Компот з айви
Айва - дуже своєрідний фрукт. Він занадто твердий, щоб вживати його сирим. Зате компоти та варення з айви просто незрівнянні! Її східний аромат, який тут же воскресить спогади про спекотному літі навіть самої сніжною зимою, ні з чим не переплутати. Ця родичка яблук і груш багата вітаміном С, тому вона здатна підтримати наш імунітет простудно-дощовий період. Айва всім хороша, ось тільки чистити і різати її, що дрова колоти - суто чоловіче заняття. А вже якщо ви з цим впоралися, то приготувати компоти за нашими рецептами не складе особливої праці!
Рецепт компоту з айви
Інгредієнти:
айва - 3 шт.;
цукор - 1/2 ст.
Приготування
Айву моєму, з допомогою щітки видаляємо «пух». Колем плоди на 4 частини, вирізаємо серцевину з насінням. Ріжемо айву на більш дрібні частини і закидаємо в каструлю з киплячою водою. Засипаємо цукор (хто любить якнайсолодше, може збільшити його кількість в 2 рази). Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 5 хвилин. Готовий компот наполягаємо ще хвилин 15-20. За бажанням можна додати полпалочки кориці. Пити компот з айви краще охолодженим.
Компот з айви на зиму
Інгредієнти:
айва - 2 шт.;
вода - 15 л;
цукор - 4 ст. ложки;
кислота лимонна - за смаком.
Приготування
Айву моєму, ретельно вирізаємо серцевину з насінням - вона залишається твердою навіть після тривалого варіння. Хвилин 15 проварюємо айву в киплячій воді, додаємо цукор, лимонну кислоту за смаком. Даємо знову закипіти і тут же розливаємо компот по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою. А коли узвар охолоне, прибираємо банки в темну комору - до зими!
Компот з айви і яблук
Інгредієнти:
айва - 500 г;
яблука - 500 г;
цукор - 400 г;
вода - 1 л.
Приготування
Айву чистимо, нарізаємо шматочками і кидаємо в підсолену воду, щоб плоди не потемніли (на 2 л води 1 ст. ложку солі). А тим часом займемося яблуками. Очищаємо їх від шкірки і насіння, нарізаємо шматочками і опускаємо на 4 хвилини в киплячу воду. Після виловлюємо і розкладаємо по стерильним банкам. Айву промиваємо і також проварюємо 10 хвилин, а потім - в банки. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і заливаємо цим сиропом наш компот. Ось і все компот з яблук з айвою готовий! Банки закручуємо, а коли охолонуть, ховаємо на зберігання.
Як варити компот з айви і родзинок?
Інгредієнти:
айва - 1 кг;
родзинки - 3 ст. ложки;
цукор - 350 г;
кислота лимонна - 3 р.
Приготування
Родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і розкладаємо по банках. Айву готуємо точно також, як і в попередньому рецепті, а потім відварюємо 10 хвилин до м'якості і - в банки. У воді, де вона варилася, розчиняємо цукор і лимонну кислоту. Кип'ятимо сироп і заливаємо їм фрукти. Банки закатуємо металевими кришками.
Компот з персиків і айви для дитини
Інгредієнти:
айва - 500 г;
персики - 500 г;
цукор - 400 г;
вода - 1 л.
Приготування
Айву ділимо на четвертинки, чистимо і кидаємо в підсолену воду. Плоди персиків ошпарюємо окропом, знімаємо з них шкірку і видаляємо кісточки. Ріжемо великими шматочками і розкладаємо по банках. Айву промиваємо проточною водою і проварюємо 10 хвилин. Її також поміщаємо в банки. Доводимо до кипіння цукровий сироп і заливаємо фрукти. Після залишається лише закатати компот.
Як приготувати компот з айви та кизилу по-абхазьки?
Інгредієнти:
айва - 100 г;
кизил - 100 г;
цукор - 100 г;
вода - 1 л.
Приготування
Айву чистимо, ріжемо і закладаємо в банку. Додаємо промитий кизил. Заливаємо киплячим цукровим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на добу. Після зливаємо сироп, проварюємо хвилин 40 і знову виливаємо в банку. Тепер її вже можна закочувати на зиму.
Рецепт компоту з айви
Інгредієнти:
Приготування
Айву моєму, з допомогою щітки видаляємо «пух». Колем плоди на 4 частини, вирізаємо серцевину з насінням. Ріжемо айву на більш дрібні частини і закидаємо в каструлю з киплячою водою. Засипаємо цукор (хто любить якнайсолодше, може збільшити його кількість в 2 рази). Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 5 хвилин. Готовий компот наполягаємо ще хвилин 15-20. За бажанням можна додати полпалочки кориці. Пити компот з айви краще охолодженим.
Компот з айви на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Айву моєму, ретельно вирізаємо серцевину з насінням - вона залишається твердою навіть після тривалого варіння. Хвилин 15 проварюємо айву в киплячій воді, додаємо цукор, лимонну кислоту за смаком. Даємо знову закипіти і тут же розливаємо компот по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою. А коли узвар охолоне, прибираємо банки в темну комору - до зими!
Компот з айви і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Айву чистимо, нарізаємо шматочками і кидаємо в підсолену воду, щоб плоди не потемніли (на 2 л води 1 ст. ложку солі). А тим часом займемося яблуками. Очищаємо їх від шкірки і насіння, нарізаємо шматочками і опускаємо на 4 хвилини в киплячу воду. Після виловлюємо і розкладаємо по стерильним банкам. Айву промиваємо і також проварюємо 10 хвилин, а потім - в банки. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і заливаємо цим сиропом наш компот. Ось і все компот з яблук з айвою готовий! Банки закручуємо, а коли охолонуть, ховаємо на зберігання.
Як варити компот з айви і родзинок?
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і розкладаємо по банках. Айву готуємо точно також, як і в попередньому рецепті, а потім відварюємо 10 хвилин до м'якості і - в банки. У воді, де вона варилася, розчиняємо цукор і лимонну кислоту. Кип'ятимо сироп і заливаємо їм фрукти. Банки закатуємо металевими кришками.
Компот з персиків і айви для дитини
Інгредієнти:
Приготування
Айву ділимо на четвертинки, чистимо і кидаємо в підсолену воду. Плоди персиків ошпарюємо окропом, знімаємо з них шкірку і видаляємо кісточки. Ріжемо великими шматочками і розкладаємо по банках. Айву промиваємо проточною водою і проварюємо 10 хвилин. Її також поміщаємо в банки. Доводимо до кипіння цукровий сироп і заливаємо фрукти. Після залишається лише закатати компот.
Як приготувати компот з айви та кизилу по-абхазьки?
Інгредієнти:
Приготування
Айву чистимо, ріжемо і закладаємо в банку. Додаємо промитий кизил. Заливаємо киплячим цукровим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на добу. Після зливаємо сироп, проварюємо хвилин 40 і знову виливаємо в банку. Тепер її вже можна закочувати на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Айва, запечена в духовці
Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Компот з чорниць
Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо