Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Виноградний сік в соковарці

Виноградний сік в соковарці

16-03-2015, 12:58
7 371
Виноградний сік в соковарці
В даний час для багатьох людей, які воліють здорове харчування, свіжі соки з овочів і фруктів стали невід'ємною частиною щоденного раціону.
Розповімо, як варити виноградний сік в соковарці для подальшого консервування.
Соковарка - цілком зручний і досить нескладний кухонний девайс (типу пароварки), за допомогою якого можна отримувати соки зі свіжих фруктів (ягід або овочів). Принцип роботи соковарки полягає в нагріванні пором свіжих плодів і відділенні соку при впливі високої температури. Деякі скажуть, що сік з соковижималок корисніше. Тут слід розуміти, що соковижималки - пристрої для отримання невеликих кількостей фрешу. Соковарки ж більше підходять для одержання достатньо великої кількості соку і його подальшої консервації.
Приготування виноградного соку в соковарці - справа нескладна. На приготування соку піде не більше 1 години в залежності від сорту винограду і ступеня зрілості ягід. Протягом усього процесу треба уважно стежити за тим, щоб з нижнього відділення приладу не википіла вода.

Рецепт виноградного соку в соковарці


Для приготування соку з винограду в домашніх умовах ретельно переберіть зібраний урожай. Уражені, зіпсовані і мляві ягоди викидаємо, обривати виноградини з гребенів (тобто, кистей) не обов'язково, особливо якщо мова йде про винні сорти, у яких ягоди мають тонку шкірку і м'яке тіло.
Приготування
Ретельно промиваємо грона і вкладаємо їх у верхнє відділення соковарки. Не слід надмірно заповнювати ємність - рівень заповнення повинен бути не вище бортика. Якщо цукристість ягід невисока, а ви хочете злегка підсолодити сік, додати цукор (посипавши їм ягоди) краще вже на цій стадії.
Далі збираємо соковарку: в нижню ємність наливаємо воду, зверху встановлюємо резервуар для збирання соку, а потім - ємність з виноградом і накриваємо кришкою. Перед використанням шланг сокосборника слід обов'язково прокип'ятити.
Надягаємо на шланг затиск, ставимо соковарку на конфорки плити і запалюємо вогонь. Через 40-60 хвилин можна знімати зажим зі шланга і зливати сік в заздалегідь приготовлену емальовану ємність (каструля може бути і з харчової нержавіючої сталі).
Тепер гарячий виноградний сік розливаємо в простерилізовані, підігріті парою банки і закатуємо простерилизованними ж бляшаними кришками (або закручуємо - в залежності від типу банок). Виноградний сік в соковарці у нас готується шляхом обробки ягід пором, тому він виходить стерильним і стерилізувати повторно його вже не треба. У цьому випадку потрібно тільки оперативно розлити сік по банкам і швидко закатати. Виноградний сік на зиму готовий! У такому продукті, звичайно ж, менше вітамінів, але зате більше пектинів.
Слід врахувати, що в процесі приготування соку в соковарці ягоди будуть, що називається, осідати. Це зовсім не означає, що потрібно підкладати в соковарку свіжий виноград. Треба дочекатися, поки закладена і оброблювана порція не приготується повністю. Закатуємо сік в банки, а відпрацьований сировина викидаємо.
Виноградний сік в соковарці
Для приготування наступної порції соку знову закладаємо виноград у верхню ємність соковарки.
В соковарці можна приготувати і яблучно-виноградний сік.
Виноград і яблука цілком гармонійно поєднуються по аромату і смаку, крім того, яблука містять в достатку пектин та янтарну кислоту, а також безліч інших дуже корисних речовин, присутніх у винограді.
Процес виконується практично так само, тільки разом з виноградом у верхню ємність соковарки закладаються скибочки яблук (без насіння).
Такі чудові заготовки на зиму здорово урізноманітнюють наше повсякденне меню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковарка - рецепти
Соковарка - рецепти
Всі просунуті господині давно відязикалися від соковижималки і перейшли на соковарки. Це набагато зручніше і корисніше - сік можна відразу
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Яблучний сік в соковарці
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Компот з винограду
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноград - це, безумовно, корисний фрукт, в якому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А сік, з нього приготований в домашніх
Огірковий сік
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,