Всі ми добре знаємо про користь гарбуза. Так давайте ж розглянемо з вами сьогодні рецепти приготування рису з гарбузом. Таке поєднання продуктів допомагає отримати в результаті ситне, смачне і поживне блюдо.
Гарбуз, фарширована рисом
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; рис - 100 г; вода - 200 мл; апельсин - 1 шт.; родзинки - 50 г; мигдаль - 50 г; цукор - 50 г; пелюстки мигдалю для прикраси. Приготування Беремо половинку гарбуза, промиваємо її, акуратно виймаємо насіння і вискабливаем всю м'якоть з допомогою ложки або ножа, залишаючи тоненькі стінки. Потім м'якоть гарбуза дрібно нарізаємо і змішуємо з цукром і порізаним апельсином. Мигдаль очистити і крупно рубаємо ножем. Рис відварюємо до готовності в кип'яченій воді на слабкому вогні. Гарбуз ставимо на 20 хвилин у духовку і випікаємо до готовності при температурі 180 градусів. Далі акуратно дістаємо її, даємо трохи охолонути і викладаємо шарами: рис, горіхи, родзинки, апельсин з м'якоттю гарбуза і повторюємо такий порядок кілька разів, поки не наповнимо всю гарбуз повністю. Потім запікаємо гарбуз з рисом в духовці приблизно 40 хвилин до м'якого стану і рум'яного верху. Готову страву трохи охолоджуємо, прикрашаємо пелюстками мигдалю і подаємо гарбуз з рисом та родзинками до столу. Можна пробувати фаршировану гарбуз .
Рис з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз - 400 г; білий рис - 300 г; цукор - 2 ч. ложка; кип'ячена вода - 400 мл; свіжа м'ята для прикраси; родзинки - 50 р. Приготування Беремо невелику гарбуз очищаємо її від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Рис ретельно промиваємо і перекладаємо в чашу мультиварки. Додаємо трохи цукрового піску, кладемо шматочки гарбуза і заливаємо все кип'яченою водою так, щоб вона повністю покривала рис. Тепер виставляємо програму «Рис», закриваємо кришкою і готуємо страву протягом 45 хвилин до готовності. Викладаємо готовий рис з гарбузом в порційні тарілки, прикрашаємо листочками свіжої м'яти і посипаємо заздалегідь вимоченим родзинками.