Каша з коричневого рису
Каші з коричневого рису містять набагато менше крохмалю, більше клітковини і вітамінів, ніж страва з звичних нам білих зерен. Якщо ви хочете кардинально змінити свій раціон, зробивши його корисніше - не обходьте стороною рецепти з цієї статті.
Тушкований з овочами рис - ще одна варіація ситого гарніру для шанувальників легких вегетаріанських страв.
Інгредієнти:
оливкова олія - 4 ст. ложки;
цибуля біла - 1 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 4 ст. ложки;
лист лавра - 1 шт.;
томати - 4 шт.;
паприка - 1 ч. ложка;
масло дхі - 20 г;
сіль, мелений перець - по щіпці;
коричневий рис - 400 р.
Приготування
У воке або глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на підігрітому маслі. Як тільки цибульні скибочки придбають приємний золотистий відтінок, переходимо до наступного етапу - додавання солодкого перцю , який слід готувати, помішуючи, до м'якості. Додаємо пару добре подрібнених зубчиків часнику, нарізану петрушку і листя лавра. Як тільки часник пустить аромат, можна додавати нарізані томати, паприку, сіль, перець і пару столових ложок вершкового масла. Через 5 хвилин томати слід розім'яти виделкою.
Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо рис і заливаємо все літром води (перед тим, як приготувати кашу з коричневого рису, самі зерна краще промити). Варимо рис близько 10 хвилин під кришкою, потім залишаємо в теплі ще на 10 хвилин, обережно перемішуємо виделкою, знову накриваємо і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб зерна ввібрали залишки вологи.
Ця солодка рисова каша стане заміною звичного і порядком набридлою вівсянка на сніданок. Швидко, смачно і оригінально!
Інгредієнти:
кокосове молоко - 375 мл;
вода - 250 мл;
коричневий рис - 1 ст.;
волоський горіх - 1 жменя;
банан - 1 шт.;
інжир - 1 шт.;
гарбузове насіння - для подачі;
мед - за смаком.
Приготування
Змішуємо воду з кокосовим молоком і заливаємо отриманою сумішшю промитий коричневий рис. Варимо рис до м'якості, але стежимо за тим, щоб рідина вбралася не повністю, при необхідності підливаючи воду і кокосове молоко. Готову рисову кашу змішуємо з очищеними і крупно подрібненими волоськими горіхами і натуральним медом (або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком) і залишаємо під кришкою хвилин на 5-7. Підійшла кашу розкладаємо по тарілках, прикрашаємо шматочками банана, інжиром і гарбузовим насінням. Чим не ідеальний сніданок?
Каша з коричневого рису з паприкою
Тушкований з овочами рис - ще одна варіація ситого гарніру для шанувальників легких вегетаріанських страв.
Інгредієнти:
Приготування
У воке або глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на підігрітому маслі. Як тільки цибульні скибочки придбають приємний золотистий відтінок, переходимо до наступного етапу - додавання солодкого перцю , який слід готувати, помішуючи, до м'якості. Додаємо пару добре подрібнених зубчиків часнику, нарізану петрушку і листя лавра. Як тільки часник пустить аромат, можна додавати нарізані томати, паприку, сіль, перець і пару столових ложок вершкового масла. Через 5 хвилин томати слід розім'яти виделкою.
Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо рис і заливаємо все літром води (перед тим, як приготувати кашу з коричневого рису, самі зерна краще промити). Варимо рис близько 10 хвилин під кришкою, потім залишаємо в теплі ще на 10 хвилин, обережно перемішуємо виделкою, знову накриваємо і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб зерна ввібрали залишки вологи.
Рецепт каші з коричневого рису і волоських горіхів
Ця солодка рисова каша стане заміною звичного і порядком набридлою вівсянка на сніданок. Швидко, смачно і оригінально!
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо воду з кокосовим молоком і заливаємо отриманою сумішшю промитий коричневий рис. Варимо рис до м'якості, але стежимо за тим, щоб рідина вбралася не повністю, при необхідності підливаючи воду і кокосове молоко. Готову рисову кашу змішуємо з очищеними і крупно подрібненими волоськими горіхами і натуральним медом (або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком) і залишаємо під кришкою хвилин на 5-7. Підійшла кашу розкладаємо по тарілках, прикрашаємо шматочками банана, інжиром і гарбузовим насінням. Чим не ідеальний сніданок?
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з коричневого рису
Коричневий рис давно відомий своїми корисними властивостями. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і дотримуватися здорового харчування, коричневий
Рисова каша на воді
Рисова каша - традиційний сніданок, який корисний як дорослим, так і дітям. Варіанти її приготування досить простий і не вимагає багато часу.
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу