Куряча грудка з овочами
Поняття курки з овочами дуже розмито, адже це блюдо можна приготувати сотнею різних способів варіння, тушкування, запікання або обсмажування - кожен з них чудово підходить для приготування м'яса цієї птиці. Разом з простотою і доступністю це страва перетворюється на фаворита багатьох їдців.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
селера - 2 стебла;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
томати у власному соку - 400 г;
курячий бульйон - 400 мл;
листя базиліка;
лавровий лист - 1 шт.;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
куряча грудка - 2 шт.;
консервована квасоля - 400 р.
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому нарізану селера , моркву і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (близько 5 хвилин). Далі гарненько приправляємо овочі сіллю і перцем, кладемо томати у власному соку , вливаємо бульйон і додаємо трави: базилік, лавровий лист і чебрець. Поверх томатного соусу і овочів розміщуємо курячі грудки (без шкіри, але з кістками). Тушкуємо курятину з овочами 25-30 хвилин, періодично перевертаючи грудку то на одну, то на іншу сторону. Після, витягаємо грудки, злегка остуджуємо і нарізаємо великими шматками.
З соусу витягаємо лавровий лист і додаємо квасолю з курячими шматочками. Тушкуємо овочі з курячою грудкою ще 10 хвилин, а потім подаємо страву з скибочкою білого хліба.
Інгредієнти:
борошно - 1/4 ст.;
куряче філе (половинки) - 8 шт.;
оливкова олія;
порей - 1 шт.;
курячий бульйон - 1/2 ст.;
морква - 2 шт.;
картопля - 600 г;
пастернак - 1 шт.;
чебрець - 3 гілочки;
лавровий лист - 3 шт.;
шпинат - 75 г;
вершки - 1 ст.;
тертий твердий сир;
сухе біле вино - 1 ст.
Приготування
Куряче філе обвалюємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії протягом 4 хвилин з кожного боку. Доведену до напівготовності курятину перекладаємо на тарілку, а на її місці обсмажуємо дрібно нарізану порей протягом пари хвилин. Після, цибулю слід залити 1/2 склянки бульйону і протушкувати ще 3-4 хвилини.
Поверх цибулі подушки розміщуємо куряче філе, шматочки моркви, пастернак, картоплю, чебрець і лавровий лист. Вливаємо залишилося вино і додаємо склянку вершків. Запікаємо куряче філе з овочами в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. В кінці готування страву посипаємо тертим сиром.
Інгредієнти:
крохмаль - 4 ч. ложки;
курячий бульйон - 1 ст.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
куряче філе - 500 г;
рослинна олія;
суцвіття цвітної капусти - 1 1/2 ст.;
суцвіття брокколі - 1 1/2 ст.;
морква - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Змішуємо крохмаль з бульйоном і соєвим соусом. У сковороді вок розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану соломкою курятину. Перекладаємо готову птицю на тарілку, а на її місці смажимо суцвіття брокколі і цвітної капусти з нарізаною соломкою морквою, перцем і цибулею. До готових овочів додаємо часник, сіль і перець. Заливаємо сумішшю овочі з крохмалю і соєвого соусу, додаємо куру і ретельно все перемішуємо.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
сир фета - 1 ст.;
оливки - 2 ст. ложки;
базилік - 1 ст. ложка;
філе куряче - 4 шт.
Приготування
Обсмажуємо нарізану кубиками перець до м'якості. Аналогічним чином нарізаємо помідори і змішуємо овочі з сиром фета. Додаємо в суміш оливки і зелень базиліка. Робимо "кишеню" в курячому філе і закладаємо туди начинку. Філе обсмажуємо на сковороді до готовності.
Куряча грудка, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому нарізану селера , моркву і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (близько 5 хвилин). Далі гарненько приправляємо овочі сіллю і перцем, кладемо томати у власному соку , вливаємо бульйон і додаємо трави: базилік, лавровий лист і чебрець. Поверх томатного соусу і овочів розміщуємо курячі грудки (без шкіри, але з кістками). Тушкуємо курятину з овочами 25-30 хвилин, періодично перевертаючи грудку то на одну, то на іншу сторону. Після, витягаємо грудки, злегка остуджуємо і нарізаємо великими шматками.
З соусу витягаємо лавровий лист і додаємо квасолю з курячими шматочками. Тушкуємо овочі з курячою грудкою ще 10 хвилин, а потім подаємо страву з скибочкою білого хліба.
Рецепт курячої грудки, запеченого з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе обвалюємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії протягом 4 хвилин з кожного боку. Доведену до напівготовності курятину перекладаємо на тарілку, а на її місці обсмажуємо дрібно нарізану порей протягом пари хвилин. Після, цибулю слід залити 1/2 склянки бульйону і протушкувати ще 3-4 хвилини.
Поверх цибулі подушки розміщуємо куряче філе, шматочки моркви, пастернак, картоплю, чебрець і лавровий лист. Вливаємо залишилося вино і додаємо склянку вершків. Запікаємо куряче філе з овочами в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. В кінці готування страву посипаємо тертим сиром.
Смажена куряча грудка з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо крохмаль з бульйоном і соєвим соусом. У сковороді вок розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану соломкою курятину. Перекладаємо готову птицю на тарілку, а на її місці смажимо суцвіття брокколі і цвітної капусти з нарізаною соломкою морквою, перцем і цибулею. До готових овочів додаємо часник, сіль і перець. Заливаємо сумішшю овочі з крохмалю і соєвого соусу, додаємо куру і ретельно все перемішуємо.
Курячі грудки, фаршировані овочами
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо нарізану кубиками перець до м'якості. Аналогічним чином нарізаємо помідори і змішуємо овочі з сиром фета. Додаємо в суміш оливки і зелень базиліка. Робимо "кишеню" в курячому філе і закладаємо туди начинку. Філе обсмажуємо на сковороді до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Курячі грудки, фаршировані сиром
Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
Качка з овочами в духовці
Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
Варена куряча грудка - рецепти
Куряча грудка без шкірки є корисним продуктом для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з вареної курячої грудки. Це
Філе під сиром в духовці
Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.