Приготування кролика не можна назвати простим процесом: суховатое, дієтичне м'ясо легко і перетримати перетворити з шикарного мисливського страви в гумову підошву. Щоб уникнути сумної долі для кролячої тушки, її слід готувати з розумом. Як? Ми розповімо в цій статті.
Рецепт кролика, тушкованого з картоплею
Інгредієнти: кролик - 1 тушка (15 кг); борошно - 1/2 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; селера - 1 стебло; цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 1 шт.; вода - 4 ст.; червоне вино - 4 ст.; морква - 2 шт.; картопля - 4 шт.; гриби - 500 г; борошно - 1/4 ст.; вода - 1/3 ст. Приготування Тушку кролика моєму і рубін на порційні шматки. Обвалюємо шматки кролика в 1/2 склянки борошна. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо шматочки кролика до золотистого кольору. Селеру і цибулю ріжемо кубиками і також відправляємо в жаровню. Слідом за овочами кладемо сіль, перець, лавровий лист, вливаємо 4 склянки вина і води. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика під кришкою 2 години. Після закінчення часу в жаровню кладемо очищену і нарізану моркву і картоплю, додаємо гриби. Продовжуємо тушкувати м'ясо з овочами 25-30 хвилин, або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Окремо змішуємо залишилася 1/3 склянки води і 1/2 склянки борошна. Додаємо борошняний розчин до м'яса і перемішуємо. Продовжуємо готування до тих пір, поки рідина в жаровні не загусне, після чого блюдо готове до подачі.
Тушкований кролик з картоплею може бути приготовлений і в духовці, для цього жаровню поміщаємо в духовку на 2 години при 160 градусах.
Кролик, тушкований в горщику з картоплею
Інгредієнти: кролик - 1 тушка; часник - 3 зубчики; цибуля - 1 шт.; бекон - 200 г; петрушка - 10 гілочок; чебрець - 10 гілочок; лавровий лист - 1 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; червоне вино - 1 ст.; цукор - 1 ст. ложка; картопля - 6 шт.; сіль, перець. Приготування Тушку кролика моєму і поділяємо на порційні шматки. Цибулю і часник подрібнюємо. Бекон ріжемо соломкою. Робимо букет ароматних трав, зв'язавши разом петрушку, чебрець і лавровий лист.
Шматочки кролика обсмажуємо в чавунному горщику на олії до золотистого кольору. Слідом за кроликом кладемо подрібнену цибулю і часник, а також підготовлений букет. Для смаку і аромату кладемо в горщик бекон і чекаємо, поки він обсмажиться до золотистого кольору. Заливаємо вміст горщика вином, доливаємо 3 склянки води і тушкуємо все разом 1 годину 45 хвилин.
Залишки цибулі нарізаємо кільцями і карамелізуем на сковороді з цукром, вершковим маслом, сіллю і перцем. До кролику кладемо очищений і нарізаний картопля і готуємо його 20 хвилин разом з кроликом. Подаємо страву з карамелизованним цибулею.
Тушкований кролик з картоплею в сметані
Інгредієнти: кролик - 1 тушка; сіль, пере; вершкове масло - 50 г; борошно - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; курячий бульйон - 2 ст.; картопля - 2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; цедра 1 лимона і сік 1/2 лимона; каперси - 2 ч. ложки; сметана - 1/2 ст.; біле вино - 1/3 ст.; петрушка. Приготування Тушку кролика розрізаємо на порційні шматки, а потім обсмажуємо до рум'янцю в сотейнику на вершковому маслі. Як тільки кролик
придбав потрібний колір, додаємо до нього нарізану кільцями цибулю і смажимо до золотистого кольору. Посипаємо вміст жаровні невеликою кількістю борошна, ретельно перемішуємо.
Заливаємо м'ясо курячим бульйоном , додаємо сметану, лимонну цедру і сік, лавровий лист і трохи вина. Кладемо шматочки очищеного картоплі. Накриваємо жаровню кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика 3 години, або до тих пір, поки м'ясо не почне відпадати від кістки. Готове м'ясо знімаємо з кістки і повертаємо назад в жаровню. Посипаємо зеленню і подаємо кролика в сметані до столу.