Вернуться назад Распечатать

Плов з гарбузом

Плов з гарбузом
Зараз ми вам підкажемо рецепт не зовсім звичного для нас плову - ми розповімо, як смачно приготувати це блюдо з гарбузом.

Плов в гарбузі в духовці


Інгредієнти:

  • рис - 250 г;

  • морква - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • курага - 100 г;

  • гарбуз (вагою близько 15 кг)- 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рис моєму під проточною водою, потім складаємо в мішечок з марлі і заливаємо окропом хвилин на 10. Гарбуз миємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо з нього кришечку. Ложкою виймаємо з гарбуза м'якоть і насіння, при цьому товщина стінок повинна залишитися приблизно 15 див. М'якоть ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо моркву і цибулю. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. На рослинному маслі обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву і, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Солодкий перець чистимо від плодоніжки і насіння і також нарізаємо кубиками.
    Викладаємо перець і гарбуз в сковороду з овочами і всі разом обсмажуємо до напівготовності. Мішечок з пропаренним рисом виймаємо з води, даємо їй стекти і викладаємо рис в сковороду до овочів додаємо курагу, нарізану шматочками, подрібнений часник і лавровий лист. Все це перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком. Укладаємо рис з овочами в гарбуз, встановлюємо її на деко і запікаємо плов в гарбузі в духовці близько півгодини при температурі близько 200 градусів. Якщо в процесі приготування скоринка стала підгоряти, то гарбуз можна прикрити фольгою.

    Плов з гарбузом азербайджанською


    Інгредієнти:

  • довгозернистий рис - 3 склянки;

  • баранина - 800 г;

  • цибуля - 300 г;

  • топлене масло - 250 г;

  • курага - 30 г;

  • родзинки - 300 г;

  • чорнослив - 300 г;

  • гранат (зерна) - 05 склянки;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • шафран - щіпка;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо і замочуємо в підсоленій воді на 3 години. А потім відварюємо до напівготовності у великій кількості рідини, після чого відкидаємо на друшляк і обливаємо гарячою водою. Тепер яйце збиваємо зі сметаною і додаємо стільки борошна, щоб вийшло круте тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо невеликими квадратиками. Дно казана вистилаємо отриманим тестом і поливаємо половиною топленого масла. Висипаємо рис і поливаємо його рештою топленим маслом. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо хвилин 40. Баранину ріжемо шматочками, солимо і перчимо, додаємо близько 50 мл води і тушкуємо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, а потім змішуємо його з бараниною і гранатовими зернами. Сухофрукти нарізаємо шматочками, додаємо вершкове масло, 100 мл води і цукор, тушкуємо хвилин 10. У готовий рис додаємо шафран, перемішуємо, потім викладаємо рис на блюдо, а зверху укладаємо квадратики тіста (казмаг), м'ясо і сухофрукти подаємо окремо. Ну, ось і все азербайджанський плов готовий!

    Плов з гарбузом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 300 г;

  • вода - 500 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • гарбуз - 300 г;

  • ізюм - 100 г;

  • рослинне масло - 50 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • Плов з гарбузом

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    Рис промиваємо і висипаємо в чашу мультиварки, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і вливаємо воду. І в режимі «Рис» готуємо 25 хвилин, а потім перекладаємо в миску. Родзинки замочуємо хвилин на 15 в теплій воді. Гарбуз ріжемо невеликими кубиками, викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо олію і в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо готовий рис, пропарений родзинки, цукор, мед (якщо він густоват, то попередньо його потрібно розтопити на водяній бані) і добре перемішуємо. У режимі «Підігрів» залишаємо на 15 хвилин. Плов в мультиварці готовий!