Правильно приготоване м'ясо кролика, виходить неймовірно соковитим, смачним і дуже ніжним. Пропонуємо вам кілька рецептів кролика з картоплею, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Тушкований кролик з картоплею
Інгредієнти: тушка кролика - 200 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 6 шт.; морква - 2 шт.; спеції; олія - за смаком; вода; свіжа зелень за бажанням. Приготування М'ясо кролика промиваємо, обсушуємо і розбираємо ножем на шматочки невеликих розмірів. Потім перекладаємо їх у глибоку каструлю, підливаємо трохи масла й обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на середній тертці. Потім додаємо половину овочів до кролику, перемішуємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Після цього акуратно вливаємо гарячу кип'ячену воду і тушкуємо блюдо близько 45 хвилин на середньому вогні.
Картопля промиваємо, чистимо і шаткуємо невеликими кубиками. Тепер кладемо в каструлю до м'яса додаємо овочі, що залишилися, підливаємо ще трохи водички і варимо до готовності на невеликому вогні. За 5 хвилин до закінчення приготування, підсолюємо страву за смаком і приправляємо спеціями. При подачі на стіл прикрашаємо тушкованого кролика свіжою зеленню.
Кролик в мультиварці з картоплею
Інгредієнти: картопля - 1 кг; морква - 1 шт.; кроляче м'ясо - 400 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; сметанка - 100 мл; гриби та помідори - за бажанням; спеції. Приготування Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо овочі тонкою соломкою. Кролятину обробляємо, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Тепер включаємо мультиварку, виставляємо програму «Смаження» або «Випічка», наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибулю, моркву і кролика протягом 10 хвилин.
Цим часом очищаємо поки картоплю і кладемо її на м'ясо. Сметану розводимо гарячою водою і отриманою сумішшю заливаємо нашу страву. При бажанні додаємо до м'яса гриби і кладемо томатну пасту . Далі виставляємо на приладі режим «Гасіння», закриваємо кришку і чекаємо близько 25 хвилин. Готову страву присипаємо зеленню і прикрашаємо консервованим зеленим горошком .
Кролик в духовці з картоплею
Інгредієнти: масло рослинне - 100 мл; болгарський перчик - 2 шт.; часник - 3 зубчики; картопля - 1 кг; тушка кролика - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; паприка мелена - 2 ст. ложки; лавровий лист; розмарин; біле сухе вино; спеції. Приготування Тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, кладемо в миску і заливаємо на 6 годин маринадом. Для його приготування дрібно рубаємо часник, перемішуємо його з рослинним маслом, меленою паприкою і ароматними травами. По закінченні часу викладаємо шматочки м'яса на змащений маслом деко, розкладаємо навколо подрібнені овочі і запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, періодично поливаючи вином, щоб м'ясо не вийшло сухим.
Рагу з кролика з картоплею
Інгредієнти: кролик - 1 шт.; сухе біле вино - 250 мл; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; розмарин - 2 шт.; цибулина - 5 шт.; консервовані помідори - 400 р; паста томатна - 2 ст. ложки; овочевий або курячий бульйон - 350 мл; масло вершкове - 1 ст. ложка; свіжа зелень; картопля - 4 шт.; сіль, цукор - за смаком; борошно для панірування. Приготування Кролика промиваємо, ділимо на порції, натираємо спеціями і обвалюємо в борошні. Цибулину очищаємо, ріжемо на половиночки, часничок тоненько шаткуємо, а морква подрібнюємо скибочками. У глибокому сотейнику розігріваємо оливкове масло, викладаємо шматочки кролика обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім додаємо цибулька і пластинки часнику, прогріваємо все і акуратно перекладаємо на блюдо.
У сковороду наливаємо вино, кип'ятимо його, кидаємо моркву, консервовані помідори і розмарин. Далі кладемо томатну пасту і розбавляємо соус бульйоном. Все добре перемішуємо і викладаємо в отриману суміш кролика з цибулею і часником. Присмачую блюдо цукром і сіллю, накриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку. Хвилин за 30 до готовності, викладаємо до кролику нарізану скибочками картоплю і знову відправляємо в духовку.