Поняття курки з овочами дуже розмито, адже це блюдо можна приготувати сотнею різних способів варіння, тушкування, запікання або обсмажування - кожен з них чудово підходить для приготування м'яса цієї птиці. Разом з простотою і доступністю це страва перетворюється на фаворита багатьох їдців.
Куряча грудка, тушкована з овочами
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; селера - 2 стебла; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; томати у власному соку - 400 г; курячий бульйон - 400 мл; листя базиліка; лавровий лист - 1 шт.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; куряча грудка - 2 шт.; консервована квасоля - 400 р. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо на ньому нарізану селера , моркву і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (близько 5 хвилин). Далі гарненько приправляємо овочі сіллю і перцем, кладемо томати у власному соку , вливаємо бульйон і додаємо трави: базилік, лавровий лист і чебрець. Поверх томатного соусу і овочів розміщуємо курячі грудки (без шкіри, але з кістками). Тушкуємо курятину з овочами 25-30 хвилин, періодично перевертаючи грудку то на одну, то на іншу сторону. Після, витягаємо грудки, злегка остуджуємо і нарізаємо великими шматками.
З соусу витягаємо лавровий лист і додаємо квасолю з курячими шматочками. Тушкуємо овочі з курячою грудкою ще 10 хвилин, а потім подаємо страву з скибочкою білого хліба.
Рецепт курячої грудки, запеченого з овочами
Інгредієнти: борошно - 1/4 ст.; куряче філе (половинки) - 8 шт.; оливкова олія; порей - 1 шт.; курячий бульйон - 1/2 ст.; морква - 2 шт.; картопля - 600 г; пастернак - 1 шт.; чебрець - 3 гілочки; лавровий лист - 3 шт.; шпинат - 75 г; вершки - 1 ст.; тертий твердий сир; сухе біле вино - 1 ст. Приготування Куряче філе обвалюємо в борошні й обсмажуємо на оливковій олії протягом 4 хвилин з кожного боку. Доведену до напівготовності курятину перекладаємо на тарілку, а на її місці обсмажуємо дрібно нарізану порей протягом пари хвилин. Після, цибулю слід залити 1/2 склянки бульйону і протушкувати ще 3-4 хвилини.
Поверх цибулі подушки розміщуємо куряче філе, шматочки моркви, пастернак, картоплю, чебрець і лавровий лист. Вливаємо залишилося вино і додаємо склянку вершків. Запікаємо куряче філе з овочами в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. В кінці готування страву посипаємо тертим сиром.
Смажена куряча грудка з овочами
Інгредієнти: крохмаль - 4 ч. ложки; курячий бульйон - 1 ст.; соєвий соус - 2 ст. ложки; куряче філе - 500 г; рослинна олія; суцвіття цвітної капусти - 1 1/2 ст.; суцвіття брокколі - 1 1/2 ст.; морква - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Змішуємо крохмаль з бульйоном і соєвим соусом. У сковороді вок розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану соломкою курятину. Перекладаємо готову птицю на тарілку, а на її місці смажимо суцвіття брокколі і цвітної капусти з нарізаною соломкою морквою, перцем і цибулею. До готових овочів додаємо часник, сіль і перець. Заливаємо сумішшю овочі з крохмалю і соєвого соусу, додаємо куру і ретельно все перемішуємо.
Курячі грудки, фаршировані овочами
Інгредієнти: болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; сир фета - 1 ст.; оливки - 2 ст. ложки; базилік - 1 ст. ложка; філе куряче - 4 шт. Приготування Обсмажуємо нарізану кубиками перець до м'якості. Аналогічним чином нарізаємо помідори і змішуємо овочі з сиром фета. Додаємо в суміш оливки і зелень базиліка. Робимо "кишеню" в курячому філе і закладаємо туди начинку. Філе обсмажуємо на сковороді до готовності.