Мармелад в домашніх умовах
Мармелад є одним з улюблених ласощів дітей, але мало хто знає, що мармелад приготований в домашніх умовах є ще й корисним - не тільки дітям, але і дорослим. Секрет домашнього мармеладу в тому, що він складається з натуральних інгредієнтів - загусників і фруктового пюре. У ньому багато корисного вітаміну С. Як не дивно звучить, але домашній мармелад корисний для кровоносних судин, а що містяться в ньому речовин, наприклад, пектин, сприяють зниженню холестерину і очищенню кишечника. Тому, готуючи будинку мармелад, ви не тільки радує свою сім'ю смачним ласощами, але і дбаєте про їх здоров'я.
Один з головних інгредієнтів домашнього мармеладу - це пектин, він є натуральним продуктом і відповідає за загустіння. Його ви можете придбати в будь-якій аптеці у вигляді порошку. Додається він з розрахунку 3 столові ложки на півлітра соку або підготовленої суміші для мармеладу. Але якщо ви хочете, то можете використовувати простий желатин. А тепер перейдемо до рецептами, які розкажуть, як зробити домашній мармелад.
Домашній мармелад з полуниці
Інгредієнти:
полуниця - 300 г;
желатин - 20 г;
цукрова пудра - 250 г;
вода - 250 мл;
лимонна кислота - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Для мармеладу краще всього вибрати найбільш стиглі ягоди, але щоб серед них не було зіпсованих і перезрілих. Добре їх промийте і очистіть від ніжок. Складіть в блендер, додайте цукрову пудру і кислоту, потім збийте, щоб полуниця перетворилася в однорідне пюре. Желатин замочіть в холодній воді, приблизно на 30-35 хвилин. По закінченню часу, поставте желатин на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть. Влийте желатин полуничне пюре, добре перемішайте і розлийте рідина по формочках. Залиште мармелад в холодильнику до повного застигання.
Домашній мармелад з яблук
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
цукор - 500 г;
імбир;
волоські горіхи.
Приготування
Яблука помийте і очистіть від шкірки і насіння, порізати на невеликі часточки. Шкірку і кісточки не викидайте, складіть їх в марлю і добре зав'яжіть, зробивши невеличкий мішечок. Очищені яблука складіть у каструлю, залийте водою і покладіть туди мішечок з кісточками і шкіркою. Варіть яблука приблизно 40 хвилин. Потім трохи остудіть їх і подрібніть в блендері. Отримане яблучне пюре, знову перекладіть в каструлю, додайте цукор і варіть на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки пюре не загусне (приблизно півтори години). У готове пюре, додайте тертий імбир, подрібнені волоські горіхи і розлийте по формочках. Залиште на пару годин в холодильник для повного застигання. Готовий мармелад можете посипати цукровою пудрою або мигдалем.
Виготовлення мармеладу в домашніх умовах справа не хитра. Досить знати і пам'ятати про важливі дрібниці. Уварювати мармелад потрібно набагато більше, ніж повидло, і обов'язково перевіряти консистенцію по краплі готового продукту. Якщо крапля не розтікається по тарілці, а зберігає форму, значить, мармелад зварений правильно і готовий до охолодження.
Інгредієнти:
смородина - 500 г;
малина - 500 г;
цукор - 1 кг;
лимонна кислота.
Приготування
Смородину та малину переберіть від зіпсованих ягід і добре промийте. Смородину очистити від гілочок. Складіть ягоди в каструлю і залийте водою, до одного рівня з ягодами. Варіть на середньому вогні до розм'якшення. Коли ягоди розм'якшаться, відкиньте їх на друшляк, а потім подрібніть в блендері. Отримане рідке пюре поставте на маленький вогонь і варіть, поки не залишиться половина пюре. Додайте цукор, щіпку кислоти і варіть 40 хвилин, постійно знімаючи пінку. Готовий мармелад вилийте у піддон або глибоке деко і залиште в кімнаті на ніч. Після повного загусання, розріжте мармелад на кубики і обваляйте в цукровій пудрі.
Мармелад в домашніх умовах - про рецепті
Один з головних інгредієнтів домашнього мармеладу - це пектин, він є натуральним продуктом і відповідає за загустіння. Його ви можете придбати в будь-якій аптеці у вигляді порошку. Додається він з розрахунку 3 столові ложки на півлітра соку або підготовленої суміші для мармеладу. Але якщо ви хочете, то можете використовувати простий желатин. А тепер перейдемо до рецептами, які розкажуть, як зробити домашній мармелад.
Домашній мармелад з полуниці
Інгредієнти:
Приготування
Для мармеладу краще всього вибрати найбільш стиглі ягоди, але щоб серед них не було зіпсованих і перезрілих. Добре їх промийте і очистіть від ніжок. Складіть в блендер, додайте цукрову пудру і кислоту, потім збийте, щоб полуниця перетворилася в однорідне пюре. Желатин замочіть в холодній воді, приблизно на 30-35 хвилин. По закінченню часу, поставте желатин на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть. Влийте желатин полуничне пюре, добре перемішайте і розлийте рідина по формочках. Залиште мармелад в холодильнику до повного застигання.
Домашній мармелад з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука помийте і очистіть від шкірки і насіння, порізати на невеликі часточки. Шкірку і кісточки не викидайте, складіть їх в марлю і добре зав'яжіть, зробивши невеличкий мішечок. Очищені яблука складіть у каструлю, залийте водою і покладіть туди мішечок з кісточками і шкіркою. Варіть яблука приблизно 40 хвилин. Потім трохи остудіть їх і подрібніть в блендері. Отримане яблучне пюре, знову перекладіть в каструлю, додайте цукор і варіть на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки пюре не загусне (приблизно півтори години). У готове пюре, додайте тертий імбир, подрібнені волоські горіхи і розлийте по формочках. Залиште на пару годин в холодильник для повного застигання. Готовий мармелад можете посипати цукровою пудрою або мигдалем.
Мармелад з червоної смородини і малини
Виготовлення мармеладу в домашніх умовах справа не хитра. Досить знати і пам'ятати про важливі дрібниці. Уварювати мармелад потрібно набагато більше, ніж повидло, і обов'язково перевіряти консистенцію по краплі готового продукту. Якщо крапля не розтікається по тарілці, а зберігає форму, значить, мармелад зварений правильно і готовий до охолодження.
Інгредієнти:
Приготування
Смородину та малину переберіть від зіпсованих ягід і добре промийте. Смородину очистити від гілочок. Складіть ягоди в каструлю і залийте водою, до одного рівня з ягодами. Варіть на середньому вогні до розм'якшення. Коли ягоди розм'якшаться, відкиньте їх на друшляк, а потім подрібніть в блендері. Отримане рідке пюре поставте на маленький вогонь і варіть, поки не залишиться половина пюре. Додайте цукор, щіпку кислоти і варіть 40 хвилин, постійно знімаючи пінку. Готовий мармелад вилийте у піддон або глибоке деко і залиште в кімнаті на ніч. Після повного загусання, розріжте мармелад на кубики і обваляйте в цукровій пудрі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучний мармелад на зиму
Мармелад - це фруктове або ягідне варення, уварене до стану загустіння, при якому його можна різати ножем. У нашій статті ми пропонуємо вашій увазі
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
Мармелад з злив
Мармелад - дуже корисне природне ласощі, яке готується шляхом уварювання фруктів до загустіння, щоб його вільно можна було різати ножем. І сьогодні