Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча грудка з овочами

Куряча грудка з овочами

19-03-2015, 16:05
2 184
Куряча грудка з овочами
Поняття курки з овочами дуже розмито, адже це блюдо можна приготувати сотнею різних способів варіння, тушкування, запікання або обсмажування - кожен з них чудово підходить для приготування м'яса цієї птиці. Разом з простотою і доступністю це страва перетворюється на фаворита багатьох їдців.

Куряча грудка, тушкована з овочами


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • курячий бульйон - 400 мл;

  • листя базиліка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • консервована квасоля - 400 р.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому нарізану селера , моркву і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (близько 5 хвилин). Далі гарненько приправляємо овочі сіллю і перцем, кладемо томати у власному соку , вливаємо бульйон і додаємо трави: базилік, лавровий лист і чебрець. Поверх томатного соусу і овочів розміщуємо курячі грудки (без шкіри, але з кістками). Тушкуємо курятину з овочами 25-30 хвилин, періодично перевертаючи грудку то на одну, то на іншу сторону. Після, витягаємо грудки, злегка остуджуємо і нарізаємо великими шматками.
    З соусу витягаємо лавровий лист і додаємо квасолю з курячими шматочками. Тушкуємо овочі з курячою грудкою ще 10 хвилин, а потім подаємо страву з скибочкою білого хліба.

    Рецепт курячої грудки, запеченого з овочами


    Інгредієнти:

  • борошно - 1/4 ст.;

  • куряче філе (половинки) - 8 шт.;

  • оливкова олія;

  • порей - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 1/2 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 600 г;

  • пастернак - 1 шт.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • шпинат - 75 г;

  • вершки - 1 ст.;

  • тертий твердий сир;

  • сухе біле вино - 1 ст.


  • Приготування
    Куряче філе обвалюємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії протягом 4 хвилин з кожного боку. Доведену до напівготовності курятину перекладаємо на тарілку, а на її місці обсмажуємо дрібно нарізану порей протягом пари хвилин. Після, цибулю слід залити 1/2 склянки бульйону і протушкувати ще 3-4 хвилини.
    Поверх цибулі подушки розміщуємо куряче філе, шматочки моркви, пастернак, картоплю, чебрець і лавровий лист. Вливаємо залишилося вино і додаємо склянку вершків. Запікаємо куряче філе з овочами в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. В кінці готування страву посипаємо тертим сиром.

    Смажена куряча грудка з овочами


    Інгредієнти:

  • крохмаль - 4 ч. ложки;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • куряче філе - 500 г;

  • рослинна олія;

  • суцвіття цвітної капусти - 1 1/2 ст.;

  • суцвіття брокколі - 1 1/2 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо крохмаль з бульйоном і соєвим соусом. У сковороді вок розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану соломкою курятину. Перекладаємо готову птицю на тарілку, а на її місці смажимо суцвіття брокколі і цвітної капусти з нарізаною соломкою морквою, перцем і цибулею. До готових овочів додаємо часник, сіль і перець. Заливаємо сумішшю овочі з крохмалю і соєвого соусу, додаємо куру і ретельно все перемішуємо.

    Курячі грудки, фаршировані овочами


    Інгредієнти:
    Куряча грудка з овочами


  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сир фета - 1 ст.;

  • оливки - 2 ст. ложки;

  • базилік - 1 ст. ложка;

  • філе куряче - 4 шт.


  • Приготування
    Обсмажуємо нарізану кубиками перець до м'якості. Аналогічним чином нарізаємо помідори і змішуємо овочі з сиром фета. Додаємо в суміш оливки і зелень базиліка. Робимо "кишеню" в курячому філе і закладаємо туди начинку. Філе обсмажуємо на сковороді до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
    Варена куряча грудка - рецепти
    Варена куряча грудка - рецепти
    Куряча грудка без шкірки є корисним продуктом для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з вареної курячої грудки. Це
    Філе під сиром в духовці
    Філе під сиром в духовці
    Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.