Плов з нутом
Справжній узбецький плов готується з нутом. Або як його ще називають - турецьким горохом. У цьому продукті досить багато цинку і фолієвої кислоти. Крім того, він багатий вуглеводами, містить близько 30 % білка і близько 7 % поліненасичених жирів. Як приготувати плов з нутом, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
м'якоть баранини - 1 кг;
рис - 600 г;
нут - 200 г;
морква - 500 г;
цибуля - 100 г;
перчик чилі - 1 шт.;
рослинна олія - 150 мл;
часник - 1 головка;
зіра - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Нут промиваємо і замочуємо в холодній воді приблизно на 2 години. Рис також бажано замочити, але тут досить і півгодини. Баранину миємо, обсушуємо, очищаємо від прожилок і нарізаємо шматочками. Морква ріжемо соломкою, а цибулю - кільцями або півкільцями. У казані або якщо такого немає, то в глибокій сковороді добре розігріваємо рослинне масло. Опускаємо в нього цибулю і доводимо його до золотистого стану. Після цього додаємо м'ясо. Вогонь при цьому повинен бути достатньо сильним, так як нам потрібно, щоб м'ясо було просмажене, а не протушилось. Хвилин через 7 після початку смаження м'яса викладаємо моркву, все перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Тепер вливаємо в казан воду, її має бути стільки, щоб м'ясо було тільки покрито водою. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння і корінців і вставляємо в цент казана, туди ж відправляємо і цілий перчик чилі. Тепер викладаємо нут і розподіляємо його по ємності рівномірно.
Додаємо сіль і все добре перемішуємо. Зараз смак страви буде солонуваті, нехай це вас не лякає - далі ми додамо рис, і він візьме на себе зайву сіль. Готуємо страву хвилин 10. Якщо води стало замало, доливаємо знову, щоб поверхня була покрита нею. Тепер часник і перець виймаємо, а засипаємо рис, але заважати при цьому нічого не потрібно. Коли вода випарувалася, а рис ще вологий, повертаємо в плов з горохом нут перець і часник і посипаємо зірою. Накриваємо казан кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і витримуємо так хвилин 25. Тепер кришку можна відкрити, а плов з бараниною і нутом перемішати - страва готова!
Інгредієнти:
нут - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
гарбуз - 100 г;
морква - 1 шт.;
рис - 120 г;
часник - 1 головка;
оливкова олія - 100 мл;
світлий родзинки - 25 г;
фісташки - 20 г;
сіль - за смаком;
суха зіра - 1 ч. ложка;
каррі - 1 ч. ложка;
кип'ячена вода - 300 мл
Приготування
Замочений на ніч нут варимо 40 хвилин на повільному вогні. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - соломкою, а гарбуз - кубиками. У каструлю мультиварки наливаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і моркву і в режимі «Випічка» готуємо 20 хвилин. Тепер додаємо карі, зіру і підготовлений нут, все перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин. Після цього додаємо гарбуз з родзинками і висипаємо рис. Заливаємо все це кип'яченою водою, солимо за смаком. В цент поміщаємо головку часнику. Вибираємо режим приготування «Плов». За 5 хвилин до закінчення процесу викладаємо фісташки і акуратно перемішуємо. Після того, як пролунав сигнал, вегетаріанський плов з нутом готовий!
Рецепт плову з нутом
Інгредієнти:
Приготування
Нут промиваємо і замочуємо в холодній воді приблизно на 2 години. Рис також бажано замочити, але тут досить і півгодини. Баранину миємо, обсушуємо, очищаємо від прожилок і нарізаємо шматочками. Морква ріжемо соломкою, а цибулю - кільцями або півкільцями. У казані або якщо такого немає, то в глибокій сковороді добре розігріваємо рослинне масло. Опускаємо в нього цибулю і доводимо його до золотистого стану. Після цього додаємо м'ясо. Вогонь при цьому повинен бути достатньо сильним, так як нам потрібно, щоб м'ясо було просмажене, а не протушилось. Хвилин через 7 після початку смаження м'яса викладаємо моркву, все перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Тепер вливаємо в казан воду, її має бути стільки, щоб м'ясо було тільки покрито водою. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння і корінців і вставляємо в цент казана, туди ж відправляємо і цілий перчик чилі. Тепер викладаємо нут і розподіляємо його по ємності рівномірно.
Додаємо сіль і все добре перемішуємо. Зараз смак страви буде солонуваті, нехай це вас не лякає - далі ми додамо рис, і він візьме на себе зайву сіль. Готуємо страву хвилин 10. Якщо води стало замало, доливаємо знову, щоб поверхня була покрита нею. Тепер часник і перець виймаємо, а засипаємо рис, але заважати при цьому нічого не потрібно. Коли вода випарувалася, а рис ще вологий, повертаємо в плов з горохом нут перець і часник і посипаємо зірою. Накриваємо казан кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і витримуємо так хвилин 25. Тепер кришку можна відкрити, а плов з бараниною і нутом перемішати - страва готова!
Вегетаріанський плов з нутом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Замочений на ніч нут варимо 40 хвилин на повільному вогні. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - соломкою, а гарбуз - кубиками. У каструлю мультиварки наливаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і моркву і в режимі «Випічка» готуємо 20 хвилин. Тепер додаємо карі, зіру і підготовлений нут, все перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин. Після цього додаємо гарбуз з родзинками і висипаємо рис. Заливаємо все це кип'яченою водою, солимо за смаком. В цент поміщаємо головку часнику. Вибираємо режим приготування «Плов». За 5 хвилин до закінчення процесу викладаємо фісташки і акуратно перемішуємо. Після того, як пролунав сигнал, вегетаріанський плов з нутом готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з нутом
Перші страви увійшли в меню досить давно і з тих пір міцно тримають свої позиції. Сьогодні ми поговоримо про супі з нуту і його варіаціях. Готувати
Суп з баранини з нутом
Турецький горох нут широко використовується в арабській та індійської кухні від супів до начинок для пирогів. І сьогодні ми вам розповімо, як
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Плов з гарбузом
Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,