Вернуться назад Распечатать

Мармелад з гарбуза

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - приголомшливо смачне і корисне ласощі, яке сподобається дітям і дорослим. Дістаємо запаси свіжої і ароматною гарбуза, і приступаємо до приготування мармеладу з гарбуза в домашніх умовах.

Рецепт мармеладу з гарбуза


Інгредієнти:

  • сира гарбуз - 250 г;

  • цукор - 100 г;

  • лимонний сік - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сиру гарбуз поміщаємо на застелений фольгою лист для випікання і відправляємо в духовку при 180 градусах на 15-2 години, або до повної готовності (тобто м'якості). Готову гарбуз, без шкірки, пюрируем вручну, або за допомогою блендера, а готове пюре повторно протираємо через сито. Додаємо до гарбузовому пюре цукор, лимонний сік, і відправляємо на плиту. Варимо основу для нашого мармеладу до повного загусання, коли маса не буде відділятися від ложки без постукування.
    Виливаємо густе гарбузове пюре у змащену маслом форму і залишаємо на добу. Нарізаємо готовий мармелад кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.

    Мармелад з гарбуза і яблук


    Інгредієнти:

  • яблука - 150 г;

  • гарбуз - 150 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • цукор - 3-4 ст. ложки;

  • желатин - 20 р.


  • Мармелад з гарбуза
    Приготування
    Гарбуз і яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в каструлю. Додаємо цукор, сік одного апельсина і ставимо гаситися на маленький вогонь. Як тільки гарбуз та яблуко розм'якшаться, а рідина випарується, перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера. Протираємо пюре через сито, додаємо попередньо замочений желатин і варимо на невеликому вогні до загусання. Майбутнє желе виливаємо у форму 2 см шаром і залишаємо на добу в холодильнику. Готовий мармелад нарізаємо кубиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
    Подібний гарбузовий мікс можна робити не тільки з яблуком, а додавати в пюре проварені груші, пюрированние ананаси, або персики.