Пшонка є однією з найбільш корисних круп. Кашу з пшона можна зробити різними способами і на будь-який смак: на воді і на молоці, з фруктами і гарбузом. Давайте розглянемо з вами, як приготувати смачну пшоняну кашу у духовці.
Рецепт пшоняної каші в духовці
Інгредієнти: пшоняна крупа - 180 г; молоко - 2 ст.; сіль, цукор - за смаком; вершкове масло - 2 5 ст. ложки. Приготування Крупу, як слід, перебираємо і гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Заповнюємо горщик пшоном рівно до половини обсягу. Додаємо цукор, сіль і заливаємо все молоком. Накриваємо горщик кришкою і ставимо кашу нудитися в духовку, включену на 180 градусів приблизно на 45 хвилин. Хвилин за 10 до готовності додаємо шматочки олії, перемішуємо і подаємо до столу. За смаком можете покласти в молочну кашу будь-які сухофрукти: курагу, чорнослив або родзинки.
Пшоно - рисова каша з гарбузом в духовці
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; рис - 05 склянки; вода - 2 ст.; гарбуз - 500 г; цукор - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розберемося, як варити кашу у духовці. Пшоно ретельно промиваємо кілька разів спочатку в холодній воді, а потім обполіскуємо гарячою водою. Перекладаємо її в глиняний горщик, заливаємо крутим окропом, кладемо за смаком цукор і залишаємо хвилин на 5 розбухати. Тепер беремо рис, заздалегідь замочений в теплій воді, промиваємо і додаємо до пшонці. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо поверх рису. Все рясно змащуємо медом, викладаємо шматочки вершкового масла, накриваємо кришкою і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці протягом 1 години. Після закінчення часу, акуратно дістаємо горщик, перемішуємо вміст і подаємо до столу. Ось і все, смачна та ситна пшенична каша в духовці готова!