Рис з гарбузом - рецепт
Всі ми добре знаємо про користь гарбуза. Так давайте ж розглянемо з вами сьогодні рецепти приготування рису з гарбузом. Таке поєднання продуктів допомагає отримати в результаті ситне, смачне і поживне блюдо.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
рис - 100 г;
вода - 200 мл;
апельсин - 1 шт.;
родзинки - 50 г;
мигдаль - 50 г;
цукор - 50 г;
пелюстки мигдалю для прикраси.
Приготування
Беремо половинку гарбуза, промиваємо її, акуратно виймаємо насіння і вискабливаем всю м'якоть з допомогою ложки або ножа, залишаючи тоненькі стінки. Потім м'якоть гарбуза дрібно нарізаємо і змішуємо з цукром і порізаним апельсином. Мигдаль очистити і крупно рубаємо ножем. Рис відварюємо до готовності в кип'яченій воді на слабкому вогні. Гарбуз ставимо на 20 хвилин у духовку і випікаємо до готовності при температурі 180 градусів. Далі акуратно дістаємо її, даємо трохи охолонути і викладаємо шарами: рис, горіхи, родзинки, апельсин з м'якоттю гарбуза і повторюємо такий порядок кілька разів, поки не наповнимо всю гарбуз повністю. Потім запікаємо гарбуз з рисом в духовці приблизно 40 хвилин до м'якого стану і рум'яного верху. Готову страву трохи охолоджуємо, прикрашаємо пелюстками мигдалю і подаємо гарбуз з рисом та родзинками до столу. Можна пробувати фаршировану гарбуз .
Інгредієнти:
гарбуз - 400 г;
білий рис - 300 г;
цукор - 2 ч. ложка;
кип'ячена вода - 400 мл;
свіжа м'ята для прикраси;
родзинки - 50 р.
Приготування
Беремо невелику гарбуз очищаємо її від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Рис ретельно промиваємо і перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо трохи цукрового піску, кладемо шматочки гарбуза і заливаємо все кип'яченою водою так, щоб вона повністю покривала рис. Тепер виставляємо програму «Рис», закриваємо кришкою і готуємо страву протягом 45 хвилин до готовності. Викладаємо готовий рис з гарбузом в порційні тарілки, прикрашаємо листочками свіжої м'яти і посипаємо заздалегідь вимоченим родзинками.
Гарбуз, фарширована рисом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо половинку гарбуза, промиваємо її, акуратно виймаємо насіння і вискабливаем всю м'якоть з допомогою ложки або ножа, залишаючи тоненькі стінки. Потім м'якоть гарбуза дрібно нарізаємо і змішуємо з цукром і порізаним апельсином. Мигдаль очистити і крупно рубаємо ножем. Рис відварюємо до готовності в кип'яченій воді на слабкому вогні. Гарбуз ставимо на 20 хвилин у духовку і випікаємо до готовності при температурі 180 градусів. Далі акуратно дістаємо її, даємо трохи охолонути і викладаємо шарами: рис, горіхи, родзинки, апельсин з м'якоттю гарбуза і повторюємо такий порядок кілька разів, поки не наповнимо всю гарбуз повністю. Потім запікаємо гарбуз з рисом в духовці приблизно 40 хвилин до м'якого стану і рум'яного верху. Готову страву трохи охолоджуємо, прикрашаємо пелюстками мигдалю і подаємо гарбуз з рисом та родзинками до столу. Можна пробувати фаршировану гарбуз .
Рис з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо невелику гарбуз очищаємо її від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Рис ретельно промиваємо і перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо трохи цукрового піску, кладемо шматочки гарбуза і заливаємо все кип'яченою водою так, щоб вона повністю покривала рис. Тепер виставляємо програму «Рис», закриваємо кришкою і готуємо страву протягом 45 хвилин до готовності. Викладаємо готовий рис з гарбузом в порційні тарілки, прикрашаємо листочками свіжої м'яти і посипаємо заздалегідь вимоченим родзинками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і