Качка з овочами в духовці
Завжди зручно готувати гарячі страви і гарніри до них. Якщо ви прихильники подібної швидкого готування, то неодмінно оціните нашу статтю, присвячену того, як приготувати качку з овочами.
Інгредієнти:
качка - 15-2 кг;
сіль, перець;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
пастернак - 1 шт.;
ріпа - 1 шт.;
цибулю-шалот - 4 шт.;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
Качку миємо, обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Наколюємо тушку виделкою по всій поверхні, а після посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо птицю 45 хвилин при 180 градусах.
Наполовину готову птицю дістаємо з духовки і навколо викладаємо нарізану картоплю, моркву, пастернак, ріпу і шалот. Замість запропонованих овочів, ви можете використовувати будь-які плоди, лише б вони годилися для запікання. Перемішуємо овочі, щоб вони вкрилися виділився з качки жиром. Зверху викладаємо лавровий лист. Запікаємо страву ще 45 хвилин, не забуваючи поливати птицю і овочі жиром, щоб не пересохли. Після закінчення часу, виливаємо на деко сухе біле вино і продовжуємо готування при 160 градусах ще 30 хвилин, або до тих пір, поки качка не стане м'якою.
Перед подачею даємо птиці постояти 10-15 хвилин, щоб вона зберегла свою соковитість.
Інгредієнти:
качині стегенця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
чебрець - 4 гілочки;
цибуля-порей - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
курячий бульйон - 1 ст.;
сухе біле вино - 1 ст.;
вода.
Приготування
Качині ніжки промиваємо й обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Посипаємо стегенця з обох сторін сіллю і перцем, укладаємо їх шкірою вниз на сковороду з олією. Слідом кладемо обрізання жиру, щоб зробити м'ясо більш м'яким. Обсмажуємо качку до золотистого кольору 6-10 хвилин з одного боку і ще 2 з іншого, після чого перекладаємо птицю на тарілку.
Моркву і картоплю дрібно нарізаємо і кладемо на сковороду з залишками качиного жиру. Посипаємо овочі сіллю і перцем, готуємо 5-10 хвилин, до золотистого кольору. Після закінчення часу додаємо нарізану цибулю-порей. Постійно помішуючи, продовжуємо готувати овочі ще 3-5 хвилин. Додаємо на сковороду часник і чебрець, смажимо ще 45 секунд. Повертаємо стегенця на подушку з овочів, заливаємо все вином і курячим бульйоном, кладемо лавровий лист.
Ставимо качку з овочами в духовку і готуємо при 200 градусах 30 хвилин, підливаючи рідина при необхідності, після зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо птаха ще 30 хвилин.
Качка, запечена з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Качку миємо, обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Наколюємо тушку виделкою по всій поверхні, а після посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо птицю 45 хвилин при 180 градусах.
Наполовину готову птицю дістаємо з духовки і навколо викладаємо нарізану картоплю, моркву, пастернак, ріпу і шалот. Замість запропонованих овочів, ви можете використовувати будь-які плоди, лише б вони годилися для запікання. Перемішуємо овочі, щоб вони вкрилися виділився з качки жиром. Зверху викладаємо лавровий лист. Запікаємо страву ще 45 хвилин, не забуваючи поливати птицю і овочі жиром, щоб не пересохли. Після закінчення часу, виливаємо на деко сухе біле вино і продовжуємо готування при 160 градусах ще 30 хвилин, або до тих пір, поки качка не стане м'якою.
Перед подачею даємо птиці постояти 10-15 хвилин, щоб вона зберегла свою соковитість.
Рецепт качки з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Качині ніжки промиваємо й обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Посипаємо стегенця з обох сторін сіллю і перцем, укладаємо їх шкірою вниз на сковороду з олією. Слідом кладемо обрізання жиру, щоб зробити м'ясо більш м'яким. Обсмажуємо качку до золотистого кольору 6-10 хвилин з одного боку і ще 2 з іншого, після чого перекладаємо птицю на тарілку.
Моркву і картоплю дрібно нарізаємо і кладемо на сковороду з залишками качиного жиру. Посипаємо овочі сіллю і перцем, готуємо 5-10 хвилин, до золотистого кольору. Після закінчення часу додаємо нарізану цибулю-порей. Постійно помішуючи, продовжуємо готувати овочі ще 3-5 хвилин. Додаємо на сковороду часник і чебрець, смажимо ще 45 секунд. Повертаємо стегенця на подушку з овочів, заливаємо все вином і курячим бульйоном, кладемо лавровий лист.
Ставимо качку з овочами в духовку і готуємо при 200 градусах 30 хвилин, підливаючи рідина при необхідності, після зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо птаха ще 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.