Курка з айвою - рецепт
Птицю часто готують з яблуками, з сухофруктами. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати курку з айвою .
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
айва - 2 шт.;
часник - 1 головка;
мелена паприка - 1 ст. ложка;
прованські трави - 1 ст. ложка;
коріандр - 05 ч. ложка;
сіль - 4 ч. ложки;
чорний перець - 1 ч. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сметана - 3 ст. ложки.
Приготування
Курку миємо й обсушуємо. Видавлюємо сік з лимона і втираємо його в курку. Залишаємо хвилин на 15. З'єднуємо коріандр, сіль, прованські трави, перець, паприку і натираємо отриманою сумішшю тушку зовні і всередині. Знову відставляємо просочуватися хвилин на 20. Тим часом айву нарізаємо шматочками і начиняємо нею курку, також закладаємо всередину цілу головку часнику. Тепер зашиваємо отвір.
Курку покласти в рукав для запікання, скріплюємо кінці і робимо в рукаві кілька отворів, щоб виходив пар. Відправляємо курку з айвою в духовку при температурі 180 градусів запікаємо близько 1 години. Після цього рукав розрізаємо, курку розкриваємо і змащуємо її сумішшю сметани і гірчиці, знову відправляємо в духовку при температурі 200 градусів запікаємо 15 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Після цього виймаємо курку знову, видаляємо нитки і витягаємо з курки часник і айву. Курку перекладаємо на блюдо, а айву і часник покласти в жир, що виділився з курки в процесі запікання. Відправляємо айву в духовку ще хвилин на 15 щоб вона стала м'якою. Тепер розкладаємо її навколо курки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курка - 800 г;
цибуля - 1 шт.;
сушена біла слива - 5 шт.;
айва - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
масло вершкове - 70 г;
рослинна олія - 30 мл;
зелень, цибулю, перець - за смаком.
Приготування
Курку (можна брати будь-які її частини - гомілки, стегенця і т. д.) миємо, знімаємо шкірку. Натираємо сіллю, перцем і скроплюємо соком лимона. У великій глибокій сковороді розігріваємо олію, кладемо курку, нарізану кільцями цибулю. Картоплю і айву нарізаємо скибочками і розкладаємо навколо курки, додаємо сушені сливи і викладаємо шматочки вершкового масла. Посипаємо це все подрібненою зеленню і поливаємо соком лимона. Ставимо сковороду на великий вогонь, як тільки масло розтануло, вогонь зменшуємо, вливаємо близько 100 мл води і тушкуємо курку з айвою і картоплею близько 1 години.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
цибуля (великий) - 2 шт.;
айва - 1 шт.;
сухий імбир - 1 ч. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
лимон - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
курячий бульйон - 150 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Спочатку моєму айву, ріжемо її на 4 частини і видаляємо серцевину, а потім ріжемо м'якоть на тоненькі скибочки. У чашу мультиварки вливаємо олію, включаємо режим «Випічка» на 2 хвилини, щоб масло нагрілося, потім викладаємо нарізану півкільцями цибулю і в тому ж режимі готуємо ще 3 хвилини. Додаємо імбир, корицю, перемішуємо. Тепер лопаткою зрушуємо цибулю в бік, а на дно каструлі кладемо шматочки айви - цибулю кладемо зверху. В режимі «Випічка» готуємо ще 10 хвилин.
Після цього викладаємо шматочки курки, солимо, перчимо, вливаємо бульйон і в цьому ж режимі залишаємо ще на 25 хвилин. Тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо ще 1 годину. Хвилин за 10 до закінчення програми додаємо мед, змішаний з соком лимона.
Інгредієнти:
філе куряче - 3 шт.;
айва - 2 шт.;
сухе біле вино - 160 мл;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 15 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Вимиту айву ріжемо на кілька частин і видаляємо серцевину, а м'якоть ріжемо скибочками. На 1 хвилину опускаємо її в окріп, після чого відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Куряче філе миємо, обсушуємо. У кожному шматочку робимо глибокі поперечні надрізи. У кожен з них вставляємо по шматочку айви. Звертаємо філе як рулет, солимо, перчимо, збризкуємо рослинним маслом.
