Смажена качка
Ось уже добігає до кінця робочий тиждень, попереду нас чекають довгоочікувані вихідні з сім'єю і друзями. Так хочеться порадувати їх незвичайним ситним блюдом, але при цьому не провести на кухні багато часу і не витратити багато сил. Тоді є прекрасне рішення - смажена качка! Куряче м'ясо вже трохи приїлося, а оригінальний смак смаженої качки вам доведеться як не можна до речі.
Качка, смажена з апельсинами
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
апельсини - 2 шт.;
майонез - 1 ч. ложка;
петрушка;
спеції.
Приготування
Качку натираємо дрібно нарізаною петрушкою і сіллю. Потім смажимо до готовності в прогрітій духовці. Коли птах буде готова, кладемо на неї кружечки очищеного апельсина і готуємо ще хвилин 10-15. Готову качку подаємо на стіл з гуртками апельсина і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Смажена качка в мультиварці
Інгредієнти:
качка - 2 кг;
рослинна олія;
лимон для прикраси;
спеції.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати смажену качку. Тушку добре промиваємо та нарізаємо на не дуже великі шматки. У резервуар мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Випічка» викладаємо качине м'ясо, закриваємо кришкою і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення половини часу, страва солимо і ретельно перемішуємо. Готуємо вже до звукового сигналу готовності і подаємо на стіл з будь-яким гарніром і часточками лимона.
Качка, смажена в рукаві
Інгредієнти:
домашня качка - 1 кг;
часник - 3 зубчики;
чорнослив - 200 г;
кисло-солодкі яблука - 200 г;
майонез - 200 мл;
спеції - за смаком.
Приготування
Для приготування смаженої качки з апельсинами , тушку обробляємо, розбираємо на шматки і замариновиваем в суміші майонезу з часником. Потім посипаємо м'ясо сіллю і перцем і залишаємо просочуватися на всю ніч. Коли качка промаринується, викладаємо рівно половину м'яса в рукав, зверху розкладаємо попередньо вимочений чорнослив, потім шар тонких яблучних часточок і накриваємо зверху другою половиною качечки. Туго зав'язуємо рукав і відправляємо блюдо в духовку на 2 години, виставивши температуру 200 градусів.
Смажена качка з картоплею
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
картопля - 8 шт.;
цибулина - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
лимон - 05 шт.;
чорнослив - 3 шт.;
лавровий листочок;
приправа каррі - за смаком;
спеції.
Приготування
Отже, тушку качки очищаємо від пір'я, промиваємо і розбираємо на порційні шматочки. Потім натираємо м'ясо сіллю, медом і видавленим через прес часником. Обсипаємо чорним меленим перцем, приправою каррі і залишаємо качку маринуватися на кілька годин. Цим часом поки картопля очищаємо, нарізаємо його невеликими скибочками. Цибулю шаткуємо півкільцями. Картопля підсолюємо трохи, перчимо, з'єднуємо з ріпчастою цибулею і спеціями. За бажанням для пікантного кислого смаку додаємо порізаний часточками лимон і чорнослив .
Тепер складаємо підготовлені інгредієнти в рукав для запікання, вливаємо трохи рослинного масла, кладемо лавровий листочок і щільно закріплюємо кінці рукава. Верхню частину пакету протикаємо в декількох місцях зубочисткою, укладаємо качку на деко і запікаємо близько 15 годин.
Смажена качка з яблуками
Інгредієнти:
тушка качки - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
родзинки - 4 ст. ложки;
кислі яблука - 10 шт.;
спеції;
вода;
зелень петрушки - 1 пучок.
Приготування
Тушку качки натираємо сіллю. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на четвертинки, видаляючи серцевинки. Родзинки заливаємо гарячою водою, а потім обсушуємо. Змішуємо яблука з родзинками, додаємо цукор. Отриманою масою наповнюємо тушку качки, викладаємо на деко спинкою вниз, вливаємо трохи води і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку. Смажимо птицю до рум'яності, потім зменшуємо температуру, качку перевертаємо і готуємо ще 2-25 години.
Качка, смажена з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
Качку натираємо дрібно нарізаною петрушкою і сіллю. Потім смажимо до готовності в прогрітій духовці. Коли птах буде готова, кладемо на неї кружечки очищеного апельсина і готуємо ще хвилин 10-15. Готову качку подаємо на стіл з гуртками апельсина і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Смажена качка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати смажену качку. Тушку добре промиваємо та нарізаємо на не дуже великі шматки. У резервуар мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Випічка» викладаємо качине м'ясо, закриваємо кришкою і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення половини часу, страва солимо і ретельно перемішуємо. Готуємо вже до звукового сигналу готовності і подаємо на стіл з будь-яким гарніром і часточками лимона.
Качка, смажена в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смаженої качки з апельсинами , тушку обробляємо, розбираємо на шматки і замариновиваем в суміші майонезу з часником. Потім посипаємо м'ясо сіллю і перцем і залишаємо просочуватися на всю ніч. Коли качка промаринується, викладаємо рівно половину м'яса в рукав, зверху розкладаємо попередньо вимочений чорнослив, потім шар тонких яблучних часточок і накриваємо зверху другою половиною качечки. Туго зав'язуємо рукав і відправляємо блюдо в духовку на 2 години, виставивши температуру 200 градусів.
Смажена качка з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Отже, тушку качки очищаємо від пір'я, промиваємо і розбираємо на порційні шматочки. Потім натираємо м'ясо сіллю, медом і видавленим через прес часником. Обсипаємо чорним меленим перцем, приправою каррі і залишаємо качку маринуватися на кілька годин. Цим часом поки картопля очищаємо, нарізаємо його невеликими скибочками. Цибулю шаткуємо півкільцями. Картопля підсолюємо трохи, перчимо, з'єднуємо з ріпчастою цибулею і спеціями. За бажанням для пікантного кислого смаку додаємо порізаний часточками лимон і чорнослив .
Тепер складаємо підготовлені інгредієнти в рукав для запікання, вливаємо трохи рослинного масла, кладемо лавровий листочок і щільно закріплюємо кінці рукава. Верхню частину пакету протикаємо в декількох місцях зубочисткою, укладаємо качку на деко і запікаємо близько 15 годин.
Смажена качка з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Тушку качки натираємо сіллю. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на четвертинки, видаляючи серцевинки. Родзинки заливаємо гарячою водою, а потім обсушуємо. Змішуємо яблука з родзинками, додаємо цукор. Отриманою масою наповнюємо тушку качки, викладаємо на деко спинкою вниз, вливаємо трохи води і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку. Смажимо птицю до рум'яності, потім зменшуємо температуру, качку перевертаємо і готуємо ще 2-25 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Тушкована качка
Тушкована качка - відмінне блюдо для недільного обіду або вечері, яке неодмінно порадує ваших рідних і близьких. Її можна приготувати декількома
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.