Вернуться назад Распечатать

Кролик, тушкований з овочами

Кролик, тушкований з овочами
У пошуках легкого і дієтичного страви варто звернути увагу на рецепт кролика з овочами. Просте у приготуванні блюдо не вимагає особливих навичок або фінансових витрат, а результат завжди перевершує очікування.

Рецепт кролика, тушкованої з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • кролик - 15 кг;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • вода - 4 ст.;

  • сухе червоне вино - 4 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • гриби - 120 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    Перед тим, як тушкувати кролика, обвалюємо нарізані шматочки в борошні. Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній глибокій посуді, наприклад гусятниці, і підрум'янюємо на ньому шматочки кролика. До м'яса додаємо нарізану цибулю, сіль, перець, лавровий лист, заливаємо все 4 склянками води і вином, доводимо до кипіння і відправляємо блюдо в духовку. Приготування займе близько 2 годин при мінімальній температурі. Після того, як страва провело достатню кількість часу в духовці, додаємо до нього нарізану моркву, смажені гриби і картоплю, тушкуємо ще 25-30 хвилин, до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Тепер до кролика з овочами можна додати трохи борошна, перенести страву на плиту і варити до загустіння.
    За аналогічною схемою можна готувати тушкованого кролика з овочами і в мультиварці, для цього на перших етапах використовуйте режим «Смаження», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на 15 години.

    Кролик, тушкований з овочами в сметані


    Інгредієнти:

  • часник - 1 головка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • гриби (суміш) - 800 г;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • кролик - 1 шт.;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • біле вино - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 4 ст.;

  • сметана - 250 мл;

  • свіжий чебрець (подрібнений) - 1 ст. ложка;

  • пастернак - 1 шт.;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Кролика нарізаємо шматочками і приправляємо кожен сіллю і перцем, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
    Розігріваємо духовку до 190 градусів. З головки часнику зрізаємо верхню третину, поливаємо оливковою олією, обертаємо фольгою й запікаємо 40-45 хвилин, до тих пір, поки зубчики не стануть м'якими.
    Товстостінну каструлю добре розігріваємо і обсмажуємо в ній гриби, до тих пір, поки вони не віддадуть зайву рідину. Після цього приправляємо їх і переміщаємо на тарілку.
    Кролик, тушкований з овочами
    В товстостінну каструлю кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому кролика до зарум'янювання, після чого викладаємо їх на тарілку.
    На середньо-сильному вогні обсмажуємо цибулю-шалот, близько 3 хвилин, потім заливаємо вином і чекаємо, поки воно не випарується наполовину. Курячий бульйон змішуємо з запеченим часником і сметаною, виливаємо суміш до цибулі додаємо чебрець, гриби, кролика і нарізаний пастернак. Тушкуємо наше рагу 90 хвилин, або поки м'ясо не почне відходити від кістки. Наш кролик в сметані готовий! Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу.