Качка з айвою
Качка з айвою - досить незвичайне, оригінальне і вишукане блюдо, перед яким не встоїть навіть справжні гурмани та поціновувачі смаку. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який святковий стіл і підніме всім настрій. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування качки з айвою.
Інгредієнти:
тушка качки - 15 кг;
мед - 2 ч. ложки;
айва - 500 г;
сіль - 2 ч. ложки;
мелений чорний перець - 05 ч. ложки.
Приготування
Зараз, як приготувати качку з айвою. Отже, м'ясо птиці гарненько промиваємо, обсушуємо рушником і рясно натираємо всередині і зовні крупною сіллю і перцем. На шкірці в декількох місцях робимо кілька маленьких дірочок і залишаємо маринуватися.
Цим часом промиваємо поки айву , розрізаємо її на 6-8 частин, акуратно видаляємо серцевиною і наповнюємо цими шматочками нашу качку. Потім ретельно скріплюємо животика зубочистками, або зашиваємо ниткою. Ніжки туго пов'язуємо ниткою, щоб вони красиво застигли. Духовку запалюємо і нагріваємо приблизно до 190 градусів. Тушку птиці промазуємо медом і перекладаємо у форму для запікання. Поміщаємо качку, фаршировану айвою в духовку і, коли виділиться з м'яса трохи жиру, викладаємо залишилася айву і готуємо страву приблизно 1 годину.
Інгредієнти:
качка - 15 кг;
яблука - 4 шт.;
айва - 1 шт.;
чорнослив - 200 г;
мартіні - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
спеції (прованські трави - за смаком.
Приготування
Для приготування качки з айвою в духовці, тушку птиці смалимо, акуратно видаляємо всі пеньки від пір'я, промиваємо м'ясо обсушуємо. Потім розбираємо качку на невеликі порційні шматки і злегка обсмажуємо на слабенькому вогні, на качиному жирі. Айву і яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо жорстку серцевину і шаткуємо на четвертинки. Цибулю нарізаємо великими кільцями, а часник подрібнюємо пелюстками. Чорнослив добре промиваємо, замочуємо на 5 хвилин гарячою водою, а потім розрізаємо на половинки. Тепер складаємо шматочки м'яса в посуд для випічки, додаємо подрібнені яблука і айву, кладемо чорнослив, цибулю і часник. Вливаємо трохи мартіні і приправляємо все сіллю, перцем і травами.
Ставимо страву на повільний вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо приблизно годину. Потім відкриваємо кришку і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, щоб м'ясо гарненько зарум'янилося. На гарнір відварюємо рис і подаємо качку, запечену з айвою з тостами або багетом.
Рецепт качки з айвою
Інгредієнти:
Приготування
Зараз, як приготувати качку з айвою. Отже, м'ясо птиці гарненько промиваємо, обсушуємо рушником і рясно натираємо всередині і зовні крупною сіллю і перцем. На шкірці в декількох місцях робимо кілька маленьких дірочок і залишаємо маринуватися.
Цим часом промиваємо поки айву , розрізаємо її на 6-8 частин, акуратно видаляємо серцевиною і наповнюємо цими шматочками нашу качку. Потім ретельно скріплюємо животика зубочистками, або зашиваємо ниткою. Ніжки туго пов'язуємо ниткою, щоб вони красиво застигли. Духовку запалюємо і нагріваємо приблизно до 190 градусів. Тушку птиці промазуємо медом і перекладаємо у форму для запікання. Поміщаємо качку, фаршировану айвою в духовку і, коли виділиться з м'яса трохи жиру, викладаємо залишилася айву і готуємо страву приблизно 1 годину.
Качка з айвою в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування качки з айвою в духовці, тушку птиці смалимо, акуратно видаляємо всі пеньки від пір'я, промиваємо м'ясо обсушуємо. Потім розбираємо качку на невеликі порційні шматки і злегка обсмажуємо на слабенькому вогні, на качиному жирі. Айву і яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо жорстку серцевину і шаткуємо на четвертинки. Цибулю нарізаємо великими кільцями, а часник подрібнюємо пелюстками. Чорнослив добре промиваємо, замочуємо на 5 хвилин гарячою водою, а потім розрізаємо на половинки. Тепер складаємо шматочки м'яса в посуд для випічки, додаємо подрібнені яблука і айву, кладемо чорнослив, цибулю і часник. Вливаємо трохи мартіні і приправляємо все сіллю, перцем і травами.
Ставимо страву на повільний вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо приблизно годину. Потім відкриваємо кришку і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, щоб м'ясо гарненько зарум'янилося. На гарнір відварюємо рис і подаємо качку, запечену з айвою з тостами або багетом.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з айвою - рецепт
Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Свинина з айвою
Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Курка з айвою - рецепт
Птицю досить часто готують з яблуками, або з сухофруктами. Ми ж сьогодні пропонуємо вам приготувати курку з дивовижним фруктом - айвою. Читайте наші
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.