Вернуться назад Распечатать

Молочна рисова каша - рецепт

Молочна рисова каша - рецепт
Рисова каша - страва гаряче улюблені не тільки дітьми, а й багатьма дорослими. Завдяки своїй не нудотно солодощі, вершкової консистенції і тонкому смаку це блюдо не втрачає свої позиції вже десятиліттями.
Як приготувати молочну рисову кашу ми розберемося в цій статті.

Молочна рисова каша з гарбузом в духовці


Є щось заворожливе під час приготування страв у горщиках. Крім інтенсивного аромату, який зберігається при приготуванні під закритою кришкою, завжди залишається відчуття сюрпризу від виду готової страви. Завдяки представленому нижче рецептом цей сюрприз завжди буде приємним.
Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • гарбуз - 400 г;

  • вершки - 2/3 ст.;

  • кмин, кориця - щіпка;

  • сіль - за смаком;

  • вершкове масло - для змазування.


  • Приготування
    Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності, протягом 3 хвилин після закипання. Аналогічним чином робимо і з гарбузом, її слід почистити, нарізати кубиками і також довести до напівготовності.
    Глиняний горщик змащуємо олією, викладаємо відварений рис і гарбуз, заливаємо кашу вершками і посипаємо спеціями. Рисова каша буде готова через 40 хвилин при температурі 180 градусів.

    Молочна рисова каша з яблуками в пароварці


    Для тих, у кого немає часу на повноцінний сніданок з ранку, рекомендуємо приготувати кашу в пароварці - це дуже швидкий і простий спосіб порадувати себе ароматною стравою.
    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • молоко - 500 мл;

  • апельсин - 1 шт.;

  • курага - жменя (100-150 г);

  • мед - 1 ст. ложка;

  • сметана - 130 р.


  • Приготування
    Курагу запарюємо і нарізаємо великими шматочками. З апельсина зчищаємо цедру і вичавлюємо сік.
    В каструлю, придатну для пароварки, слід засипати промитий рис, залити сумішшю молока, сметани, меду і соку. Додати курагу і цедру і варити 45-50 хвилин. Подаємо з шматочком вершкового масла.
    Якщо часу зовсім немає, то можна приготувати рисову молочну кашу в скороварці, для цього всі інгредієнти слід помістити в чашу пристрою, краї якої необхідно промазати маслом. Далі на скороварці виставляємо режим «Каша» або «Суп» і залишаємо на 20-25 хвилин + час набору робочого тиску (5-8 хвилин).

    Рецепт молочної рисової каші з сиром


    Любителям запіканок на сирній основі напевно припаде до смаку цей рецепт.
    Інгредієнти:

  • готова рисова каша - 1 ст.;

  • сир - 300 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • родзинки - 1 жменя;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Яйце з цукром, сіллю і сиром збиваємо міксером до однорідності. В отриману масу додаємо вже готову рисову кашу на молоці і жменю попередньо запареного родзинок.
    Розкладаємо кашу з жароміцним, змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 180 градусах 35-40 хвилин.

    Молочна рисова каша з яблуками


    Інгредієнти:

  • рис - 200 г;

  • вода - 1 ст.;

  • Молочна рисова каша - рецепт

  • молоко - 500 мл;

  • яблуко - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль, кориця - щіпка.


  • Приготування
    Рис добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до тих пір, поки практично вся вода не вбереться, після чого додаємо молоко і варимо, посоливши, до повної готовності. Регулювати густоту каші ви можете самостійно, підливаючи молоко в процесі готування. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в кашу додаємо дрібні скибочки яблук і корицю.
    Молочну рисову кашу за цим рецептом можна приготувати в мікрохвильовій печі, для цього в посуд для мікрохвильової печі закладаємо рис і заливаємо його молоком (1:2), виставляємо повну потужність і готуємо кашу 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції і яблука. Готову страву подаємо з шматочком вершкового масла.