Гарбузова каша з рисом
Постійні читачки нашого сайту вже знають, як правильно варити кашу з гарбуза і як готувати гарбузову кашу з пшоном . Це були прості і класичні рецепти, основа, без якої не обійтися в повсякденному житті. Але сьогодні ми поговоримо про більш цікавих варіаціях гарбузової каші. Хочете навчитися готувати різотто з гарбузом або листкову гарбузову кашу? А який виходить ароматною гарбузова каша, якщо її запекти в горщиках! Тоді вам неодмінно варто дочитати цю статтю до кінця.
Але перш, ніж ви поспішите на кухню, втілювати в життя нові кулінарні ідеї, заспокоїмо тих, хто сидить на дієтах і строго стежить за фігурою. Калорійність гарбузової каші з рисом зовсім не висока і залежить більше не від того, її варили на молоці або на воді, а додатково підсолоджували чи ні. Отже, гарбузова каша з рисом без цукру - 55 ккал на 100 г, з цукром - 90 ккал на 100 р.
Інгредієнти:
рис - 300 г;
гарбуз (м'якоть) - 150 г;
бекон - 150 г;
пармезан (тертий) - 4 ст. ложки;
цибулю-шалот - 1 шт.;
овочевий бульйон - 05 ст.;
петрушка - 1 пучок;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
перець чорний мелений - за смаком;
сіль морська - за смаком.
Приготування
Гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо до прозорості дрібно покришену цибулю, додаємо до нього шматочки гарбуза і готуємо, помішуючи, кілька хвилин. Потім вливаємо овочевий бульйон, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин, до м'якості. Окремо варимо рис, промиваємо його і відкидаємо на друшляк. На сухій сковороді обсмажуємо скибочки бекону. Рис відправляємо до гарбузі, додаємо тертий пармезан і рубану петрушку. Перемішуємо, зверху викладаємо хрусткі «пелюстки» бекону і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
гарбуз (м'якоть) - 300 г;
рис - 05 склянки;
пшоно - 05 ст.;
молоко - 1 л;
цукор - 3 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Добре промиваємо крупу. На дно вогнетривкої форми викладаємо пшоно. Зверху натираємо на крупній тертці м'якоть гарбуза, утрамбовуємо. Потім щільно викладаємо шар рису. Все обережно заливаємо молоком. Посипаємо сіллю, цукром, викладаємо шматочки вершкового масла. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Інгредієнти:
гарбуз (м'якоть) - 400 г;
рис - 2/3 ст.;
молоко - 1/2 л;
цукор - 2 ст. ложки;
родзинки - 2 ст. ложки;
ванілін - 1 щіпка;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Гарбуз нарізаємо шматочками, заливаємо до половини водою і варимо під кришкою на невеликому вогні до м'якості. Потім розминаємо в пюре гарбуз, додаємо сіль, цукор і ванілін. Вливаємо молоко і доводимо все до кипіння. Засипаємо промиті рис і родзинки. А коли каша буде готова, додаємо в неї вершкове масло і поставити на 10 хвилин у розігріту духовку - «дійти».
Інгредієнти:
гарбуз - 1 кг;
яблука - 2 шт.;
рис - 15 склянки;
молоко - 1 л;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 05 склянки;
сіль - 025 ч. ложки.
Приготування
Всі продукти розраховані на 4 порції, приготовані в підлогу літрових горщиках. Гарбуз і яблука чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо однаковими невеликими кубиками. На дно кожного горщика викладаємо шматочки вершкового масла, потім трохи гарбуза. Засипаємо її ст. ложкою цукру. Зверху викладаємо 15 ст. ложки рису. Знову гарбуз, цукор і стільки ж рису. Закриваємо горщик шаром яблук. В молоко додаємо дрібку солі і заливаємо їм горщик, зупинившись приблизно за 2 пальця від верху. Накриваємо кришечками і ставимо горщики в духовку. Розігріваємо її до 160 градусів і готуємо кашу близько 2-х годин.
Але перш, ніж ви поспішите на кухню, втілювати в життя нові кулінарні ідеї, заспокоїмо тих, хто сидить на дієтах і строго стежить за фігурою. Калорійність гарбузової каші з рисом зовсім не висока і залежить більше не від того, її варили на молоці або на воді, а додатково підсолоджували чи ні. Отже, гарбузова каша з рисом без цукру - 55 ккал на 100 г, з цукром - 90 ккал на 100 р.
Рецепт гарбузової каші з рисом і беконом
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо до прозорості дрібно покришену цибулю, додаємо до нього шматочки гарбуза і готуємо, помішуючи, кілька хвилин. Потім вливаємо овочевий бульйон, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин, до м'якості. Окремо варимо рис, промиваємо його і відкидаємо на друшляк. На сухій сковороді обсмажуємо скибочки бекону. Рис відправляємо до гарбузі, додаємо тертий пармезан і рубану петрушку. Перемішуємо, зверху викладаємо хрусткі «пелюстки» бекону і відразу ж подаємо до столу.
Смачна листкова гарбузова каша з рисом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиваємо крупу. На дно вогнетривкої форми викладаємо пшоно. Зверху натираємо на крупній тертці м'якоть гарбуза, утрамбовуємо. Потім щільно викладаємо шар рису. Все обережно заливаємо молоком. Посипаємо сіллю, цукром, викладаємо шматочки вершкового масла. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Молочна гарбузова каша з рисом та родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз нарізаємо шматочками, заливаємо до половини водою і варимо під кришкою на невеликому вогні до м'якості. Потім розминаємо в пюре гарбуз, додаємо сіль, цукор і ванілін. Вливаємо молоко і доводимо все до кипіння. Засипаємо промиті рис і родзинки. А коли каша буде готова, додаємо в неї вершкове масло і поставити на 10 хвилин у розігріту духовку - «дійти».
Приготування гарбузової каші з рисом і яблуками в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Всі продукти розраховані на 4 порції, приготовані в підлогу літрових горщиках. Гарбуз і яблука чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо однаковими невеликими кубиками. На дно кожного горщика викладаємо шматочки вершкового масла, потім трохи гарбуза. Засипаємо її ст. ложкою цукру. Зверху викладаємо 15 ст. ложки рису. Знову гарбуз, цукор і стільки ж рису. Закриваємо горщик шаром яблук. В молоко додаємо дрібку солі і заливаємо їм горщик, зупинившись приблизно за 2 пальця від верху. Накриваємо кришечками і ставимо горщики в духовку. Розігріваємо її до 160 градусів і готуємо кашу близько 2-х годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кашу з гарбуза?
Якщо ви зібрали багатий урожай гарбуза, спробуйте приготувати просте, але оригінальне блюдо - гарбузову кашу. Тим більше, що є стільки варіантів -
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Вівсяна каша на молоці - рецепт
Надзвичайно корисним і поживним сніданком, звичайно ж, є каші. Їх готують з різними крупами: рисом, манкою, гречкою, пшоном, перловкою. Давайте з
Пшоняна каша в горщику
Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми