Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Виноградний сік у домашніх умовах

Виноградний сік у домашніх умовах

13-03-2015, 09:05
14 202
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноград і, відповідно, сік з нього, цінний насамперед наявністю легко засвоюються фруктових цукрів - глюкози і фруктози, які забезпечують харчування для мозку. Крім того, виноград, завдяки вмісту в ньому ферментів, добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. У винограді багато органічних кислот, вітамінів В, В1 С і Е, а також велика кількість калію, необхідного для роботи серцевого м'яза, заліза, кальцію і магнію.
Сік зі світлих сортів винограду містить більшу кількість заліза і добре підвищує гемоглобін. Виноградний сік порівняно з іншими значно калорійніше, так як містить велику кількість вуглеводів. Виноград і сік з нього показаний при безлічі захворювань: гіпертонії, судинної недостатності, хворобах нирок, печінки, дихальних шляхів, при порушенні обмінних процесів в організмі.
Вживання виноградного соку допомагає комплексному очищенню організму: поліпшується робота шлунково-кишкового тракту, печінки, легенів. Сік з темних сортів винограду допомагає запобігти розвитку онкологічних захворювань (наприклад, рак грудей у жінок). Корисно давати натуральний виноградний сік дітям і післяопераційним хворим для відновлення і поліпшення загального стану.
Безсумнівно, що корисніше всього тільки що вичавлений сік. Він зберігає всі вітаміни та мікроелементи. Рецепт домашнього виноградного соку дуже простий: стиглі грона винограду промиваємо під проточною водою, відокремлюємо ягоди і вичавлюємо під пресом. Потім сік потрібно відфільтрувати, а залишився макуха можна використовувати у приготуванні компотів або мусів.
Природно, що сік починає швидко бродити, тому має сенс освоїти консервацію виноградного соку на зиму у домашніх умовах. Єдина складність в приготуванні великої кількості виноградного соку будинку - потрібен прес, соковижималка в цьому випадку не підходить, так як вона або размелет кісточки і смак соку буде зіпсований, або просто заб'ється. Про те, як приготувати консервований виноградний сік у домашніх умовах і піде мова в сьогоднішній статті.

Домашній виноградний сік


Інгредієнти:

  • виноград.


  • Приготування
    Грона винограду промиваємо в холодній проточній воді, зіпсовані ягоди видаляємо. З винограду віджимаємо сік за допомогою преса. Віджатий сік в емальованому або нержавіючої посуді залишаємо на ніч у прохолодному місці, щоб опустився на дно осад. Відстояний сік вранці перелити в інший посуд через відрізок чистого садового шланга, так як якщо злити через край, то осад знову підніметься. Доводимо сік до кипіння і кип'ятимо ще 15 хвилин, знімаючи піну.
    Стерилізуємо банки звичайним способом, заливаємо сік і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути. Потім переносимо банки для зберігання в темне прохолодне місце. Місяця через 2 сік повинен бути трохи світліше.
    Виноградний сік у домашніх умовах
    Цукор не додають, так як виноград сам по собі досить солодкий, але якщо вам сік здається кислуватим, можна додати цукор за смаком, коли відкриєте банку. Якщо сік виявився дуже концентрованим, його можна розбавити водою.
    Виноградний сік корисно пити натщесерце, перед прийомом їжі, а після вживання соку не забувайте прополоскати рот водою, так як містяться у винограді фруктові кислоти можуть сприяти розвитку карієсу.
    А якщо після приготування соку у вас залишився виноград, тоді з нього можна зробити мармелад - смачні ласощі для дітей.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет
    Виноградний оцет - це натуральний продукт бродіння, який широко використовується в кулінарії і медицині з дуже давнього часу. На жаль, останнім
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
    Виноградний сік на зиму
    Виноградний сік на зиму
    Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
    Виноградний сік в соковарці
    Виноградний сік в соковарці
    В даний час багато людей, що стежать за своїм харчуванням, вважають за краще натуральні соки зі свіжих овочів і фруктів. І сьогодні ми поговоримо про
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.