Плов в духовці
Схід - справа тонка! І зрозуміти його з нашим західним менталітетом майже так само складно, як і освоїти традиційний плов. Якщо вам до сьогоднішнього дня не давалося це, на перший погляд, зовсім не складне блюдо, спробуйте приготувати його в духовці - у вас обов'язково все вийде. М'ясо, нарешті, буде соковитим і ніжним, а рис - дивно розсипчастим!
Інгредієнти:
стегенця курячі - 800 г;
рис - 2 ст.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 2 шт.;
олія - для смаження;
сіль, приправи для плову - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо до прозорої води і залишаємо постояти трохи замоченим. Стегенця моєму, солимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці до золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо в гусятницю. А на тій же сковороді обсмажуємо дрібно покришену цибулю і моркву, нарізану соломкою. Рис відкидаємо на друшляк і рівним шарів викладаємо в гусятницю. Зверху покриваємо засмажкою з моркви з цибулею. Солимо, приправляємо спеціями і заливаємо 3 склянками окропу. «Закопуємо» в рис 2 головки часнику цілком, попередньо очистивши їх від верхньої лушпиння. Закриваємо кришку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Плов у утятнице буде нудитися приблизно годину.
Хапама - солодкий плов у гарбузі - обов'язкове частування на традиційній вірменської весіллі. За переказами, наскільки багатою і солодкою на смак вийде хапама, таке життя чекає молоду пару, тому господині не скупилися при її приготуванні - мед лився рікою.
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.;
рис - 1 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 100 г;
яблуко - 1 шт.;
родзинки - 05 склянки;
курага - 05 ст.;
фініки - 05 ст.;
чорнослив - 05 ст.;
горіхи волоські - 05 ст.;
кориця - 1 ч. ложка;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Велику гарбуз (приблизно на 15 кг) миємо і зрізаємо зверху «кришечку» з хвостиком. А щоб вона не спадала, вирізаємо під невеликим кутом, утворюючи конус. Ложкою видаляємо насіння, ножем вирізаємо частину м'якоті, роблячи стінки нашої посудини тонше. Саму м'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Сухофрукти промиваємо і заливаємо хвилин на 5 окропом. Після відкидаємо на друшляк і нарізаємо невеликими шматочками. Крупно рубаємо горіхи. Яблуко, очищене від шкірки і насіння, ріжемо тонкою соломкою.
Фрукти, гарбузову м'якоть і горіхи змішуємо з рисом, додаємо цукор і корицю і ще раз перемішуємо. Отриманою масою заповнюємо гарбуз, попередньо змащену маслом. Рис мінімум на 2 см не повинен доходити до краю цього «посудини». Зверху викладаємо шматочки масла і закриваємо гарбузової кришечкою. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно хвилин 40.
Готову гарбуз викладаємо на велике блюдо. Розрізаємо її зверху вниз, як кавун на скибки. Розкриваємо «пелюстки» і поливаємо фруктовий плов медом.
Інгредієнти:
свинина - 400 г;
рис - 15 склянки;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
часник - 4 зубки;
сіль, приправа для плову - за смаком.
Приготування
М'ясо миємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришену цибулю, нарізані соломкою моркву і кубиками - помідори. Солимо, додаємо спеції, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 15. Знімаємо сковороду з плити. Додаємо промитий рис і неочищені зубчики часнику. Знову перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
Відрізаємо рукав потрібної довжини, зав'язуємо один кінець дротом. Заповнюємо рисом з м'ясом і овочами, розрівнюємо. Заливаємо 3 склянками води і зав'язуємо з іншого боку. Плов зі свининою в рукаві буде нудитися в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини. Після його дістаємо, обережно, щоб не обпектися парою, розкриваємо рукав і викладаємо чудово розсипчастий плов на блюдо!
Рецепт плову в духовці з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо до прозорої води і залишаємо постояти трохи замоченим. Стегенця моєму, солимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці до золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо в гусятницю. А на тій же сковороді обсмажуємо дрібно покришену цибулю і моркву, нарізану соломкою. Рис відкидаємо на друшляк і рівним шарів викладаємо в гусятницю. Зверху покриваємо засмажкою з моркви з цибулею. Солимо, приправляємо спеціями і заливаємо 3 склянками окропу. «Закопуємо» в рис 2 головки часнику цілком, попередньо очистивши їх від верхньої лушпиння. Закриваємо кришку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Плов у утятнице буде нудитися приблизно годину.
Солодкий плов в гарбузі в духовці
Хапама - солодкий плов у гарбузі - обов'язкове частування на традиційній вірменської весіллі. За переказами, наскільки багатою і солодкою на смак вийде хапама, таке життя чекає молоду пару, тому господині не скупилися при її приготуванні - мед лився рікою.
Інгредієнти:
Приготування
Велику гарбуз (приблизно на 15 кг) миємо і зрізаємо зверху «кришечку» з хвостиком. А щоб вона не спадала, вирізаємо під невеликим кутом, утворюючи конус. Ложкою видаляємо насіння, ножем вирізаємо частину м'якоті, роблячи стінки нашої посудини тонше. Саму м'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Сухофрукти промиваємо і заливаємо хвилин на 5 окропом. Після відкидаємо на друшляк і нарізаємо невеликими шматочками. Крупно рубаємо горіхи. Яблуко, очищене від шкірки і насіння, ріжемо тонкою соломкою.
Фрукти, гарбузову м'якоть і горіхи змішуємо з рисом, додаємо цукор і корицю і ще раз перемішуємо. Отриманою масою заповнюємо гарбуз, попередньо змащену маслом. Рис мінімум на 2 см не повинен доходити до краю цього «посудини». Зверху викладаємо шматочки масла і закриваємо гарбузової кришечкою. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно хвилин 40.
Готову гарбуз викладаємо на велике блюдо. Розрізаємо її зверху вниз, як кавун на скибки. Розкриваємо «пелюстки» і поливаємо фруктовий плов медом.
Як приготувати плов з свинини в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришену цибулю, нарізані соломкою моркву і кубиками - помідори. Солимо, додаємо спеції, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 15. Знімаємо сковороду з плити. Додаємо промитий рис і неочищені зубчики часнику. Знову перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
Відрізаємо рукав потрібної довжини, зав'язуємо один кінець дротом. Заповнюємо рисом з м'ясом і овочами, розрівнюємо. Заливаємо 3 склянками води і зав'язуємо з іншого боку. Плов зі свининою в рукаві буде нудитися в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини. Після його дістаємо, обережно, щоб не обпектися парою, розкриваємо рукав і викладаємо чудово розсипчастий плов на блюдо!
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з гарбузом
Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Плов з айвою - рецепт
Всі ми любимо таке чудове блюдо, як плов! А ви знаєте, що можна приготувати з айвою? Ні? Тоді рекомендуємо ознайомитися з деякими рецептами цієї
Солодкий плов
Солодкий плов - традиційне блюдо вірменської кухні, що прийшло до нас зі Сходу. Він прекрасно підійде для вегетаріанців і тих, хто дотримується
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в