Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина з айвою

Баранина з айвою

19-03-2015, 11:17
826
Баранина з айвою
Рецепти баранини з айвою багаті різноманітністю і простотою. Немає нічого краще на вечерю соковитого м'яса та свіжих овочів, а в поєднанні з таким фруктом як айва страва стане справді незабутнім.
Тушкована баранина з айвою стане першим рецептом, з яким ми познайомимо наших читачів. Тепер ви самі можете переконатися в тому, що гаряче готується дуже просто, а результат виходить приголомшливим.

Тушкована баранина з айвою


Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • курдючне сало - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 300 г;

  • айва - 4 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • кориця, сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Баранину розморожуємо, промиваємо і підсушуємо. Потім м'ясо нарізаємо порційними шматочками і швидко обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Після того, як баранина запеклася рум'яною скоринкою, додаємо трохи води, накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо на повільному вогні до повної готовності. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо. Айву очистити від шкірки, кісточок і серцевини, потім нарізаємо тонкими часточками. Сало в свою чергу нарізаємо невеликими шматочками.
    У чистій сковороді розтоплюємо сало, витягаємо його і в отриманому жирі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо айву і тушкуємо інгредієнти разом. При необхідності підливаємо воду. В кінці гасіння присмачую всі спеціями і додаємо до м'яса. Потім готову страву тушкуємо ще 15 хвилин і даємо час настоятися під кришкою. Замість сковороди можна використовувати будь-яку іншу посуд. По цій же схемі з легкістю можна приготувати баранину з айвою в казані.

    Баранина з айвою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • айва - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль і перець - за смаком;

  • свіжа зелень - пучок.


  • Приготування
    Включаємо мультиварку в програмі «Смаження» приблизно на 40 хвилин. Всі інгредієнти будемо готувати до тих пір, поки чаша нагрівається. Спочатку промиваємо айву, очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо часточками. Після того, як прозвучить сигнал, кладемо в каструлю вершкове масло. Як тільки воно розтопиться, викладаємо айву і обсмажуємо з усіх боків. Потім чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, промиваємо, очищаємо моркву і нарізаємо кружечками. Як тільки айва зарум'яниться, виймаємо її з мультиварки і кладемо в окрему блюдце і обсмажуємо моркву, виймаємо і слідом обсмажуємо цибулю. При необхідності додатково можна використовувати оливкову олію.
    У той час, поки овочі обсмажуються, промиваємо розморожене м'ясо і за бажанням виймаємо кісточки. Потім баранину нарізаємо великими шматочками і підсушуємо. Викладаємо з чаші цибулю і поміщаємо всередину наше м'ясо. Коли воно підрум'яниться, присмачую спеціями, додаємо айву, цибулю і моркву. Зелень промиваємо, дрібно шаткуємо і кладемо зверху. Часник можна пропустити через чеснокодовку або ж встромляти цілі зубчики в блюдо.
    Тепер ви знаєте практично всі секрети і без праці розповісте гостям, як приготувати баранину з айвою за новим рецептом. Однак не забудьте ще про один спосіб обробки м'яса. За допомогою представлених вище рецептів ви також можете приготувати баранину з айвою в духовці, використовуючи всі ті ж інгредієнти.

    Баранина з айвою в духовці


    Приготування
    Промиваємо і підсушуємо м'ясо, нарізаємо порційними шматочками, чистимо часник і промиту моркву. Потім нагріваємо глибоку сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі кубики моркви до золотистої скоринки.
    Баранина з айвою
    Після чого кладемо зверху шматочки баранини і присмачую спеціями і часником. Періодично додаємо трохи води для утворення бульйону. Коли м'ясо буде майже готовим, викладаємо його на змащений маслом лист, прикрашаємо часточками айви, при бажанні додаємо кілька яблук. Готуємо в духовці при 220 градусах протягом півгодини. Ось і все смажена баранина з айвою готова!
    Якщо ви шукайте ще рецепти з цим фруктом, тоді рекомендуємо зробити плов з айвою , вийде оригінально і смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з айвою - рецепт
    М'ясо з айвою - рецепт
    Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Свинина з айвою
    Свинина з айвою
    Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми
    Курка з айвою - рецепт
    Курка з айвою - рецепт
    Птицю досить часто готують з яблуками, або з сухофруктами. Ми ж сьогодні пропонуємо вам приготувати курку з дивовижним фруктом - айвою. Читайте наші
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Плов з айвою - рецепт
    Плов з айвою - рецепт
    Всі ми любимо таке чудове блюдо, як плов! А ви знаєте, що можна приготувати з айвою? Ні? Тоді рекомендуємо ознайомитися з деякими рецептами цієї