Молочна рисова каша - рецепт
Рисова каша - страва гаряче улюблені не тільки дітьми, а й багатьма дорослими. Завдяки своїй не нудотно солодощі, вершкової консистенції і тонкому смаку це блюдо не втрачає свої позиції вже десятиліттями.
Як приготувати молочну рисову кашу ми розберемося в цій статті.
Є щось заворожливе під час приготування страв у горщиках. Крім інтенсивного аромату, який зберігається при приготуванні під закритою кришкою, завжди залишається відчуття сюрпризу від виду готової страви. Завдяки представленому нижче рецептом цей сюрприз завжди буде приємним.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
гарбуз - 400 г;
вершки - 2/3 ст.;
кмин, кориця - щіпка;
сіль - за смаком;
вершкове масло - для змазування.
Приготування
Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності, протягом 3 хвилин після закипання. Аналогічним чином робимо і з гарбузом, її слід почистити, нарізати кубиками і також довести до напівготовності.
Глиняний горщик змащуємо олією, викладаємо відварений рис і гарбуз, заливаємо кашу вершками і посипаємо спеціями. Рисова каша буде готова через 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Для тих, у кого немає часу на повноцінний сніданок з ранку, рекомендуємо приготувати кашу в пароварці - це дуже швидкий і простий спосіб порадувати себе ароматною стравою.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
молоко - 500 мл;
апельсин - 1 шт.;
курага - жменя (100-150 г);
мед - 1 ст. ложка;
сметана - 130 р.
Приготування
Курагу запарюємо і нарізаємо великими шматочками. З апельсина зчищаємо цедру і вичавлюємо сік.
В каструлю, придатну для пароварки, слід засипати промитий рис, залити сумішшю молока, сметани, меду і соку. Додати курагу і цедру і варити 45-50 хвилин. Подаємо з шматочком вершкового масла.
Якщо часу зовсім немає, то можна приготувати рисову молочну кашу в скороварці, для цього всі інгредієнти слід помістити в чашу пристрою, краї якої необхідно промазати маслом. Далі на скороварці виставляємо режим «Каша» або «Суп» і залишаємо на 20-25 хвилин + час набору робочого тиску (5-8 хвилин).
Любителям запіканок на сирній основі напевно припаде до смаку цей рецепт.
Інгредієнти:
готова рисова каша - 1 ст.;
сир - 300 г;
цукор - 3 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
родзинки - 1 жменя;
сіль - за смаком.
Приготування
Яйце з цукром, сіллю і сиром збиваємо міксером до однорідності. В отриману масу додаємо вже готову рисову кашу на молоці і жменю попередньо запареного родзинок.
Розкладаємо кашу з жароміцним, змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 180 градусах 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
рис - 200 г;
вода - 1 ст.;
молоко - 500 мл;
яблуко - 1 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль, кориця - щіпка.
Приготування
Рис добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до тих пір, поки практично вся вода не вбереться, після чого додаємо молоко і варимо, посоливши, до повної готовності. Регулювати густоту каші ви можете самостійно, підливаючи молоко в процесі готування. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в кашу додаємо дрібні скибочки яблук і корицю.
Молочну рисову кашу за цим рецептом можна приготувати в мікрохвильовій печі, для цього в посуд для мікрохвильової печі закладаємо рис і заливаємо його молоком (1:2), виставляємо повну потужність і готуємо кашу 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції і яблука. Готову страву подаємо з шматочком вершкового масла.
Як приготувати молочну рисову кашу ми розберемося в цій статті.
Молочна рисова каша з гарбузом в духовці
Є щось заворожливе під час приготування страв у горщиках. Крім інтенсивного аромату, який зберігається при приготуванні під закритою кришкою, завжди залишається відчуття сюрпризу від виду готової страви. Завдяки представленому нижче рецептом цей сюрприз завжди буде приємним.
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності, протягом 3 хвилин після закипання. Аналогічним чином робимо і з гарбузом, її слід почистити, нарізати кубиками і також довести до напівготовності.
Глиняний горщик змащуємо олією, викладаємо відварений рис і гарбуз, заливаємо кашу вершками і посипаємо спеціями. Рисова каша буде готова через 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Молочна рисова каша з яблуками в пароварці
Для тих, у кого немає часу на повноцінний сніданок з ранку, рекомендуємо приготувати кашу в пароварці - це дуже швидкий і простий спосіб порадувати себе ароматною стравою.
Інгредієнти:
Приготування
Курагу запарюємо і нарізаємо великими шматочками. З апельсина зчищаємо цедру і вичавлюємо сік.
В каструлю, придатну для пароварки, слід засипати промитий рис, залити сумішшю молока, сметани, меду і соку. Додати курагу і цедру і варити 45-50 хвилин. Подаємо з шматочком вершкового масла.
Якщо часу зовсім немає, то можна приготувати рисову молочну кашу в скороварці, для цього всі інгредієнти слід помістити в чашу пристрою, краї якої необхідно промазати маслом. Далі на скороварці виставляємо режим «Каша» або «Суп» і залишаємо на 20-25 хвилин + час набору робочого тиску (5-8 хвилин).
Рецепт молочної рисової каші з сиром
Любителям запіканок на сирній основі напевно припаде до смаку цей рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Яйце з цукром, сіллю і сиром збиваємо міксером до однорідності. В отриману масу додаємо вже готову рисову кашу на молоці і жменю попередньо запареного родзинок.
Розкладаємо кашу з жароміцним, змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 180 градусах 35-40 хвилин.
Молочна рисова каша з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Рис добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до тих пір, поки практично вся вода не вбереться, після чого додаємо молоко і варимо, посоливши, до повної готовності. Регулювати густоту каші ви можете самостійно, підливаючи молоко в процесі готування. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в кашу додаємо дрібні скибочки яблук і корицю.
Молочну рисову кашу за цим рецептом можна приготувати в мікрохвильовій печі, для цього в посуд для мікрохвильової печі закладаємо рис і заливаємо його молоком (1:2), виставляємо повну потужність і готуємо кашу 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції і яблука. Готову страву подаємо з шматочком вершкового масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Рисова каша з родзинками
Рисова каша з родзинками на сніданок нехай і не такий розкручений «бренд», як традиційна вівсянка, але все ж любителям здорового і правильного
Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняну кашу можна готувати різними способами: у каструлі, духовці, мультиварці. Вона може бути молочна, з овочами, м'ясом і т. д. І сьогодні ми