У пошуках легкого і дієтичного страви варто звернути увагу на рецепт кролика з овочами. Просте у приготуванні блюдо не вимагає особливих навичок або фінансових витрат, а результат завжди перевершує очікування.
Рецепт кролика, тушкованої з овочами в духовці
Інгредієнти: кролик - 15 кг; борошно - 1/2 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лавровий лист - 1 шт.; вода - 4 ст.; сухе червоне вино - 4 ст.; морква - 2 шт.; картопля - 4 шт.; гриби - 120 г; сіль, перець - за смаком; петрушка для прикраси. Приготування Перед тим, як тушкувати кролика, обвалюємо нарізані шматочки в борошні. Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній глибокій посуді, наприклад гусятниці, і підрум'янюємо на ньому шматочки кролика. До м'яса додаємо нарізану цибулю, сіль, перець, лавровий лист, заливаємо все 4 склянками води і вином, доводимо до кипіння і відправляємо блюдо в духовку. Приготування займе близько 2 годин при мінімальній температурі. Після того, як страва провело достатню кількість часу в духовці, додаємо до нього нарізану моркву, смажені гриби і картоплю, тушкуємо ще 25-30 хвилин, до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Тепер до кролика з овочами можна додати трохи борошна, перенести страву на плиту і варити до загустіння.
За аналогічною схемою можна готувати тушкованого кролика з овочами і в мультиварці, для цього на перших етапах використовуйте режим «Смаження», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на 15 години.
Кролик, тушкований з овочами в сметані
Інгредієнти: часник - 1 головка; оливкова олія - 1 ст. ложка; гриби (суміш) - 800 г; вершкове масло - 4 ст. ложки; кролик - 1 шт.; цибулю-шалот - 3 шт.; біле вино - 1 ст.; курячий бульйон - 4 ст.; сметана - 250 мл; свіжий чебрець (подрібнений) - 1 ст. ложка; пастернак - 1 шт.; петрушка - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Кролика нарізаємо шматочками і приправляємо кожен сіллю і перцем, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. З головки часнику зрізаємо верхню третину, поливаємо оливковою олією, обертаємо фольгою й запікаємо 40-45 хвилин, до тих пір, поки зубчики не стануть м'якими.
Товстостінну каструлю добре розігріваємо і обсмажуємо в ній гриби, до тих пір, поки вони не віддадуть зайву рідину. Після цього приправляємо їх і переміщаємо на тарілку.
В товстостінну каструлю кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому кролика до зарум'янювання, після чого викладаємо їх на тарілку.
На середньо-сильному вогні обсмажуємо цибулю-шалот, близько 3 хвилин, потім заливаємо вином і чекаємо, поки воно не випарується наполовину. Курячий бульйон змішуємо з запеченим часником і сметаною, виливаємо суміш до цибулі додаємо чебрець, гриби, кролика і нарізаний пастернак. Тушкуємо наше рагу 90 хвилин, або поки м'ясо не почне відходити від кістки. Наш кролик в сметані готовий! Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу.