Пшоняна каша в духовці
Пшонка є однією з найбільш корисних круп. Кашу з пшона можна зробити різними способами і на будь-який смак: на воді і на молоці, з фруктами і гарбузом. Давайте розглянемо з вами, як приготувати смачну пшоняну кашу у духовці.
Інгредієнти:
пшоняна крупа - 180 г;
молоко - 2 ст.;
сіль, цукор - за смаком;
вершкове масло - 2 5 ст. ложки.
Приготування
Крупу, як слід, перебираємо і гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Заповнюємо горщик пшоном рівно до половини обсягу. Додаємо цукор, сіль і заливаємо все молоком. Накриваємо горщик кришкою і ставимо кашу нудитися в духовку, включену на 180 градусів приблизно на 45 хвилин. Хвилин за 10 до готовності додаємо шматочки олії, перемішуємо і подаємо до столу. За смаком можете покласти в молочну кашу будь-які сухофрукти: курагу, чорнослив або родзинки.
Інгредієнти:
пшоно - 1 ст.;
рис - 05 склянки;
вода - 2 ст.;
гарбуз - 500 г;
цукор - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Давайте розберемося, як варити кашу у духовці. Пшоно ретельно промиваємо кілька разів спочатку в холодній воді, а потім обполіскуємо гарячою водою. Перекладаємо її в глиняний горщик, заливаємо крутим окропом, кладемо за смаком цукор і залишаємо хвилин на 5 розбухати. Тепер беремо рис, заздалегідь замочений в теплій воді, промиваємо і додаємо до пшонці. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо поверх рису. Все рясно змащуємо медом, викладаємо шматочки вершкового масла, накриваємо кришкою і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці протягом 1 години. Після закінчення часу, акуратно дістаємо горщик, перемішуємо вміст і подаємо до столу. Ось і все, смачна та ситна пшенична каша в духовці готова!
Рецепт пшоняної каші в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Крупу, як слід, перебираємо і гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Заповнюємо горщик пшоном рівно до половини обсягу. Додаємо цукор, сіль і заливаємо все молоком. Накриваємо горщик кришкою і ставимо кашу нудитися в духовку, включену на 180 градусів приблизно на 45 хвилин. Хвилин за 10 до готовності додаємо шматочки олії, перемішуємо і подаємо до столу. За смаком можете покласти в молочну кашу будь-які сухофрукти: курагу, чорнослив або родзинки.
Пшоно - рисова каша з гарбузом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як варити кашу у духовці. Пшоно ретельно промиваємо кілька разів спочатку в холодній воді, а потім обполіскуємо гарячою водою. Перекладаємо її в глиняний горщик, заливаємо крутим окропом, кладемо за смаком цукор і залишаємо хвилин на 5 розбухати. Тепер беремо рис, заздалегідь замочений в теплій воді, промиваємо і додаємо до пшонці. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо поверх рису. Все рясно змащуємо медом, викладаємо шматочки вершкового масла, накриваємо кришкою і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці протягом 1 години. Після закінчення часу, акуратно дістаємо горщик, перемішуємо вміст і подаємо до столу. Ось і все, смачна та ситна пшенична каша в духовці готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша на молоці - рецепт
Про те, як приготувати смачну пшоняну кашу повинна знати кожна господиня, адже це блюдо дуже корисно для дітей. А вже дорослим, з усіма їхніми
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пшоняна каша на воді
Пшоняну кашу можна приготувати за різними рецептами. Сьогодні ми розглянемо, як зробити пшонку на воді - цей спосіб приготування дуже простий, але
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
Пшоняна каша з родзинками
На основі пшоняної крупи готують безліч смачних і цікавих страв: супи, юшки, начиняють птицю, а також різні види каш. І зараз ми розповімо, як
Каша з сухофруктами
Будь-яка каша: рисова, манна, пшоняна, гречана - це ситний і поживний сніданок. Але просто кашу є, звичайно ж, нудно. І сьогодні ми розповімо, як