Плов з качки

Плов з качки в казані по-узбецьки
Приготування
Качку розбираємо і нарізаємо м'ясо шматочками. Обсмажуємо шматочки птиці на рослинному маслі до тих пір, поки вони не схопляться. Не забуваємо про сіль і перець. Злегка обсмажену птицю перекладаємо на тарілку.
У казан наливаємо олію і обсмажуємо на ньому цілу цибулину прямо в лушпинні до тих пір, поки сама лушпиння не почорніє. Дістаємо цілу цибулину з масла, і кладуть на її місце цибулю, нарізану і попередньо очищений, а разом з ним і моркву, нарізану соломкою. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо в казан м'ясо і заливаємо все водою так, щоб вона покривала вміст сковороди на 1 див. Кладемо в казан перець і тушкуємо інгредієнти близько години на маленькому вогні. До готового м'яса необхідно додати розтерті в ступці спеції, посолити за смаком і тушкувати ще хвилин 15.
Тим часом промиваємо рис до чистої води і засипаємо його в казан, заливаємо вміст казана водою так, щоб рис був покритий рідиною на 3 див. В центр кладемо цілу головку часнику.
Тушкуємо плов до готовності рису, після чого видавлюємо в нього розм'якшений часник і даємо постояти ще 30 хвилин.
Плов з качкою також можна приготувати в мультиварці. Операції з смаженні м'яса і овочів проводимо у відповідному режимі «Смаження», або «Гасіння», а готувати страву вже з рисом слід в режимі «Рис» або «Каша» на автоматичному часу. Після звукового сигналу час готування продовжуємо ще на 15 хвилин, після чого плов готовий і його можна подавати до столу!
Рецепт плову з качкою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Домашню качку ділимо на порційні шматки і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум'яності. Слідом за м'ясо відправляємо спочатку цибулю, смажимо його до прозорості, а потім і моркву, яку попередньо необхідно нарізати брусочками. Смажимо все разом близько 5 хвилин, постійно помішуючи, після чого в хід йдуть спеції: зіру і барбарис перетираємо в ступці і додаємо до м'яса з овочами, солимо і перчимо. Заливаємо вміст сковороди водою, додаємо жменю родзинок, зменшуємо вогонь і даємо потушиться під кришкою хвилин 15-20. Зажарка готова з прянощами носить назву казан.
Поки казан гаситься, рис промиваємо до чистої води. Викладаємо зірвак

Подавайте гострий і ароматний плов з качки зі свіжими овочами та зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Плов з коричневого рису
Коричневий рис давно відомий своїми корисними властивостями. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і дотримуватися здорового харчування, коричневий

Плов з нутом
Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант

Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті

Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний