Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пшоняна каша з гарбузом - рецепт

Пшоняна каша з гарбузом - рецепт

18-03-2015, 18:33
1 241
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша з гарбузом - незамінний рецепт для людей, що живуть у великих містах і місцях з неблагополучною екологією. Це недороге блюдо містить у своєму складі два найпотужніші джерела вітамінів: гарбуз забезпечить вас денною нормою вітамінів групи В, А, D, а пшенное зерно - вітамінами РР, групи В і набором мікроелементів. Таке добротне і ситне блюдо стане відмінним сніданком або вечерею, так що давайте виділимо 5 хвилин часу і розглянемо як правильно і смачно варити пшоняну кашу з гарбузом.

Пшонка з гарбузом в мультиварці


Пшонка з гарбузом готується ще простіше, якщо у вас вдома є мультиварка.
Інгредієнти:

  • пшоно - 15 склянки (мультиварочних);

  • молоко - 3 склянки;

  • гарбуз - 15 склянки (звичайних);

  • цукор - 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Пшоно промиваємо і ошпарюємо, щоб прибрати гіркоту. Гарбуз натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти змішуємо разом з цукром і вливаємо в каструлю (виходить близько 06 л маси за мірками чаші мультиварки). Виставляємо режим «Молочна каша» і чекаємо. Варіювати густоту каші можна, доливаючи молоко. Смачна пшоняна каша з гарбузом буде ще пахучіше, якщо полити її маслом.

    Пшоно-рисова каша з гарбузом


    Під час посту завжди хочеться оточити себе ситної і корисною їжею. Пісна пшоняна каша з рисом і гарбузом гарантовано наповнить вас енергією і порадує смаком, не порушуючи при цьому канонів посту.
    Інгредієнти:

  • кокосове молоко - 2 склянки ;

  • гарбуз - 300 г;

  • рис - 1/2 склянки;

  • пшоно - 1/2 склянки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • родзинки - 1 жменя.


  • Приготування
    Нарізаємо дрібними скибочками гарбуз і ставимо гаситися на вершковому маслі, попередньо заливши водою і додавши цукор. Кокосове молоко кип'ятимо, всипаємо в нього промите пшоно і рис і варимо 30 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. Коли гарбуз буде м'якою, додаємо її до готовим крупам. Гарячу кашу посипаємо родзинками або курагою.

    Пшоняна каша, запечена в гарбузі


    Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом по стандартним рецептами - ми розібралися, а от як оформити таке, здавалося б просте блюдо, до вечері? Запечіть кашу в цілій гарбуза! Такий спосіб приготування дозволить зберегти всі гарбузові аромати, а каша залишиться приємним, солодким і тягучою.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 шт. (невеликого розміру);

  • пшоно - 1 склянка;

  • молоко - 15 склянки;

  • курага - 50 г;

  • масло вершкове - 50 г.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Відрізаємо гарбуза верхівку і очищаємо сам плід від волокон і насіння. Формуємо порожнину гарбуза, трохи обрізавши її зсередини. Пшоно промиваємо до чистої води і відварюємо до напівготовності. Поки пшоно вариться, нарізаємо гарбузову м'якоть з серединки і курагу. Все змішуємо з пшенкой, викладаємо в середину гарбуза і заливаємо молоком і медом. Гарбуз закриваємо верхівкою і запікаємо в духовці при 200 градусів 1 годину. Перед подаванням у відкриту гарбуз додаємо шматочки вершкового масла. Ніжна пшоно-гарбузова каша поїдається разом із запеченою м'якоттю цілого плоду.

    Пшонка з гарбузом в горщику


    Приготування пшоняної каші з гарбузом в горщику займає найменше часу і зусиль, так що в разі поспіху можна зробити запашну кашу за 30 хвилин.
    Інгредієнти:

  • пшоно - 1 склянка;

  • гарбуз - 400 г;

  • молоко - 700 мл;

  • цукор - 5 ст. ложок;
  • Пшоняна каша з гарбузом - рецепт

  • кориця, кардамон;

  • цукати, чорнослив або курага.


  • Приготування
    Пшоно промиваємо й відварюємо до напівготовності. Поки крупа вариться очищаємо і натираємо на тертці гарбуз, змішуємо її з цукром, корицею і кардамоном. У горщик по черзі викладаємо шари гарбуза і каші, а в кінці все заливаємо молоком (на 2-3 пальця вище рівня останнього шару). Горщики ставимо в духовку розігріту до 200 градусів і запікаємо 20-25 хвилин. Готову страву прикрашаємо цукатами, чорносливом чи курагою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пшоняна каша на молоці - рецепт
    Пшоняна каша на молоці - рецепт
    Про те, як приготувати смачну пшоняну кашу повинна знати кожна господиня, адже це блюдо дуже корисно для дітей. А вже дорослим, з усіма їхніми
    Пшоняна каша в духовці
    Пшоняна каша в духовці
    Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
    Гарбузова каша з рисом
    Гарбузова каша з рисом
    Гарбузова каша з рисом - чудове і корисне блюдо, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні ми розповімо декілька цікавих варіантів
    Пшоняна каша в горщику
    Пшоняна каша в горщику
    Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
    Пшоняна каша з родзинками
    Пшоняна каша з родзинками
    На основі пшоняної крупи готують безліч смачних і цікавих страв: супи, юшки, начиняють птицю, а також різні види каш. І зараз ми розповімо, як
    Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
    Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
    Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші