Айва, запечена в духовці

Для холодного часу року айва - просто знахідка, цей плід містить безліч корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Айву використовують в приготуванні різних страв, напоїв і кондитерських виробів в кулінарних традиціях різних народів і країн. Айву можна варити, тушкувати і запікати.
Наведемо кілька рецептів із запеченою айвою. Такий спосіб термічної обробки як запікання - взагалі один з найбільш безпечних та здорових способів приготування їжі.
Айва, запечена в духовці з медом і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Плоди ретельно вимиємо під проточною водою і обсушим серветкою. Кожен плід разрежем навпіл уздовж і видалити насіннєві коробочки з насінням. Швидко збризніть соком лимона, щоб уникнути потемніння. Викладемо половинки айви в форму для запікання (опуклою стороною вгору). У кожну половинку увіткнемо по суцвіттю гвоздички. Додамо на форму суміш вина з водою, присиплем корицею і цукром.
Скільки запікати айву?
Запікаємо айву протягом 20-30 хвилин при температурі 180 градусів С. Перевертаємо половинки і запікаємо ще протягом 10-15 хвилин. Злегка остуджуємо і видаляємо суцвіття гвоздички. Викладаємо порційно, поливаємо сиропом, що утворився при запіканні. Можна покласти в поглиблення в кожній половинці плода трохи меду з горіхами або збитих вершків з горіхами. До такого дивовижного десерту можна подати біле або рожеве вино, чай ройбуш, маті, каркаде або прохолодний кисло-солодкий компот.
Можна приготувати не тільки смачні десерти, але і м'ясо, запечене з айвою, це може бути, наприклад, курка або качка.
Якщо запікаєте качку або курку цілісної тушкою, просто нашпигуйте її часником, потім начиняйте тушку нетовстими скибочками айви, сбризнутими лимонним соком (можна додати і деякі спеції: гвоздичку, горошини запашного перцю, насіння анісу і коріандру, а також ароматну свіжу зелень, тільки не кріп). Запікайте при середній температурі до готовності, вона легко визначається за зовнішнім виглядом. Час запікання не менше 60-80 хв.
Можна вчинити інакше і запекти шматки качиного або курячого філе з айвою (необов'язково філе, можна і інші шматочки). Гусак, індичка, кролик, нутрія, ягнятина, свинина або телятина теж підійдуть.
Рецепт курки, запеченій з айвою
Інгредієнти:
Приготування
Можна зняти м'ясо з грудки і нарізати шматочками середнього розміру, а можна запікати грудки цілком. У будь-якому з випадків, айву наріжемо

Якщо м'ясо темне, можна вибрати темні вина, якщо світле - білі або рожеві.
Рекомендуємо добрі рецепти

М'ясо з айвою - рецепт
Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як

Свинина з айвою
Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми

Курка з айвою - рецепт
Птицю досить часто готують з яблуками, або з сухофруктами. Ми ж сьогодні пропонуємо вам приготувати курку з дивовижним фруктом - айвою. Читайте наші

Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас

Баранина з айвою
Баранина, смажена або тушкована - це дивовижне ситне блюдо, а в поєднанні з таким фруктом, як айва стане оригінальним і незабутнім. Давайте

Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій