Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам безпрограшний варіант - качка, фарширована грибами. Блюдо виходить чудово ароматним, соковитим і, безумовно, оригінальним.
Інгредієнти:
тушка качки - 1 шт.;
гречана крупа - 1 склянка;
свіжі печериці - 300 г;
олія рослинна;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати качку фаршировану грибами. Тушку смалимо, промиваємо і відварюємо практично до готовності. Гриби обробляємо і ріжемо пластинками. Нашатковану дрібно цибулю пасеруємо на рослинній маслечко, а потім додаємо шампіньйони і продовжуємо смажити до готовності.
Потім окремо відварюємо гречку, підсолюємо за смаком і змішуємо з овочевою обсмаженням. Відварну качку викладаємо у форму для запікання, фаршируємо приготовленої начинкою, зашиваємо отвори і відправляємо на 1 годину в духовку. Запікаємо птицю при температурі 200 градусів до повної готовності м'яса.
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
варений рис - 3 ст.;
білі сушені гриби - 30 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
соєвий соус -2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Качку промиваємо, обсушуємо рушником і обробляємо, видаляють нутрощі і відокремлюючи м'ясо від кісток. У миску наливаємо оливкова масло, додаємо соєвий соус , перемішуємо і обмазуємо отриманим маринадом качку з усіх боків. Потім ставимо птицю в холодильник на 40-50 хвилин маринуватися. За цей час відварюємо до готовності рис і вимочуємо сушені гриби, залити їх теплою водою. Далі грибочки подрібнюємо і змішуємо з вареним рисом.
Отриманою начинкою фаршируємо тушку, зашиваємо отвір ниткою, або складаємо дерев'яними зубочистками. Тепер кладемо качку в жаровню і запікаємо хвилин 80 в духовці при температурі 220 градусів. Подаємо готову страву, порізавши качечку скибочками і, використовуючи начинку в якості гарніру.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
свіжі печериці - 300 г;
картопля - 10 шт.;
часник - 5 зубчиків;
зелень кропу;
спеції.
Приготування
Для початку качку промиваємо в холодній воді, очистити від пір'я і пуху і натираємо всередині і зовні видавленим через прес часником, перцем і сіллю. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у солоній воді. Печериці обробляємо, подрібнюємо, зелень кропу дрібно нарубаем і змішуємо все з відвареною картоплею.
Отриманою начинкою фаршируємо качку, зашиваємо отвори і розміщуємо птицю на деку, змащеному рослинним маслом. Запікаємо страву в духовці близько півтори години при температурі 200 градусів. Після того, як качечка придбає золотистий хрустку скоринку, дістаємо її з духовки, виймаємо начинку і подаємо відразу ж до столу.
Качка, фарширована гречкою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати качку фаршировану грибами. Тушку смалимо, промиваємо і відварюємо практично до готовності. Гриби обробляємо і ріжемо пластинками. Нашатковану дрібно цибулю пасеруємо на рослинній маслечко, а потім додаємо шампіньйони і продовжуємо смажити до готовності.
Потім окремо відварюємо гречку, підсолюємо за смаком і змішуємо з овочевою обсмаженням. Відварну качку викладаємо у форму для запікання, фаршируємо приготовленої начинкою, зашиваємо отвори і відправляємо на 1 годину в духовку. Запікаємо птицю при температурі 200 градусів до повної готовності м'яса.
Качка, фарширована рисом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Качку промиваємо, обсушуємо рушником і обробляємо, видаляють нутрощі і відокремлюючи м'ясо від кісток. У миску наливаємо оливкова масло, додаємо соєвий соус , перемішуємо і обмазуємо отриманим маринадом качку з усіх боків. Потім ставимо птицю в холодильник на 40-50 хвилин маринуватися. За цей час відварюємо до готовності рис і вимочуємо сушені гриби, залити їх теплою водою. Далі грибочки подрібнюємо і змішуємо з вареним рисом.
Отриманою начинкою фаршируємо тушку, зашиваємо отвір ниткою, або складаємо дерев'яними зубочистками. Тепер кладемо качку в жаровню і запікаємо хвилин 80 в духовці при температурі 220 градусів. Подаємо готову страву, порізавши качечку скибочками і, використовуючи начинку в якості гарніру.
Качка, фарширована картоплею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Для початку качку промиваємо в холодній воді, очистити від пір'я і пуху і натираємо всередині і зовні видавленим через прес часником, перцем і сіллю. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у солоній воді. Печериці обробляємо, подрібнюємо, зелень кропу дрібно нарубаем і змішуємо все з відвареною картоплею.
Отриманою начинкою фаршируємо качку, зашиваємо отвори і розміщуємо птицю на деку, змащеному рослинним маслом. Запікаємо страву в духовці близько півтори години при температурі 200 градусів. Після того, як качечка придбає золотистий хрустку скоринку, дістаємо її з духовки, виймаємо начинку і подаємо відразу ж до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами