Зараз ми вам підкажемо рецепт не зовсім звичного для нас плову - ми розповімо, як смачно приготувати це блюдо з гарбузом.
Плов в гарбузі в духовці
Інгредієнти: рис - 250 г; морква - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; курага - 100 г; гарбуз (вагою близько 15 кг)- 1 шт.; олія рослинна; лавровий лист - 1 шт.; перець, сіль - за смаком. Приготування Рис моєму під проточною водою, потім складаємо в мішечок з марлі і заливаємо окропом хвилин на 10. Гарбуз миємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо з нього кришечку. Ложкою виймаємо з гарбуза м'якоть і насіння, при цьому товщина стінок повинна залишитися приблизно 15 див. М'якоть ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо моркву і цибулю. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. На рослинному маслі обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву і, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Солодкий перець чистимо від плодоніжки і насіння і також нарізаємо кубиками.
Викладаємо перець і гарбуз в сковороду з овочами і всі разом обсмажуємо до напівготовності. Мішечок з пропаренним рисом виймаємо з води, даємо їй стекти і викладаємо рис в сковороду до овочів додаємо курагу, нарізану шматочками, подрібнений часник і лавровий лист. Все це перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком. Укладаємо рис з овочами в гарбуз, встановлюємо її на деко і запікаємо плов в гарбузі в духовці близько півгодини при температурі близько 200 градусів. Якщо в процесі приготування скоринка стала підгоряти, то гарбуз можна прикрити фольгою.
Плов з гарбузом азербайджанською
Інгредієнти: довгозернистий рис - 3 склянки; баранина - 800 г; цибуля - 300 г; топлене масло - 250 г; курага - 30 г; родзинки - 300 г; чорнослив - 300 г; гранат (зерна) - 05 склянки; вершкове масло - 100 г; яйця - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; шафран - щіпка; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Рис промиваємо і замочуємо в підсоленій воді на 3 години. А потім відварюємо до напівготовності у великій кількості рідини, після чого відкидаємо на друшляк і обливаємо гарячою водою. Тепер яйце збиваємо зі сметаною і додаємо стільки борошна, щоб вийшло круте тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо невеликими квадратиками. Дно казана вистилаємо отриманим тестом і поливаємо половиною топленого масла. Висипаємо рис і поливаємо його рештою топленим маслом. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо хвилин 40. Баранину ріжемо шматочками, солимо і перчимо, додаємо близько 50 мл води і тушкуємо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, а потім змішуємо його з бараниною і гранатовими зернами. Сухофрукти нарізаємо шматочками, додаємо вершкове масло, 100 мл води і цукор, тушкуємо хвилин 10. У готовий рис додаємо шафран, перемішуємо, потім викладаємо рис на блюдо, а зверху укладаємо квадратики тіста (казмаг), м'ясо і сухофрукти подаємо окремо. Ну, ось і все азербайджанський плов готовий!
Плов з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: рис - 300 г; вода - 500 мл; цукор - 3 ст. ложки; гарбуз - 300 г; ізюм - 100 г; рослинне масло - 50 г; мед - 2 ст. ложки; вершкове масло - 25 р. Приготування Рис промиваємо і висипаємо в чашу мультиварки, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і вливаємо воду. І в режимі «Рис» готуємо 25 хвилин, а потім перекладаємо в миску. Родзинки замочуємо хвилин на 15 в теплій воді. Гарбуз ріжемо невеликими кубиками, викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо олію і в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо готовий рис, пропарений родзинки, цукор, мед (якщо він густоват, то попередньо його потрібно розтопити на водяній бані) і добре перемішуємо. У режимі «Підігрів» залишаємо на 15 хвилин. Плов в мультиварці готовий!