Мармелад з винограду - рецепт
Чудовий вид заготовок на зиму - мармелад з винограду. Таке вишукане ласощі добре подати до чаю чи можна використовувати його для приготування різних кондитерських виробів. Зрозуміло, для приготування виноградного мармеладу потрібно використовувати тільки виноград столових сортів.
Давайте розберемося, як зробити мармелад з винограду. Вибираємо солодкий виноград. Варимо в емальованій каструлі, помішуючи дерев'яною ложкою. Тару і кришки стерилізуємо.
Приготування
Акуратно відділити ягоди від гребеня і ретельно промиємо проточною холодною водою. Тепер ненадовго закладаємо ягоди в каструлю з киплячою водою, в якій розчинено трохи харчової соди (на 5 кг винограду 05 ст. ложки соди). Хвилин через 5 зливаємо воду, ягоди розминаємо толкушкой і протираємо через рідке сито, щоб відокремити сік і м'якоть від шкірки і насіння. Отриману протерту масу перекладаємо в чисту каструлю і уварюють на середньо-слабкому вогні до готовності. Постійно помішуємо, щоб не підгоряло. Фасуємо в маленькі стерилізовані скляні баночки в гарячому вигляді. Укупориваем, коли охолоне, після утворення скоринки на поверхні мармеладу.
Розрахунок інгредієнтів:
на 2 л виноградного соку - 15 кг цукрового піску.
Приготування
Добре промиваємо грона і акуратно відокремлюємо ягоди. Закладаємо їх у каструлю і развариваем при безперервному помішуванні на слабкому вогні. Розминаємо, трохи проварюємо, потім засипаємо цукром і варимо кілька прийомів до загусання. У перерві між проварюванням проціджуємо через рідке сито.
Розрахунок інгредієнтів:
на 2 кг столового винограду - 200 г домашнього виноградного вина (того ж кольору) + 1 кг цукрового піску.
Приготування
Виноград промиємо, акуратно відділити ягоди від гілочок, покладемо в каструлю, заллємо вином і разварим при безперервному помішуванні на середньо-слабкому вогні. Протремо через рідке сито, додамо цукор, розчинний його і уварим до готовності в кілька прийомів. Розкладаємо в стерилізовані банки.
Інгредієнти:
ягоди винограду - 1 кг;
айви - 200 г;
лимон - 05 шт.;
цукор - 100 р.
Приготування
Чисті ягоди винограду (без гребеня) разварим, остудимо і протремо через рідке сито. Айву швидко розрізаємо на 4 частини кожну, видаляємо насіннєві коробочки з насінням, скроплюємо соком лимона і рубаємо сікачем на дрібні шматочки (або настругиваем ножем). Змішуємо з виноградним соком, додаємо цукор і уварюють на малому вогні до готовності.
Можна додавати в виноградний мармелад желатин або агар-агар (це робиться до кінця процесу), так краще зберігається.
До чашки чаю в сімейному колі також можна подати мармелад з груш або кавунових кірок .
Мармелад з винограду по-грузинськи без цукру
Давайте розберемося, як зробити мармелад з винограду. Вибираємо солодкий виноград. Варимо в емальованій каструлі, помішуючи дерев'яною ложкою. Тару і кришки стерилізуємо.
Приготування
Акуратно відділити ягоди від гребеня і ретельно промиємо проточною холодною водою. Тепер ненадовго закладаємо ягоди в каструлю з киплячою водою, в якій розчинено трохи харчової соди (на 5 кг винограду 05 ст. ложки соди). Хвилин через 5 зливаємо воду, ягоди розминаємо толкушкой і протираємо через рідке сито, щоб відокремити сік і м'якоть від шкірки і насіння. Отриману протерту масу перекладаємо в чисту каструлю і уварюють на середньо-слабкому вогні до готовності. Постійно помішуємо, щоб не підгоряло. Фасуємо в маленькі стерилізовані скляні баночки в гарячому вигляді. Укупориваем, коли охолоне, після утворення скоринки на поверхні мармеладу.
Рецепт винограду з мармеладу
Розрахунок інгредієнтів:
Приготування
Добре промиваємо грона і акуратно відокремлюємо ягоди. Закладаємо їх у каструлю і развариваем при безперервному помішуванні на слабкому вогні. Розминаємо, трохи проварюємо, потім засипаємо цукром і варимо кілька прийомів до загусання. У перерві між проварюванням проціджуємо через рідке сито.
Мармелад з винограду
Розрахунок інгредієнтів:
Приготування
Виноград промиємо, акуратно відділити ягоди від гілочок, покладемо в каструлю, заллємо вином і разварим при безперервному помішуванні на середньо-слабкому вогні. Протремо через рідке сито, додамо цукор, розчинний його і уварим до готовності в кілька прийомів. Розкладаємо в стерилізовані банки.
Виноградний мармелад з айвою
Інгредієнти:
Приготування
Чисті ягоди винограду (без гребеня) разварим, остудимо і протремо через рідке сито. Айву швидко розрізаємо на 4 частини кожну, видаляємо насіннєві коробочки з насінням, скроплюємо соком лимона і рубаємо сікачем на дрібні шматочки (або настругиваем ножем). Змішуємо з виноградним соком, додаємо цукор і уварюють на малому вогні до готовності.
Можна додавати в виноградний мармелад желатин або агар-агар (це робиться до кінця процесу), так краще зберігається.
До чашки чаю в сімейному колі також можна подати мармелад з груш або кавунових кірок .
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Домашнє виноградне вино
Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноград - це, безумовно, корисний фрукт, в якому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А сік, з нього приготований в домашніх
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і