Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Плов з качки

19-03-2015, 17:44
2 502
Плов з качки
Варіацій приготування традиційного узбецького плову існує безліч. Класичний базовий інгредієнт у вигляді баранини замінюють чим завгодно, від простий яловичини зі свининою, до риби і фруктів з овочами. У цій статті ми також вирішили поділитися з вами не зовсім звичним рецептом приготування плову з качки.

Плов з качки в казані по-узбецьки



  • качка - 15 кг;

  • рис - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • часник - 1 головка;

  • сушений червоний перець - за смаком;

  • сушений барбарис - 1 ст. ложка;

  • зіра мелена - 1 ст. ложка;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Качку розбираємо і нарізаємо м'ясо шматочками. Обсмажуємо шматочки птиці на рослинному маслі до тих пір, поки вони не схопляться. Не забуваємо про сіль і перець. Злегка обсмажену птицю перекладаємо на тарілку.
    У казан наливаємо олію і обсмажуємо на ньому цілу цибулину прямо в лушпинні до тих пір, поки сама лушпиння не почорніє. Дістаємо цілу цибулину з масла, і кладуть на її місце цибулю, нарізану і попередньо очищений, а разом з ним і моркву, нарізану соломкою. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо в казан м'ясо і заливаємо все водою так, щоб вона покривала вміст сковороди на 1 див. Кладемо в казан перець і тушкуємо інгредієнти близько години на маленькому вогні. До готового м'яса необхідно додати розтерті в ступці спеції, посолити за смаком і тушкувати ще хвилин 15.
    Тим часом промиваємо рис до чистої води і засипаємо його в казан, заливаємо вміст казана водою так, щоб рис був покритий рідиною на 3 див. В центр кладемо цілу головку часнику.
    Тушкуємо плов до готовності рису, після чого видавлюємо в нього розм'якшений часник і даємо постояти ще 30 хвилин.
    Плов з качкою також можна приготувати в мультиварці. Операції з смаженні м'яса і овочів проводимо у відповідному режимі «Смаження», або «Гасіння», а готувати страву вже з рисом слід в режимі «Рис» або «Каша» на автоматичному часу. Після звукового сигналу час готування продовжуємо ще на 15 хвилин, після чого плов готовий і його можна подавати до столу!

    Рецепт плову з качкою в духовці


    Інгредієнти:

  • домашня качка - 15 кг;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • часник - 2 головки;

  • рис - 400 г;

  • родзинки - жменя;

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • барбарис - 1 ч. ложка;

  • сіль, червоний перець - за смаком.


  • Приготування
    Домашню качку ділимо на порційні шматки і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум'яності. Слідом за м'ясо відправляємо спочатку цибулю, смажимо його до прозорості, а потім і моркву, яку попередньо необхідно нарізати брусочками. Смажимо все разом близько 5 хвилин, постійно помішуючи, після чого в хід йдуть спеції: зіру і барбарис перетираємо в ступці і додаємо до м'яса з овочами, солимо і перчимо. Заливаємо вміст сковороди водою, додаємо жменю родзинок, зменшуємо вогонь і даємо потушиться під кришкою хвилин 15-20. Зажарка готова з прянощами носить назву казан.
    Поки казан гаситься, рис промиваємо до чистої води. Викладаємо зірвак
    Плов з качки
    у вогнетривку форму, зверху рівномірно викладаємо шар рису. Заливаємо майбутній плов з домашньої качки бульйоном або водою на одну фалангу, після чого накриваємо ємність кришкою і тушкуємо при 180 градусах 25-30 хвилин. У готовий плов можна видавити сирий часник, а можна вставити всю голівку прямо в центр ємності з пловом і тушкувати їх разом. Протушенний часник не буде мати настільки різким смаком і м'яко відтінятиме страву, а для того, щоб витягти часникове пюре з оболонки, досить просто розчавити голівку руками.
    Подавайте гострий і ароматний плов з качки зі свіжими овочами та зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з коричневого рису
    Плов з коричневого рису
    Коричневий рис давно відомий своїми корисними властивостями. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і дотримуватися здорового харчування, коричневий
    Плов з нутом
    Плов з нутом
    Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний