Рисова каша з яблуками
Рисова каша хороша для дитячого і дієтичного харчування. Дорослим рекомендуємо блюдо в першій половині дня.
Просто рисова каша - це добре, але нудно. Розповімо, як приготувати рисову кашу з яблуками, основний рецепт нескладний, його можна по-різному змінювати в залежності від бажань і смакових уподобань.
Для каші нам більше підійде круглозерний білий рис і кисло-солодкі яблука.
Інгредієнти:
рис круглозерний білий - 1 склянка;
вода - 2 склянки;
яблуко - 1 шт.;
молоко - 2 склянки (необов'язковий компонент);
кориця або ванілін - 1-2 щіпки;
масло вершкове натуральне.
Приготування
Щоб видалити залишки рисової крохмалистої пилу, яка неминуче виникає в процесі обробки зерен, добре промиємо рис в проточній холодній воді. Заливаємо промитий рис в каструлі чистою водою, розмішуємо 1 разів, доводимо до кипіння і варимо протягом 8-12 хвилин. Якщо будете весь час в процесі приготування перемішувати кашу ложкою, то вона вийде клейкою і нерассипчатой.
Яблука треба нарізати маленькими скибочками, можна очистити їх від шкірки, але це необов'язково. Якщо готуєте для дітей в період проблем із зубами можна взагалі натерти яблуко на терці.
Додаємо яблука в рисову кашу разом з вершковим маслом . Приправляємо кашу корицею або ваніллю (тільки не разом).
Якщо ви хочете молочну рисову кашу з яблуками, додайте тепле молоко. Варити кашу на молоці не треба (рис погано розварюється в молоці).
Щоб зробити рисову кашу з яблуками солодкої,можна додати в неї трохи цукру (за смаком), а краще - натурального квіткового меду. Слід врахувати, що при додаванні меду каша не повинна бути гарячою, оскільки при нагріванні мед не просто втрачає всю свою корисність, але в ньому ще й починають утворюватися шкідливі сполуки.
Щоб зробити рисову кашу з яблуками ще смачніше і цікавіше, можна додати в неї трохи пропареного родзинок. Спочатку ізюм залийте окропом, через 10 хвилин злийте воду і ще раз промийте. Тепер можна додавати в кашу.
Ще краще приготувати рисову кашу з сушеними (в'яленими) яблуками і родзинками.
У процесі приготування сушені яблука набувають особливий смак і аромат. Зрозуміло, можна додавати в рисову кашу не тільки сушені яблука і родзинки, але й інші сухофрукти, наприклад, курагу, чорнослив, а також горіхи, насіння кунжуту та інші смаколики. Сухофрукти перед додаванням в кашу обов'язково пропаривайте в окропі.
Просто рисова каша - це добре, але нудно. Розповімо, як приготувати рисову кашу з яблуками, основний рецепт нескладний, його можна по-різному змінювати в залежності від бажань і смакових уподобань.
Для каші нам більше підійде круглозерний білий рис і кисло-солодкі яблука.
Рисова каша з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Щоб видалити залишки рисової крохмалистої пилу, яка неминуче виникає в процесі обробки зерен, добре промиємо рис в проточній холодній воді. Заливаємо промитий рис в каструлі чистою водою, розмішуємо 1 разів, доводимо до кипіння і варимо протягом 8-12 хвилин. Якщо будете весь час в процесі приготування перемішувати кашу ложкою, то вона вийде клейкою і нерассипчатой.
Яблука треба нарізати маленькими скибочками, можна очистити їх від шкірки, але це необов'язково. Якщо готуєте для дітей в період проблем із зубами можна взагалі натерти яблуко на терці.
Додаємо яблука в рисову кашу разом з вершковим маслом . Приправляємо кашу корицею або ваніллю (тільки не разом).
Якщо ви хочете молочну рисову кашу з яблуками, додайте тепле молоко. Варити кашу на молоці не треба (рис погано розварюється в молоці).
Щоб зробити рисову кашу з яблуками солодкої,можна додати в неї трохи цукру (за смаком), а краще - натурального квіткового меду. Слід врахувати, що при додаванні меду каша не повинна бути гарячою, оскільки при нагріванні мед не просто втрачає всю свою корисність, але в ньому ще й починають утворюватися шкідливі сполуки.
Щоб зробити рисову кашу з яблуками ще смачніше і цікавіше, можна додати в неї трохи пропареного родзинок. Спочатку ізюм залийте окропом, через 10 хвилин злийте воду і ще раз промийте. Тепер можна додавати в кашу.
Ще краще приготувати рисову кашу з сушеними (в'яленими) яблуками і родзинками.
У процесі приготування сушені яблука набувають особливий смак і аромат. Зрозуміло, можна додавати в рисову кашу не тільки сушені яблука і родзинки, але й інші сухофрукти, наприклад, курагу, чорнослив, а також горіхи, насіння кунжуту та інші смаколики. Сухофрукти перед додаванням в кашу обов'язково пропаривайте в окропі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Молочна рисова каша - рецепт
Молочну рисову кашу люблять багато хто з нас, як дорослі, так і діти. Завдяки вершковою консистенції і не нудотно солодощі, це блюдо не втрачає своєї
Рисова каша з родзинками
Рисова каша з родзинками на сніданок нехай і не такий розкручений «бренд», як традиційна вівсянка, але все ж любителям здорового і правильного
Каша з коричневого рису
У коричневому рисі міститься набагато більше клітковини і вітамінів, ніж у білих зернах. І якщо ви хочете зробити свій раціон більш корисним,
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
Рисова запіканка з яблуками
Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без