Кожен рулет звертаємо в гурток і загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо при температурі 200 градусів близько 25 хвилин. Тим часом готуємо соус: складаємо в каструлю залишилися шматочки айви, додаємо вино і цукор. На невеликому вогні уварюємо, поки об'єм не зменшиться в 2 рази. Після цього додаємо вершкове масло і перемішуємо. Протираємо соус через сито. З готових курячих рулетів -кульок знімаємо фольгу, укладаємо їх на тарілку і поливаємо соусом.
Курка з айвою в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Курку миємо й обсушуємо. Видавлюємо сік з лимона і втираємо його в курку. Залишаємо хвилин на 15. З'єднуємо коріандр, сіль, прованські трави, перець, паприку і натираємо отриманою сумішшю тушку зовні і всередині. Знову відставляємо просочуватися хвилин на 20. Тим часом айву нарізаємо шматочками і начиняємо нею курку, також закладаємо всередину цілу головку часнику. Тепер зашиваємо отвір.
Курку покласти в рукав для запікання, скріплюємо кінці і робимо в рукаві кілька отворів, щоб виходив пар. Відправляємо курку з айвою в духовку при температурі 180 градусів запікаємо близько 1 години. Після цього рукав розрізаємо, курку розкриваємо і змащуємо її сумішшю сметани і гірчиці, знову відправляємо в духовку при температурі 200 градусів запікаємо 15 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Після цього виймаємо курку знову, видаляємо нитки і витягаємо з курки часник і айву. Курку перекладаємо на блюдо, а айву і часник покласти в жир, що виділився з курки в процесі запікання. Відправляємо айву в духовку ще хвилин на 15 щоб вона стала м'якою. Тепер розкладаємо її навколо курки і подаємо до столу.
Страва з айвою і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Курку (можна брати будь-які її частини - гомілки, стегенця і т. д.) миємо, знімаємо шкірку. Натираємо сіллю, перцем і скроплюємо соком лимона. У великій глибокій сковороді розігріваємо олію, кладемо курку, нарізану кільцями цибулю. Картоплю і айву нарізаємо скибочками і розкладаємо навколо курки, додаємо сушені сливи і викладаємо шматочки вершкового масла. Посипаємо це все подрібненою зеленню і поливаємо соком лимона. Ставимо сковороду на великий вогонь, як тільки масло розтануло, вогонь зменшуємо, вливаємо близько 100 мл води і тушкуємо курку з айвою і картоплею близько 1 години.
Курка з айвою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку моєму айву, ріжемо її на 4 частини і видаляємо серцевину, а потім ріжемо м'якоть на тоненькі скибочки. У чашу мультиварки вливаємо олію, включаємо режим «Випічка» на 2 хвилини, щоб масло нагрілося, потім викладаємо нарізану півкільцями цибулю і в тому ж режимі готуємо ще 3 хвилини. Додаємо імбир, корицю, перемішуємо. Тепер лопаткою зрушуємо цибулю в бік, а на дно каструлі кладемо шматочки айви - цибулю кладемо зверху. В режимі «Випічка» готуємо ще 10 хвилин.
Після цього викладаємо шматочки курки, солимо, перчимо, вливаємо бульйон і в цьому ж режимі залишаємо ще на 25 хвилин. Тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо ще 1 годину. Хвилин за 10 до закінчення програми додаємо мед, змішаний з соком лимона.
Рецепт курки, запеченій з айвою
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту айву ріжемо на кілька частин і видаляємо серцевину, а м'якоть ріжемо скибочками. На 1 хвилину опускаємо її в окріп, після чого відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Куряче філе миємо, обсушуємо. У кожному шматочку робимо глибокі поперечні надрізи. У кожен з них вставляємо по шматочку айви. Звертаємо філе як рулет, солимо, перчимо, збризкуємо рослинним маслом.
Кожен рулет звертаємо в гурток і загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо при температурі 200 градусів близько 25 хвилин. Тим часом готуємо соус: складаємо в каструлю залишилися шматочки айви, додаємо вино і цукор. На невеликому вогні уварюємо, поки об'єм не зменшиться в 2 рази. Після цього додаємо вершкове масло і перемішуємо. Протираємо соус через сито. З готових курячих рулетів -кульок знімаємо фольгу, укладаємо їх на тарілку і поливаємо соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Айва, запечена в духовці
Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
М'ясо з айвою - рецепт
Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Свинина з айвою
Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Баранина з айвою
Баранина, смажена або тушкована - це дивовижне ситне блюдо, а в поєднанні з таким фруктом, як айва стане оригінальним і незабутнім. Давайте
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій