Рисова каша - страва гаряче улюблені не тільки дітьми, а й багатьма дорослими. Завдяки своїй не нудотно солодощі, вершкової консистенції і тонкому смаку це блюдо не втрачає свої позиції вже десятиліттями.
Як приготувати молочну рисову кашу ми розберемося в цій статті.
Молочна рисова каша з гарбузом в духовці
Є щось заворожливе під час приготування страв у горщиках. Крім інтенсивного аромату, який зберігається при приготуванні під закритою кришкою, завжди залишається відчуття сюрпризу від виду готової страви. Завдяки представленому нижче рецептом цей сюрприз завжди буде приємним.
Інгредієнти: рис - 1 ст.; гарбуз - 400 г; вершки - 2/3 ст.; кмин, кориця - щіпка; сіль - за смаком; вершкове масло - для змазування. Приготування Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності, протягом 3 хвилин після закипання. Аналогічним чином робимо і з гарбузом, її слід почистити, нарізати кубиками і також довести до напівготовності.
Глиняний горщик змащуємо олією, викладаємо відварений рис і гарбуз, заливаємо кашу вершками і посипаємо спеціями. Рисова каша буде готова через 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Молочна рисова каша з яблуками в пароварці
Для тих, у кого немає часу на повноцінний сніданок з ранку, рекомендуємо приготувати кашу в пароварці - це дуже швидкий і простий спосіб порадувати себе ароматною стравою.
Інгредієнти: рис - 1 ст.; молоко - 500 мл; апельсин - 1 шт.; курага - жменя (100-150 г); мед - 1 ст. ложка; сметана - 130 р. Приготування Курагу запарюємо і нарізаємо великими шматочками. З апельсина зчищаємо цедру і вичавлюємо сік.
В каструлю, придатну для пароварки, слід засипати промитий рис, залити сумішшю молока, сметани, меду і соку. Додати курагу і цедру і варити 45-50 хвилин. Подаємо з шматочком вершкового масла.
Якщо часу зовсім немає, то можна приготувати рисову молочну кашу в скороварці, для цього всі інгредієнти слід помістити в чашу пристрою, краї якої необхідно промазати маслом. Далі на скороварці виставляємо режим «Каша» або «Суп» і залишаємо на 20-25 хвилин + час набору робочого тиску (5-8 хвилин).
Рецепт молочної рисової каші з сиром
Любителям запіканок на сирній основі напевно припаде до смаку цей рецепт.
Інгредієнти: готова рисова каша - 1 ст.; сир - 300 г; цукор - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; родзинки - 1 жменя; сіль - за смаком. Приготування Яйце з цукром, сіллю і сиром збиваємо міксером до однорідності. В отриману масу додаємо вже готову рисову кашу на молоці і жменю попередньо запареного родзинок.
Розкладаємо кашу з жароміцним, змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 180 градусах 35-40 хвилин.
Молочна рисова каша з яблуками
Інгредієнти: рис - 200 г; вода - 1 ст.; молоко - 500 мл; яблуко - 1 шт.; цукор - 1 ст. ложка; сіль, кориця - щіпка. Приготування Рис добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до тих пір, поки практично вся вода не вбереться, після чого додаємо молоко і варимо, посоливши, до повної готовності. Регулювати густоту каші ви можете самостійно, підливаючи молоко в процесі готування. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в кашу додаємо дрібні скибочки яблук і корицю.
Молочну рисову кашу за цим рецептом можна приготувати в мікрохвильовій печі, для цього в посуд для мікрохвильової печі закладаємо рис і заливаємо його молоком (1:2), виставляємо повну потужність і готуємо кашу 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додаємо спеції і яблука. Готову страву подаємо з шматочком вершкового масла.