Качка з грибами
Запечена цілком птах - відмінний варіант як для святкового, так і для повсякденного столу. Виходить не тільки смачно, але й красиво. Качине м'ясо по своїм смаковим якостям цікавіше курячого, хоч і не таке дієтичне. Найкращий варіант приготування даної птиці - як раз запікання. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати качку з грибами в духовці і мультиварці.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
картопля - 05 кг;
печериці - 300 г;
цибуля - 150 г;
рослинна олія, сіль, перець.
Приготування
Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо невеликими шматочками, картоплю ріжемо кубиками. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії, викладаємо гриби, солимо і смажимо ще 5 хвилин. Потім додаємо картоплю, солимо, перчимо і смажимо ще хвилин 10. Отриманою сумішшю фаршируємо качку , зашиваємо отвір чи складаємо зубочисткою. Саму тушку натираємо сіллю і перцем. Укладаємо качку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу. При температурі 180 градусів готуємо 2 години. Хвилин за 15 до закінчення процесу рукав розрізаємо, щоб качка з картоплею і грибами підрум'янилася.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
варений рис - 2 склянки;
білі сушені гриби - 40 г;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Качку миємо й обсушуємо паперовим рушником, потім акуратно звільняємо тушку від кісток. Зручно це робити, починаючи з нижньої частини, надрізаю місця з'єднання кісток і м'яса. При цьому крильця і кісточки в гомілках залишаємо. Оливкова олія з'єднуємо з соєвим соусом і перемішуємо. Поміщаємо качку в глибоку миску, обмазуємо маринадом і залишаємо приблизно на 1 годину маринуватися. В цей час відварюємо рис майже до готовності у великій кількості води, потім відкидаємо рис на друшляк.
Сушені гриби заливаємо теплою водою, як тільки вони розм'якли, ріжемо їх кубиками або соломкою і змішати з рисом. Фаршируємо тушку качки підготовленою начинкою, отвір зашиваємо. Укладаємо качку з рисом і грибами в глибоке деко і відправляємо в духовку приблизно на півтори години. Температура при цьому повинна бути 220 градусів. Щоб качка підрум'янилася більш рівномірно в процесі приготування її можна 1 раз перевернути. Подаємо качку, запечений з рисом і грибами, нарізавши її скибочками.
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
гриби - 250 г;
вершки - 300 г;
часник - 2 зубчики;
сіль, спеції.
Приготування
Качку нарізаємо шматками середньої величини, натираємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, включаємо режим «Випічка» і час приготування 1 год. Складаємо качку в мультиварку і обсмажуємо 30 хвилин, періодично перевертаючи. Потім додаємо воду (шматки м'яса повинні бути практично покриті нею). Залишаємо готуватися до закінчення програми. Тим часом моєму і дрібно ріжемо гриби. Виставляємо режим «Гасіння» і час 30 хвилин. Викладаємо гриби зверху качки і заливаємо це все вершками. Після закінчення даного режиму приготування включаємо ще «Підігрів» хвилин на 15 - тоді страва вийде ще соковитіше.
Качка, фарширована грибами
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо невеликими шматочками, картоплю ріжемо кубиками. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії, викладаємо гриби, солимо і смажимо ще 5 хвилин. Потім додаємо картоплю, солимо, перчимо і смажимо ще хвилин 10. Отриманою сумішшю фаршируємо качку , зашиваємо отвір чи складаємо зубочисткою. Саму тушку натираємо сіллю і перцем. Укладаємо качку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу. При температурі 180 градусів готуємо 2 години. Хвилин за 15 до закінчення процесу рукав розрізаємо, щоб качка з картоплею і грибами підрум'янилася.
Качка, фарширована рисом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Качку миємо й обсушуємо паперовим рушником, потім акуратно звільняємо тушку від кісток. Зручно це робити, починаючи з нижньої частини, надрізаю місця з'єднання кісток і м'яса. При цьому крильця і кісточки в гомілках залишаємо. Оливкова олія з'єднуємо з соєвим соусом і перемішуємо. Поміщаємо качку в глибоку миску, обмазуємо маринадом і залишаємо приблизно на 1 годину маринуватися. В цей час відварюємо рис майже до готовності у великій кількості води, потім відкидаємо рис на друшляк.
Сушені гриби заливаємо теплою водою, як тільки вони розм'якли, ріжемо їх кубиками або соломкою і змішати з рисом. Фаршируємо тушку качки підготовленою начинкою, отвір зашиваємо. Укладаємо качку з рисом і грибами в глибоке деко і відправляємо в духовку приблизно на півтори години. Температура при цьому повинна бути 220 градусів. Щоб качка підрум'янилася більш рівномірно в процесі приготування її можна 1 раз перевернути. Подаємо качку, запечений з рисом і грибами, нарізавши її скибочками.
Качка з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Качку нарізаємо шматками середньої величини, натираємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, включаємо режим «Випічка» і час приготування 1 год. Складаємо качку в мультиварку і обсмажуємо 30 хвилин, періодично перевертаючи. Потім додаємо воду (шматки м'яса повинні бути практично покриті нею). Залишаємо готуватися до закінчення програми. Тим часом моєму і дрібно ріжемо гриби. Виставляємо режим «Гасіння» і час 30 хвилин. Викладаємо гриби зверху качки і заливаємо це все вершками. Після закінчення даного режиму приготування включаємо ще «Підігрів» хвилин на 15 - тоді страва вийде ще соковитіше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам