Мармелад є одним з улюблених ласощів дітей, але мало хто знає, що мармелад приготований в домашніх умовах є ще й корисним - не тільки дітям, але і дорослим. Секрет домашнього мармеладу в тому, що він складається з натуральних інгредієнтів - загусників і фруктового пюре. У ньому багато корисного вітаміну С. Як не дивно звучить, але домашній мармелад корисний для кровоносних судин, а що містяться в ньому речовин, наприклад, пектин, сприяють зниженню холестерину і очищенню кишечника. Тому, готуючи будинку мармелад, ви не тільки радує свою сім'ю смачним ласощами, але і дбаєте про їх здоров'я.
Мармелад в домашніх умовах - про рецепті
Один з головних інгредієнтів домашнього мармеладу - це пектин, він є натуральним продуктом і відповідає за загустіння. Його ви можете придбати в будь-якій аптеці у вигляді порошку. Додається він з розрахунку 3 столові ложки на півлітра соку або підготовленої суміші для мармеладу. Але якщо ви хочете, то можете використовувати простий желатин. А тепер перейдемо до рецептами, які розкажуть, як зробити домашній мармелад.
Домашній мармелад з полуниці Інгредієнти: полуниця - 300 г; желатин - 20 г; цукрова пудра - 250 г; вода - 250 мл; лимонна кислота - 1/2 ч. ложки. Приготування Для мармеладу краще всього вибрати найбільш стиглі ягоди, але щоб серед них не було зіпсованих і перезрілих. Добре їх промийте і очистіть від ніжок. Складіть в блендер, додайте цукрову пудру і кислоту, потім збийте, щоб полуниця перетворилася в однорідне пюре. Желатин замочіть в холодній воді, приблизно на 30-35 хвилин. По закінченню часу, поставте желатин на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть. Влийте желатин полуничне пюре, добре перемішайте і розлийте рідина по формочках. Залиште мармелад в холодильнику до повного застигання.
Домашній мармелад з яблук Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукор - 500 г; імбир; волоські горіхи. Приготування Яблука помийте і очистіть від шкірки і насіння, порізати на невеликі часточки. Шкірку і кісточки не викидайте, складіть їх в марлю і добре зав'яжіть, зробивши невеличкий мішечок. Очищені яблука складіть у каструлю, залийте водою і покладіть туди мішечок з кісточками і шкіркою. Варіть яблука приблизно 40 хвилин. Потім трохи остудіть їх і подрібніть в блендері. Отримане яблучне пюре, знову перекладіть в каструлю, додайте цукор і варіть на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки пюре не загусне (приблизно півтори години). У готове пюре, додайте тертий імбир, подрібнені волоські горіхи і розлийте по формочках. Залиште на пару годин в холодильник для повного застигання. Готовий мармелад можете посипати цукровою пудрою або мигдалем.
Мармелад з червоної смородини і малини
Виготовлення мармеладу в домашніх умовах справа не хитра. Досить знати і пам'ятати про важливі дрібниці. Уварювати мармелад потрібно набагато більше, ніж повидло, і обов'язково перевіряти консистенцію по краплі готового продукту. Якщо крапля не розтікається по тарілці, а зберігає форму, значить, мармелад зварений правильно і готовий до охолодження.
Інгредієнти: смородина - 500 г; малина - 500 г; цукор - 1 кг; лимонна кислота. Приготування Смородину та малину переберіть від зіпсованих ягід і добре промийте. Смородину очистити від гілочок. Складіть ягоди в каструлю і залийте водою, до одного рівня з ягодами. Варіть на середньому вогні до розм'якшення. Коли ягоди розм'якшаться, відкиньте їх на друшляк, а потім подрібніть в блендері. Отримане рідке пюре поставте на маленький вогонь і варіть, поки не залишиться половина пюре. Додайте цукор, щіпку кислоти і варіть 40 хвилин, постійно знімаючи пінку. Готовий мармелад вилийте у піддон або глибоке деко і залиште в кімнаті на ніч. Після повного загусання, розріжте мармелад на кубики і обваляйте в цукровій пудрі.