Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов в духовці

Плов в духовці

21-03-2015, 20:14
1 649
Плов в духовці
Схід - справа тонка! І зрозуміти його з нашим західним менталітетом майже так само складно, як і освоїти традиційний плов. Якщо вам до сьогоднішнього дня не давалося це, на перший погляд, зовсім не складне блюдо, спробуйте приготувати його в духовці - у вас обов'язково все вийде. М'ясо, нарешті, буде соковитим і ніжним, а рис - дивно розсипчастим!

Рецепт плову в духовці з куркою


Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 800 г;

  • рис - 2 ст.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, приправи для плову - за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо до прозорої води і залишаємо постояти трохи замоченим. Стегенця моєму, солимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці до золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо в гусятницю. А на тій же сковороді обсмажуємо дрібно покришену цибулю і моркву, нарізану соломкою. Рис відкидаємо на друшляк і рівним шарів викладаємо в гусятницю. Зверху покриваємо засмажкою з моркви з цибулею. Солимо, приправляємо спеціями і заливаємо 3 склянками окропу. «Закопуємо» в рис 2 головки часнику цілком, попередньо очистивши їх від верхньої лушпиння. Закриваємо кришку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Плов у утятнице буде нудитися приблизно годину.

    Солодкий плов в гарбузі в духовці


    Хапама - солодкий плов у гарбузі - обов'язкове частування на традиційній вірменської весіллі. За переказами, наскільки багатою і солодкою на смак вийде хапама, таке життя чекає молоду пару, тому господині не скупилися при її приготуванні - мед лився рікою.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яблуко - 1 шт.;

  • родзинки - 05 склянки;

  • курага - 05 ст.;

  • фініки - 05 ст.;

  • чорнослив - 05 ст.;

  • горіхи волоські - 05 ст.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Велику гарбуз (приблизно на 15 кг) миємо і зрізаємо зверху «кришечку» з хвостиком. А щоб вона не спадала, вирізаємо під невеликим кутом, утворюючи конус. Ложкою видаляємо насіння, ножем вирізаємо частину м'якоті, роблячи стінки нашої посудини тонше. Саму м'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Сухофрукти промиваємо і заливаємо хвилин на 5 окропом. Після відкидаємо на друшляк і нарізаємо невеликими шматочками. Крупно рубаємо горіхи. Яблуко, очищене від шкірки і насіння, ріжемо тонкою соломкою.
    Фрукти, гарбузову м'якоть і горіхи змішуємо з рисом, додаємо цукор і корицю і ще раз перемішуємо. Отриманою масою заповнюємо гарбуз, попередньо змащену маслом. Рис мінімум на 2 см не повинен доходити до краю цього «посудини». Зверху викладаємо шматочки масла і закриваємо гарбузової кришечкою. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно хвилин 40.
    Готову гарбуз викладаємо на велике блюдо. Розрізаємо її зверху вниз, як кавун на скибки. Розкриваємо «пелюстки» і поливаємо фруктовий плов медом.

    Як приготувати плов з свинини в духовці?


    Інгредієнти:

  • свинина - 400 г;

  • рис - 15 склянки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • часник - 4 зубки;

  • сіль, приправа для плову - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо миємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришену цибулю, нарізані соломкою моркву і кубиками - помідори. Солимо, додаємо спеції, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 15.
    Плов в духовці
    Знімаємо сковороду з плити. Додаємо промитий рис і неочищені зубчики часнику. Знову перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
    Відрізаємо рукав потрібної довжини, зав'язуємо один кінець дротом. Заповнюємо рисом з м'ясом і овочами, розрівнюємо. Заливаємо 3 склянками води і зав'язуємо з іншого боку. Плов зі свининою в рукаві буде нудитися в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини. Після його дістаємо, обережно, щоб не обпектися парою, розкриваємо рукав і викладаємо чудово розсипчастий плов на блюдо!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з гарбузом
    Плов з гарбузом
    Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Плов з айвою - рецепт
    Плов з айвою - рецепт
    Всі ми любимо таке чудове блюдо, як плов! А ви знаєте, що можна приготувати з айвою? Ні? Тоді рекомендуємо ознайомитися з деякими рецептами цієї
    Солодкий плов
    Солодкий плов
    Солодкий плов - традиційне блюдо вірменської кухні, що прийшло до нас зі Сходу. Він прекрасно підійде для вегетаріанців і тих, хто дотримується
    Азербайджанський плов
    Азербайджанський плов
    Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в