Плов з айвою - рецепт
Ті, хто любить плов, але ніколи не готував його з айвою, по-справжньому не знає смаку цього східного блюда. Айва дарує тонкі і терпкі нотки, робить особливо м'ясо соковитим і ніжним, а її чарівний аромат просто неможливо забути!
Інгредієнти:
стегенця курячі - 4 шт.;
рис - 600 г;
айва - 3 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 3 шт.;
олія рослинна (рафінована) - 3 ст. ложки;
зіра - 1 ч. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Розігріваємо в казані масло і прожарюємо в ньому шматочок моркви. Коли вона потемніє, виловлюємо і викидаємо. Морква забере на себе всі зайві, і масло стане чистіше. Відправляємо в казан нарізаний півкільцями лук, але не засмажуємо його, а лише злегка підрум'янюємо. Закладаємо туди ж подрібнені на кілька частин курячі стегенця і тушкуємо разом з цибулею. Вони повинні взаємно просочити один одного соками. Солимо, перчимо, перемішуємо. Поверх м'яса викладаємо нарізану соломкою моркву і очищені часточки айви. Заливаємо водою так, щоб повністю покрило вміст казана, додаємо зіру . Накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини на повільному вогні.
Рис, обов'язково круглий, промиваємо до чистої води і рівним шаром викладаємо на підготовлюваний в казані казан. Акуратно доливаємо води на палець вище рівня рису. Доводимо все до кипіння, а коли рідина випарується, держаком ложки робимо в плові отвори для виходу пари, накриваємо кришкою і тушкуємо ще півгодини. Поширюється від казана нестерпно апетитний аромат сповістить про його готовність. Викладаємо на блюдо рис гіркою, а зверху - шматочки м'яса і айви. Картина, гідна пензля художника!
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
айва - 1 шт.;
курага - 10 шт.;
родзинки - 1/2 ст.;
мигдаль - 50 г;
мед - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 1 ст. ложка.
Приготування
Для плову з айвою без м'яса краще підійде рис сортів девзира або басматі, але і з звичайним краснодарським вийти теж непогано. Його кілька раз промиваємо і залишаємо замоченим хвилин на 10 потім знову моєму і відкидаємо на друшляк.
Сухофрукти обдаємо окропом, курагу можна нарізати великими шматочками. Ядра мигдалю кришимо на половинки. Айву чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо її в змащену вершковим маслом чашу мультиварки, потім шар сухофруктів з горіхами і шар рису. Поливаємо зверху медом і заливаємо водою, на сантиметр вище рівня рису. Включаємо режим «Плов» і чекаємо на сигнал про його закінчення. Але відкриваємо кришку тільки через півгодини, готовий фруктовий плов повинен ще «вистоятися» як слід. Перед подачею додаємо до нього ложку вершкового масла і перемішуємо.
Інгредієнти:
рис - 900 г;
баранина на кісточці - 1 кг;
жир курдючний - 100 г;
айва - 2 шт.;
морква - 1 кг;
цибуля - 4 шт.;
часник - 2 шт.;
олія рослинна (рафінована) - 05 склянки;
зіра - 15 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Спочатку робимо всі необхідні заготовки для плову. М'ясо розрізаємо на більш дрібні шматочки, жир нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, а моркву - неодмінно крупною соломкою, інакше вона пригорить і зіпсувати весь смак майбутнього плову. Айву чистимо і розрізаємо на четвертинки, з часнику знімаємо верхній шар лушпиння. Рис ретельно промиваємо, не менше 6-ти разів.
Тепер можна розігрівати масло в казані. Коли воно загостритися, викладаємо туди баранячий жир і засмажуємо до коричневого кольору. Потім виловлюємо шумівкою на тарілку. А на його місце відправляємо спочатку кісточки, а потім м'якоть баранини. Коли вона покриється рум'яною скоринкою, закладаємо цибулю, а ще через пару хвилин морквину. Смажити її не треба, як тільки морква стане м'якою, заливаємо в казан 1 л води, додаємо айву і головки часнику цілком. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо годину на повільному вогні. Потім айву і часник виловлюємо на тарілку, а наш казан солимо - він повинен бути трохи більш солоним, ніж сам плов. Не бійтеся, рис забере зайве!
