Плов з коричневого рису
Коричневий рис вже давно відомий своїми корисними властивостями всім прихильникам здорового харчування. Щоб блюдо було не тільки корисним, але і смачним, його слід урізноманітнити іншими інгредієнтами, наприклад, м'ясом і овочами. Слідуючи цим твердженням, ми вирішили приготувати плов з коричневого рису за двома рецептами: пісний і з м'ясом. Звичайно, з класичним пловом ці рецепти маю мало чого спільного, але як сучасна варіація автентичного страви справляються зі своєю роллю на відмінно".
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 1 кг;
печериці - 250 г;
курячий бульйон - 1 1/2 ст.;
коричневий рис - 1 ст.;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
сушена кінза - 1 ч. ложка;
мікс заморожених овочів - 1 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.
Приготування
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і нарізану кубиками свинину. Чекаємо, поки м'ясо схопиться, а потім додаємо до нього гриби і овочі. Як тільки надлишки вологи з сковороди випарятся, перекладаємо її вміст в казан або жаровню, додаємо рис, сушені трави, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Накриваємо ємність з майбутнім пловом кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні до повної готовності рису.
Плов з коричневого рису можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте цибулю з овочами, грибами і часником в режимі "Випічка", а потім додати всі інші інгредієнти, перейдіть в режим "Плов" і продовжите готування до звукового сигналу.
Інгредієнти:
коричневий рис - 2 ст.;
оливкова олія -1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
солодкий перець - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
томати у власному соку - 500 г;
гострий перець - за смаком;
паприка - 1 ч. ложка;
горіхи кешью - 1/2 ст.;
свіжий базилік - 4 ст. ложки;
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, не забувши приправити його сіллю. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з пропущеним через прес часником протягом 3 хвилин. Далі кладемо до засмажки кубики солодкого перцю і томати у власному соку. Через 9 хвилин додаємо паприку, гострий перець, лимонну цедру і сіль з перцем. Коли перці не стануть м'якими - овочева частина плову готова і настав час змішувати її з відварним рисом.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаним базиліком і кешью. Пісний плов з коричневого рису подається негайно після приготування.
Плов з коричневого рису з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і нарізану кубиками свинину. Чекаємо, поки м'ясо схопиться, а потім додаємо до нього гриби і овочі. Як тільки надлишки вологи з сковороди випарятся, перекладаємо її вміст в казан або жаровню, додаємо рис, сушені трави, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Накриваємо ємність з майбутнім пловом кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні до повної готовності рису.
Плов з коричневого рису можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте цибулю з овочами, грибами і часником в режимі "Випічка", а потім додати всі інші інгредієнти, перейдіть в режим "Плов" і продовжите готування до звукового сигналу.
Плов з коричневим рисом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, не забувши приправити його сіллю. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з пропущеним через прес часником протягом 3 хвилин. Далі кладемо до засмажки кубики солодкого перцю і томати у власному соку. Через 9 хвилин додаємо паприку, гострий перець, лимонну цедру і сіль з перцем. Коли перці не стануть м'якими - овочева частина плову готова і настав час змішувати її з відварним рисом.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаним базиліком і кешью. Пісний плов з коричневого рису подається негайно після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Коричневий рис - рецепти
Коричневий рис - улюблений продукт прихильників здорового харчування. Цінність нешліфованого рису складно переоцінити, а страви з них виходять ні чим
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Каша з коричневого рису
У коричневому рисі міститься набагато більше клітковини і вітамінів, ніж у білих зернах. І якщо ви хочете зробити свій раціон більш корисним,
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний