Виноградний сік у домашніх умовах

Сік зі світлих сортів винограду містить більшу кількість заліза і добре підвищує гемоглобін. Виноградний сік порівняно з іншими значно калорійніше, так як містить велику кількість вуглеводів. Виноград і сік з нього показаний при безлічі захворювань: гіпертонії, судинної недостатності, хворобах нирок, печінки, дихальних шляхів, при порушенні обмінних процесів в організмі.
Вживання виноградного соку допомагає комплексному очищенню організму: поліпшується робота шлунково-кишкового тракту, печінки, легенів. Сік з темних сортів винограду допомагає запобігти розвитку онкологічних захворювань (наприклад, рак грудей у жінок). Корисно давати натуральний виноградний сік дітям і післяопераційним хворим для відновлення і поліпшення загального стану.
Безсумнівно, що корисніше всього тільки що вичавлений сік. Він зберігає всі вітаміни та мікроелементи. Рецепт домашнього виноградного соку дуже простий: стиглі грона винограду промиваємо під проточною водою, відокремлюємо ягоди і вичавлюємо під пресом. Потім сік потрібно відфільтрувати, а залишився макуха можна використовувати у приготуванні компотів або мусів.
Природно, що сік починає швидко бродити, тому має сенс освоїти консервацію виноградного соку на зиму у домашніх умовах. Єдина складність в приготуванні великої кількості виноградного соку будинку - потрібен прес, соковижималка в цьому випадку не підходить, так як вона або размелет кісточки і смак соку буде зіпсований, або просто заб'ється. Про те, як приготувати консервований виноградний сік у домашніх умовах і піде мова в сьогоднішній статті.
Домашній виноградний сік
Інгредієнти:
Приготування
Грона винограду промиваємо в холодній проточній воді, зіпсовані ягоди видаляємо. З винограду віджимаємо сік за допомогою преса. Віджатий сік в емальованому або нержавіючої посуді залишаємо на ніч у прохолодному місці, щоб опустився на дно осад. Відстояний сік вранці перелити в інший посуд через відрізок чистого садового шланга, так як якщо злити через край, то осад знову підніметься. Доводимо сік до кипіння і кип'ятимо ще 15 хвилин, знімаючи піну.
Стерилізуємо банки звичайним способом, заливаємо сік і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути. Потім переносимо банки для зберігання в темне прохолодне місце. Місяця через 2 сік повинен бути трохи світліше.

Виноградний сік корисно пити натщесерце, перед прийомом їжі, а після вживання соку не забувайте прополоскати рот водою, так як містяться у винограді фруктові кислоти можуть сприяти розвитку карієсу.
А якщо після приготування соку у вас залишився виноград, тоді з нього можна зробити мармелад - смачні ласощі для дітей.
Рекомендуємо добрі рецепти

Виноградний оцет
Виноградний оцет - це натуральний продукт бродіння, який широко використовується в кулінарії і медицині з дуже давнього часу. На жаль, останнім

Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.

Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє

Виноградний сік в соковарці
В даний час багато людей, що стежать за своїм харчуванням, вважають за краще натуральні соки зі свіжих овочів і фруктів. І сьогодні ми поговоримо про

Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як

Домашнє виноградне вино
Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.