Плов з гарбузом
Зараз ми вам підкажемо рецепт не зовсім звичного для нас плову - ми розповімо, як смачно приготувати це блюдо з гарбузом.
Інгредієнти:
рис - 250 г;
морква - 1 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
курага - 100 г;
гарбуз (вагою близько 15 кг)- 1 шт.;
олія рослинна;
лавровий лист - 1 шт.;
перець, сіль - за смаком.
Приготування
Рис моєму під проточною водою, потім складаємо в мішечок з марлі і заливаємо окропом хвилин на 10. Гарбуз миємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо з нього кришечку. Ложкою виймаємо з гарбуза м'якоть і насіння, при цьому товщина стінок повинна залишитися приблизно 15 див. М'якоть ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо моркву і цибулю. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. На рослинному маслі обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву і, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Солодкий перець чистимо від плодоніжки і насіння і також нарізаємо кубиками.
Викладаємо перець і гарбуз в сковороду з овочами і всі разом обсмажуємо до напівготовності. Мішечок з пропаренним рисом виймаємо з води, даємо їй стекти і викладаємо рис в сковороду до овочів додаємо курагу, нарізану шматочками, подрібнений часник і лавровий лист. Все це перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком. Укладаємо рис з овочами в гарбуз, встановлюємо її на деко і запікаємо плов в гарбузі в духовці близько півгодини при температурі близько 200 градусів. Якщо в процесі приготування скоринка стала підгоряти, то гарбуз можна прикрити фольгою.
Інгредієнти:
довгозернистий рис - 3 склянки;
баранина - 800 г;
цибуля - 300 г;
топлене масло - 250 г;
курага - 30 г;
родзинки - 300 г;
чорнослив - 300 г;
гранат (зерна) - 05 склянки;
вершкове масло - 100 г;
яйця - 1 шт.;
сметана - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
шафран - щіпка;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо і замочуємо в підсоленій воді на 3 години. А потім відварюємо до напівготовності у великій кількості рідини, після чого відкидаємо на друшляк і обливаємо гарячою водою. Тепер яйце збиваємо зі сметаною і додаємо стільки борошна, щоб вийшло круте тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо невеликими квадратиками. Дно казана вистилаємо отриманим тестом і поливаємо половиною топленого масла. Висипаємо рис і поливаємо його рештою топленим маслом. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо хвилин 40. Баранину ріжемо шматочками, солимо і перчимо, додаємо близько 50 мл води і тушкуємо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, а потім змішуємо його з бараниною і гранатовими зернами. Сухофрукти нарізаємо шматочками, додаємо вершкове масло, 100 мл води і цукор, тушкуємо хвилин 10. У готовий рис додаємо шафран, перемішуємо, потім викладаємо рис на блюдо, а зверху укладаємо квадратики тіста (казмаг), м'ясо і сухофрукти подаємо окремо. Ну, ось і все азербайджанський плов готовий!
Інгредієнти:
рис - 300 г;
вода - 500 мл;
цукор - 3 ст. ложки;
гарбуз - 300 г;
ізюм - 100 г;
рослинне масло - 50 г;
мед - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 25 р.
Приготування
Рис промиваємо і висипаємо в чашу мультиварки, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і вливаємо воду. І в режимі «Рис» готуємо 25 хвилин, а потім перекладаємо в миску. Родзинки замочуємо хвилин на 15 в теплій воді. Гарбуз ріжемо невеликими кубиками, викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо олію і в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо готовий рис, пропарений родзинки, цукор, мед (якщо він густоват, то попередньо його потрібно розтопити на водяній бані) і добре перемішуємо. У режимі «Підігрів» залишаємо на 15 хвилин. Плов в мультиварці готовий!
Плов в гарбузі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рис моєму під проточною водою, потім складаємо в мішечок з марлі і заливаємо окропом хвилин на 10. Гарбуз миємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо з нього кришечку. Ложкою виймаємо з гарбуза м'якоть і насіння, при цьому товщина стінок повинна залишитися приблизно 15 див. М'якоть ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо моркву і цибулю. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. На рослинному маслі обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву і, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Солодкий перець чистимо від плодоніжки і насіння і також нарізаємо кубиками.
Викладаємо перець і гарбуз в сковороду з овочами і всі разом обсмажуємо до напівготовності. Мішечок з пропаренним рисом виймаємо з води, даємо їй стекти і викладаємо рис в сковороду до овочів додаємо курагу, нарізану шматочками, подрібнений часник і лавровий лист. Все це перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком. Укладаємо рис з овочами в гарбуз, встановлюємо її на деко і запікаємо плов в гарбузі в духовці близько півгодини при температурі близько 200 градусів. Якщо в процесі приготування скоринка стала підгоряти, то гарбуз можна прикрити фольгою.
Плов з гарбузом азербайджанською
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо і замочуємо в підсоленій воді на 3 години. А потім відварюємо до напівготовності у великій кількості рідини, після чого відкидаємо на друшляк і обливаємо гарячою водою. Тепер яйце збиваємо зі сметаною і додаємо стільки борошна, щоб вийшло круте тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо невеликими квадратиками. Дно казана вистилаємо отриманим тестом і поливаємо половиною топленого масла. Висипаємо рис і поливаємо його рештою топленим маслом. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо хвилин 40. Баранину ріжемо шматочками, солимо і перчимо, додаємо близько 50 мл води і тушкуємо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, а потім змішуємо його з бараниною і гранатовими зернами. Сухофрукти нарізаємо шматочками, додаємо вершкове масло, 100 мл води і цукор, тушкуємо хвилин 10. У готовий рис додаємо шафран, перемішуємо, потім викладаємо рис на блюдо, а зверху укладаємо квадратики тіста (казмаг), м'ясо і сухофрукти подаємо окремо. Ну, ось і все азербайджанський плов готовий!
Плов з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо і висипаємо в чашу мультиварки, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і вливаємо воду. І в режимі «Рис» готуємо 25 хвилин, а потім перекладаємо в миску. Родзинки замочуємо хвилин на 15 в теплій воді. Гарбуз ріжемо невеликими кубиками, викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо олію і в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо готовий рис, пропарений родзинки, цукор, мед (якщо він густоват, то попередньо його потрібно розтопити на водяній бані) і добре перемішуємо. У режимі «Підігрів» залишаємо на 15 хвилин. Плов в мультиварці готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов в духовці
Плов - традиційне блюдо узбецької кухні. Але на сьогоднішній день існує багато різних варіацій його приготування. І зараз ми розповімо, як його
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з нутом
Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Солодкий плов
Солодкий плов - традиційне блюдо вірменської кухні, що прийшло до нас зі Сходу. Він прекрасно підійде для вегетаріанців і тих, хто дотримується
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в