Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - приголомшливо смачне і корисне ласощі, яке сподобається дітям і дорослим. Дістаємо запаси свіжої і ароматною гарбуза, і приступаємо до приготування мармеладу з гарбуза в домашніх умовах.
Інгредієнти:
сира гарбуз - 250 г;
цукор - 100 г;
лимонний сік - 1 1/2 ст. ложки.
Приготування
Сиру гарбуз поміщаємо на застелений фольгою лист для випікання і відправляємо в духовку при 180 градусах на 15-2 години, або до повної готовності (тобто м'якості). Готову гарбуз, без шкірки, пюрируем вручну, або за допомогою блендера, а готове пюре повторно протираємо через сито. Додаємо до гарбузовому пюре цукор, лимонний сік, і відправляємо на плиту. Варимо основу для нашого мармеладу до повного загусання, коли маса не буде відділятися від ложки без постукування.
Виливаємо густе гарбузове пюре у змащену маслом форму і залишаємо на добу. Нарізаємо готовий мармелад кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
Інгредієнти:
яблука - 150 г;
гарбуз - 150 г;
апельсин - 1 шт.;
цукор - 3-4 ст. ложки;
желатин - 20 р.
Приготування
Гарбуз і яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в каструлю. Додаємо цукор, сік одного апельсина і ставимо гаситися на маленький вогонь. Як тільки гарбуз та яблуко розм'якшаться, а рідина випарується, перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера. Протираємо пюре через сито, додаємо попередньо замочений желатин і варимо на невеликому вогні до загусання. Майбутнє желе виливаємо у форму 2 см шаром і залишаємо на добу в холодильнику. Готовий мармелад нарізаємо кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
Подібний гарбузовий мікс можна робити не тільки з яблуком, а додавати в пюре проварені груші, пюрированние ананаси, або персики.
Рецепт мармеладу з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Сиру гарбуз поміщаємо на застелений фольгою лист для випікання і відправляємо в духовку при 180 градусах на 15-2 години, або до повної готовності (тобто м'якості). Готову гарбуз, без шкірки, пюрируем вручну, або за допомогою блендера, а готове пюре повторно протираємо через сито. Додаємо до гарбузовому пюре цукор, лимонний сік, і відправляємо на плиту. Варимо основу для нашого мармеладу до повного загусання, коли маса не буде відділятися від ложки без постукування.
Виливаємо густе гарбузове пюре у змащену маслом форму і залишаємо на добу. Нарізаємо готовий мармелад кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
Мармелад з гарбуза і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз і яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в каструлю. Додаємо цукор, сік одного апельсина і ставимо гаситися на маленький вогонь. Як тільки гарбуз та яблуко розм'якшаться, а рідина випарується, перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера. Протираємо пюре через сито, додаємо попередньо замочений желатин і варимо на невеликому вогні до загусання. Майбутнє желе виливаємо у форму 2 см шаром і залишаємо на добу в холодильнику. Готовий мармелад нарізаємо кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
Подібний гарбузовий мікс можна робити не тільки з яблуком, а додавати в пюре проварені груші, пюрированние ананаси, або персики.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Яблучний мармелад на зиму
Мармелад - це фруктове або ягідне варення, уварене до стану загустіння, при якому його можна різати ножем. У нашій статті ми пропонуємо вашій увазі
Мармелад в домашніх умовах
Мармелад - улюблені ласощі мільйонів. Не дивно - адже він дуже смачний. А якщо приготувати мармелад будинку, то він буде ще й корисним. Хочете
Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Мармелад з злив
Мармелад - дуже корисне природне ласощі, яке готується шляхом уварювання фруктів до загустіння, щоб його вільно можна було різати ножем. І сьогодні