М'ясо кролика дуже диетично, оскільки містить мало жиру, а тому приготувати його смачно не так вже й просто - може вийти надмірно сухим. У цій статті ми поділимося з вами різнорідними рецептами та секретами приготування кролика, які допоможуть приготувати ідеальне блюдо.
Рагу з кролика - рецепт
Інгредієнти: тушка кролика - 2-25 кг; бекон або панчетта - 2 скибочки; білий цибуля - 80 г; морква - 80 г; стебло селери - 80 г; стебла пучка петрушки; томатна паста - 20 г; сухе біле вино - 180 мл; томати у власному соку - 380 г; часникові зубчики - 2 шт.; гілочка розмарину. Приготування Перед тим, як приготувати рагу з кролика, в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд, наливаємо олію. Коли масло розігріється, обсмажуємо на ньому оброблену тушку кролика до появи характерної золотисто-коричневої скоринки. Після зарум'янювання, вогонь конфорки зменшуємо і додаємо нарізаний бекон. Коли жир з бекону почне витапливаться, закладаємо нарізані кубиками овочі і подрібнені стебла петрушки. Коли овочі розм'якшуватися, кладемо на блюдо томатну пасту, вливаємо вино і чекаємо, поки рідина випарується майже повністю. Після, закладаємо томати, розмарин і додаємо воду або бульйон так, щоб покрити м'ясо. Через півтори години, проведених на мінімальному вогні під кришкою, кролик буде відпадати від кістки і танути в роті.
Котлети з м'яса кролика
Інгредієнти: білий цибулю - 90 г; м'ясо кролика без кісток - 350 г; свиняча пашина - 100 г; свіжий шавлія - 4 листків; оливкова олія. Приготування Дрібно шаткуємо білий лук або пропускаємо його через м'ясорубку. Подрібнюємо свіжий шавлія. М'ясо кролика пропускаємо через м'ясорубку і змішати з цибулею, шавлією і спеціями. Щоб фарш з кролика не вийшов надто сухим у нього також слід додати пропущену через м'ясорубку свинячу пашину. З готового фаршу формуем котлети, змащуємо їх олією з обох сторін і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.
Плов з кролика
Інгредієнти: тушка кролика - 15 кг; гілочка чебрецю: сухе біле вино - 130 мл; білий цибуля - 80 г; часникові зубчики - 3 шт.; томатне пюре - 80 г; рис - 200 г; курячий бульйон - 800 мл; зелень. Приготування Тушку кролика ділимо на шматки і заливаємо вином. Додаємо чебрець і залишаємо маринуватися годину. Маринованого кролика обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін, додаємо на сковороду нарізані овочі і чекаємо, коли вони стануть м'якими. Тепер настала черга рису і томатного пюре. В останню чергу заливаємо все бульйоном і накриваємо кришкою. Варимо плов до тих пір, поки рис не вбере всю вологу. Перед подачею не забудьте про зелень.
Пельмені з кролика - рецепт
Рецепт смачних пельменів з кролика не так простий, як з курятини або суміші свинини і яловичини.
Інгредієнти: тісто для пельменів; кролик - 800 г; чебрець - 1 гілочка; селера (стебло) - 1 шт.; морква - 90 г; порей - 90 г; бекон - 90 г; курячий бульйон - 375 мл; сухе біле вино - 375 мл Приготування На розігрітій сковороді підрум'янюємо шматочки кролика і додаємо до них бекон з чебрецем. Як тільки весь жир з бекону витопиться, кладемо в жаровню нарізані овочі і заливаємо вміст сумішшю вина і бульйону. Тушкуємо кролика з овочами на повільному вогні під кришкою, потім охолоджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і пропускаємо через м'ясорубку разом з овочами.
Тонко розкачуємо тісто для пельменів, з допомогою склянки вирізаємо з нього кружечки в центр яких викладаємо начинку. Далі можна ліпити пельмені як зазвичай, а можна накрити другим колом тесту, як равіолі. Відварюємо пельмені і подаємо з улюбленими доповненнями.