Максимально збільшуємо вогонь, викладаємо поверх м'яса рис, не перемішуємо! Доливаємо, якщо не достатньо води - вона повинна на палець покривати крупу. Коли рис вбере всю рідину, робимо в ньому невелике поглиблення і повертаємо айву і часник. Збираємо рис гіркою, а прибираємо вогонь до мінімуму. Посипаємо плов розтертої між пальцями зірою, і щільно закриваємо казан. Останнє «томління» займе близько півгодини. Пробуємо на рис готовність, перемішуємо його з м'ясом і викладаємо на велике блюдо.
Плов з айвою і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо в казані масло і прожарюємо в ньому шматочок моркви. Коли вона потемніє, виловлюємо і викидаємо. Морква забере на себе всі зайві, і масло стане чистіше. Відправляємо в казан нарізаний півкільцями лук, але не засмажуємо його, а лише злегка підрум'янюємо. Закладаємо туди ж подрібнені на кілька частин курячі стегенця і тушкуємо разом з цибулею. Вони повинні взаємно просочити один одного соками. Солимо, перчимо, перемішуємо. Поверх м'яса викладаємо нарізану соломкою моркву і очищені часточки айви. Заливаємо водою так, щоб повністю покрило вміст казана, додаємо зіру . Накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини на повільному вогні.
Рис, обов'язково круглий, промиваємо до чистої води і рівним шаром викладаємо на підготовлюваний в казані казан. Акуратно доливаємо води на палець вище рівня рису. Доводимо все до кипіння, а коли рідина випарується, держаком ложки робимо в плові отвори для виходу пари, накриваємо кришкою і тушкуємо ще півгодини. Поширюється від казана нестерпно апетитний аромат сповістить про його готовність. Викладаємо на блюдо рис гіркою, а зверху - шматочки м'яса і айви. Картина, гідна пензля художника!
Як приготувати солодкий плов з айвою в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Для плову з айвою без м'яса краще підійде рис сортів девзира або басматі, але і з звичайним краснодарським вийти теж непогано. Його кілька раз промиваємо і залишаємо замоченим хвилин на 10 потім знову моєму і відкидаємо на друшляк.
Сухофрукти обдаємо окропом, курагу можна нарізати великими шматочками. Ядра мигдалю кришимо на половинки. Айву чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо її в змащену вершковим маслом чашу мультиварки, потім шар сухофруктів з горіхами і шар рису. Поливаємо зверху медом і заливаємо водою, на сантиметр вище рівня рису. Включаємо режим «Плов» і чекаємо на сигнал про його закінчення. Але відкриваємо кришку тільки через півгодини, готовий фруктовий плов повинен ще «вистоятися» як слід. Перед подачею додаємо до нього ложку вершкового масла і перемішуємо.
Як готувати плов з баранини з айвою?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку робимо всі необхідні заготовки для плову. М'ясо розрізаємо на більш дрібні шматочки, жир нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, а моркву - неодмінно крупною соломкою, інакше вона пригорить і зіпсувати весь смак майбутнього плову. Айву чистимо і розрізаємо на четвертинки, з часнику знімаємо верхній шар лушпиння. Рис ретельно промиваємо, не менше 6-ти разів.
Тепер можна розігрівати масло в казані. Коли воно загостритися, викладаємо туди баранячий жир і засмажуємо до коричневого кольору. Потім виловлюємо шумівкою на тарілку. А на його місце відправляємо спочатку кісточки, а потім м'якоть баранини. Коли вона покриється рум'яною скоринкою, закладаємо цибулю, а ще через пару хвилин морквину. Смажити її не треба, як тільки морква стане м'якою, заливаємо в казан 1 л води, додаємо айву і головки часнику цілком. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо годину на повільному вогні. Потім айву і часник виловлюємо на тарілку, а наш казан солимо - він повинен бути трохи більш солоним, ніж сам плов. Не бійтеся, рис забере зайве!
Максимально збільшуємо вогонь, викладаємо поверх м'яса рис, не перемішуємо! Доливаємо, якщо не достатньо води - вона повинна на палець покривати крупу. Коли рис вбере всю рідину, робимо в ньому невелике поглиблення і повертаємо айву і часник. Збираємо рис гіркою, а прибираємо вогонь до мінімуму. Посипаємо плов розтертої між пальцями зірою, і щільно закриваємо казан. Останнє «томління» займе близько півгодини. Пробуємо на рис готовність, перемішуємо його з м'ясом і викладаємо на велике блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
М'ясо з айвою - рецепт
Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Баранина з айвою
Баранина, смажена або тушкована - це дивовижне ситне блюдо, а в поєднанні з таким фруктом, як айва стане оригінальним і незабутнім. Давайте
Плов з нутом
Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний