Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний мармелад на зиму

Яблучний мармелад на зиму

16-03-2015, 13:11
2 152
Яблучний мармелад на зиму
Цей десерт вперше почали готувати в Португалії з плодів айви, а в наш час мармеладом називають фруктове або ягідне варення, уварене до такої густоти, що його вільно можна різати ножем. Найбільш придатними для приготування мармеладу будуть фрукти, які містять у своєму складі пектин, тобто в'язка речовина. Пектин є полісахаридом і сприяє виведенню з організму зайвих і шкідливих шлаків. Тому натуральний мармелад в домашніх умовах дуже корисний для здоров'я продукт.
Зараз мармелад виготовляють на основі пектину, так і з використанням желатину. На домашній кухні мармелад можна зробити з будь-яких, наявних фруктів, ягід і навіть овочів.
Мармелад - це чудовий десерт, він дуже смачний, легкий і корисний для організму. Завдяки яскравим забарвленням і широкої можливості трансформування, його використовують при декоруванні тортів, тістечок, печива, суфле та іншої випічки, а також запікають у кексах і мафінах.
Мармелад часто готують про запас, до наступного врожаю свіжих фруктів. Для цього збирають перезрілі фрукти і ягоди. Як правильно зробити на зиму мармелад з яблук можна дізнатися з наших рецептів. Зберігати готове ласощі бажано в прохолодному місці.

Яблучний мармелад на зиму


Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Яблука печемо в духовці. Охолоджуємо і перетираємо через сито. Яблучне пюре змішуємо з цукром і варимо на слабкому вогні, поки маса не загусне, не забуваючи помішувати, щоб запобігти пригорання.
    Щоб дізнатися, ступінь готовності мармеладу, проводимо по дну, використовуваної для варіння каструлі, смугу з допомогою дерев'яної лопатки. Якщо борозенка не запливає, значить, процес варіння мармеладу вже підійшов до кінця.
    Готовий гарячий мармелад розкладаємо по стерилізованим банкам, зверху посипаємо цукром. Коли вміст охолоне, накриваємо банки листами пергаментного паперу і перев'язуємо мотузкою. Зберігаємо в прохолодному місці, де немає вогкості.

    Рецепт вишнево-яблучного мармеладу на зиму


    Інгредієнти:

  • вишні - 1 кг;

  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 800 р.


  • Приготування
    Шматочки яблук без серцевини і шкірки тримаємо на пару під кришкою з невеликою кількістю води, потім охолоджуємо і перетираємо.
    Вишні очистити від кісточок, засипаємо цукром. Після того, як ягоди пустять сік, з'єднуємо їх з яблучним пюре.
    Суміш варимо на повільному вогні до потрібної густоти. При цьому не забуваємо постійно помішувати, щоб маса не пригоріла.
    Гарячим мармелад розфасовуємо в стерилізовані підігріті банки. Закатуємо. Зберігаємо в прохолодному і сухому підвалі або коморі.

    Мармелад з яблук і меду


    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • мед - 400 г;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Яблука миємо. Очищаємо від шкірки, пластин і насіння. Нарізаємо часточками. Проварюємо часточки яблук у воді до розм'якшення. Охолоджуємо яблука і протираємо через дрібне сито. У пюре насипаємо необхідну кількість цукру і повільно варимо до потрібної густоти. Наприкінці варіння кладемо мед, добре перемішуємо.
    Готову мармеладну масу заливаємо в емальовані лотки і охолоджуємо. Перед подачею на стіл ріжемо на порційні шматки.
    Сунично-яблучний мармелад
    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • суниця - 1 кг;

  • цукор - 800 г;

  • яблучний сік - 1 стакан.


  • Приготування
    Яблучний мармелад на зиму
    Старанно промиті й очищені яблука і ягоди суниці по черзі проварюємо в закритій каструлі з водою близько 5 хвилин. Пропускаємо через сито або збиваємо з допомогою блендера.
    Отримане яблучно-ягідне пюре з'єднайте з цукром і довго варимо, помішуючи. Коли маса стане густою, додаємо яблучний сік і продовжуємо варити до утворення мармеладу.
    Ще гарячим мармелад розфасовуємо в заздалегідь приготовлену посуд і щільно закриваємо. Ховаємо до зими в сухе і прохолодне приміщення. А зиязиками вечорами дістаємо смачний мармелад і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
    Мармелад в домашніх умовах
    Мармелад в домашніх умовах
    Мармелад - улюблені ласощі мільйонів. Не дивно - адже він дуже смачний. А якщо приготувати мармелад будинку, то він буде ще й корисним. Хочете
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Мармелад з злив
    Мармелад з злив
    Мармелад - дуже корисне природне ласощі, яке готується шляхом уварювання фруктів до загустіння, щоб його вільно можна було різати ножем. І сьогодні