Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мармелад з винограду - рецепт

Мармелад з винограду - рецепт

16-03-2015, 13:11
4 198
Мармелад з винограду - рецепт
Чудовий вид заготовок на зиму - мармелад з винограду. Таке вишукане ласощі добре подати до чаю чи можна використовувати його для приготування різних кондитерських виробів. Зрозуміло, для приготування виноградного мармеладу потрібно використовувати тільки виноград столових сортів.

Мармелад з винограду по-грузинськи без цукру


Давайте розберемося, як зробити мармелад з винограду. Вибираємо солодкий виноград. Варимо в емальованій каструлі, помішуючи дерев'яною ложкою. Тару і кришки стерилізуємо.
Приготування
Акуратно відділити ягоди від гребеня і ретельно промиємо проточною холодною водою. Тепер ненадовго закладаємо ягоди в каструлю з киплячою водою, в якій розчинено трохи харчової соди (на 5 кг винограду 05 ст. ложки соди). Хвилин через 5 зливаємо воду, ягоди розминаємо толкушкой і протираємо через рідке сито, щоб відокремити сік і м'якоть від шкірки і насіння. Отриману протерту масу перекладаємо в чисту каструлю і уварюють на середньо-слабкому вогні до готовності. Постійно помішуємо, щоб не підгоряло. Фасуємо в маленькі стерилізовані скляні баночки в гарячому вигляді. Укупориваем, коли охолоне, після утворення скоринки на поверхні мармеладу.

Рецепт винограду з мармеладу


Розрахунок інгредієнтів:

  • на 2 л виноградного соку - 15 кг цукрового піску.


  • Приготування
    Добре промиваємо грона і акуратно відокремлюємо ягоди. Закладаємо їх у каструлю і развариваем при безперервному помішуванні на слабкому вогні. Розминаємо, трохи проварюємо, потім засипаємо цукром і варимо кілька прийомів до загусання. У перерві між проварюванням проціджуємо через рідке сито.

    Мармелад з винограду


    Розрахунок інгредієнтів:

  • на 2 кг столового винограду - 200 г домашнього виноградного вина (того ж кольору) + 1 кг цукрового піску.


  • Приготування
    Виноград промиємо, акуратно відділити ягоди від гілочок, покладемо в каструлю, заллємо вином і разварим при безперервному помішуванні на середньо-слабкому вогні. Протремо через рідке сито, додамо цукор, розчинний його і уварим до готовності в кілька прийомів. Розкладаємо в стерилізовані банки.

    Виноградний мармелад з айвою


    Інгредієнти:

  • ягоди винограду - 1 кг;

  • айви - 200 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Мармелад з винограду - рецепт

    Чисті ягоди винограду (без гребеня) разварим, остудимо і протремо через рідке сито. Айву швидко розрізаємо на 4 частини кожну, видаляємо насіннєві коробочки з насінням, скроплюємо соком лимона і рубаємо сікачем на дрібні шматочки (або настругиваем ножем). Змішуємо з виноградним соком, додаємо цукор і уварюють на малому вогні до готовності.
    Можна додавати в виноградний мармелад желатин або агар-агар (це робиться до кінця процесу), так краще зберігається.
    До чашки чаю в сімейному колі також можна подати мармелад з груш або кавунових кірок .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований виноград
    Маринований виноград
    Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Виноградний сік у домашніх умовах
    Виноградний сік у домашніх умовах
    Виноград - це, безумовно, корисний фрукт, в якому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А сік, з нього приготований в домашніх
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і