Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества - запечена з гречкою качка. Соковите і жирне м'ясо від домашньої качечки, в поєднанні з гарніром з гречки, пропитавшейся м'ясним соком під час запікання - ситно і неймовірно смачно.
Інгредієнти:
домашня качка - 15-2 кг;
гречана крупа - 1 склянка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
зелені яблука - 4-5 шт.;
сіль, перець;
шавлія.
Приготування
Спершу, займемося сумішшю спецій для маринування птиці: сіль і перець перетираємо в ступці з листям шавлії до отримання однорідної пасти. Качину тушку споліскують водою і протираємо кухонним рушником. Змащуємо качечку вершковим маслом і натираємо ароматною пастою з шавлії. Залиште птицю просочитися смаком і ароматом години на 15-2.
Тим часом гречку можна перебрати і залити окропом. Яблука слід очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Тепер мариновану качку можна наповнити начинкою, чергуючи яблука і гречку. Нафаршировану тушку зашиваємо ниткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 години. Щоб скоринка стала золотистою і хрусткою, а м'ясо не пересохло, періодично поливайте птицю виділився жиром. Також, щоб качка зберегла свою соковитість, на дно духової шафи поставте деко з водою.
Готову птицю відставляємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб не втратити м'ясний сік, після чого можна озброїтися кулінарними ножицями і позбавити тушку від ниток. Викладаємо качку з яблуками і гречкою на блюдо, прикрашене овочами і салатними листям.
Інгредієнти:
ціла птах - 15-2 кг;
гречка - 220 г;
гриби (печериці) - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
гірчиця - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Птицю промиваємо й обсушуємо. Натираємо качку сіллю і перцем.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нерезание пластинками гриби і смажимо все разом до повного випаровування вологи зі сковороди.
Гречку відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Зварену крупу змішуємо з грибною засмажкою.
Качку фаршируємо гречаної сумішшю, порожнину зашиваємо ниткою. Натираємо качину тушку сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку. Фарширована качка гречкою в духовці буде готуватися близько 15 годин при 170 градусах, після чого її можна буде подавати до столу.
Качка, запечена в духовці з гречкою і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Спершу, займемося сумішшю спецій для маринування птиці: сіль і перець перетираємо в ступці з листям шавлії до отримання однорідної пасти. Качину тушку споліскують водою і протираємо кухонним рушником. Змащуємо качечку вершковим маслом і натираємо ароматною пастою з шавлії. Залиште птицю просочитися смаком і ароматом години на 15-2.
Тим часом гречку можна перебрати і залити окропом. Яблука слід очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Тепер мариновану качку можна наповнити начинкою, чергуючи яблука і гречку. Нафаршировану тушку зашиваємо ниткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 години. Щоб скоринка стала золотистою і хрусткою, а м'ясо не пересохло, періодично поливайте птицю виділився жиром. Також, щоб качка зберегла свою соковитість, на дно духової шафи поставте деко з водою.
Готову птицю відставляємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб не втратити м'ясний сік, після чого можна озброїтися кулінарними ножицями і позбавити тушку від ниток. Викладаємо качку з яблуками і гречкою на блюдо, прикрашене овочами і салатними листям.
Качка, запечена в духовці з гречкою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Птицю промиваємо й обсушуємо. Натираємо качку сіллю і перцем.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нерезание пластинками гриби і смажимо все разом до повного випаровування вологи зі сковороди.
Гречку відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Зварену крупу змішуємо з грибною засмажкою.
Качку фаршируємо гречаної сумішшю, порожнину зашиваємо ниткою. Натираємо качину тушку сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку. Фарширована качка гречкою в духовці буде готуватися близько 15 годин при 170 градусах, після чого її можна буде подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам