогонь, вливаємо заздалегідь підігріті вершки, накриваємо кришкою і загортаємо в ковдру або товсте рушник. Даємо настоятися близько півгодини. Кролик, тушкований в пиві готовий. Приємного апетиту!