Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, фарширована гречкою

Качка, фарширована гречкою

19-03-2015, 17:57
3 190
Качка, фарширована гречкою
Качине м'ясо - досить жирна їжа з нього виходить досить важкою. Саме тому один з кращих способів приготування качки - це фарширование різними начинками з круп і овочів і подальшого запікання в духовій шафі. Жир птиці в процесі запікання переходить в начинку, чому страва виходить особливо соковитим. Є думка, що качка, фарширована яблуками та гречкою, - цілком цікаве блюдо, проте фахівці радять готувати або тушку птиці з яблуками (і краще гусака), або фарширувати її гречкою. Добре приготовлена рум'яна качка, фарширована гречкою, - страва, що цілком підходить для святкового столу.

Як приготувати фаршировану качку?


Зрозуміло, птиця повинна бути випотрошена і добре промита холодною водою.
Інгредієнти:

  • качка - 1шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гречка - 2/3 склянки;

  • часник - 5-8зубчиков;

  • соняшникова олія - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сіль;

  • червоний і чорний перець;

  • мускатний горіх - за смаком;

  • зелень різна - по 2-3 гілочки.


  • Приготування
    Приготуємо начинку. Зваримо розсипчасту гречку (співвідношення крупи і води 2:3). Воду слега підсолюємо.
    Качку спочатку замаринуем (випатрану, зрозуміло). Приготуємо маринад: змішаємо сік лимона, трохи соняшникової олії, подрібнений часник, червоний і чорний перець, мускатний горіх, сіль. Натремо тушку маринадом зсередини і зовні. Залишимо птицю маринуватися в цій суміші години на 4.
    Безпосередньо перед фарширування готуємо начинку. Нарізаємо очищену цибулю дрібно і пасеруємо його в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Очищену моркву нарізаємо соломкою і додаємо її на сковороду після того, як цибуля трохи зарум'яниться. Пасеруємо цибулю з морквою ще хвилин 5-8. Додаємо пасеровку до гречки і перемішуємо. Качці даємо стекти. Готовою начинкою заповнюємо тушкуптици. Зашиваємо простими білими нитками (№ 10 або 20).
    Запікаємо качку, фаршировану гречкою, в рукаві. Поміщаємо тушку в рукав, запаковуємо і укладаємо на деко. Готуємо протягом 40-50 хвилин при температурі 200-220?З, потім виймаємо тушку з рукава і підрум'янюємо на решітці (мінімум хвилин 20), яку розміщуємо над листом.
    Качка, фарширована гречкою
    Готовність перевіряємо, протикаючи шкіру качки виделкою: якщо виділяється сік не має рожевого відтінку - значить, птиця готова.
    Готову качку, фаршировану гречкою, подаємо з зеленню, гостро-кисло-солодкими соусами і столовим вином. Якщо хочете приготувати качку, фаршировану гречкою і грибами, треба додати в гречано-цибульно-морквяну начинку нарізані і окремо пасеровані на олії гриби. Краще взяти білі, печериці або гливи, втім, підберезники або підосичники, які виросли в хороших екологічних умовах, теж підійдуть.
    Крім того, можна приготувати качку, фаршировану рисом теж дуже смачно, а головне - ситно!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка з грибами
    Качка з грибами
    Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
    Качка в духовці з гречкою
    Качка в духовці з гречкою
    Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка, фарширована грибами
    Качка, фарширована грибами
    Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам