Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соковарка - рецепти

Соковарка - рецепти

16-03-2015, 13:23
1 825
Соковарка - рецепти
Давно не секрет, що пакетовані соки практично всіх марок сьогодні - швидше сокові напої, ніж натуральний і якісний продукт. Про користь соків можна говорити дуже багато, особливо для маленьких дітей. Звичайно, набагато корисніше і смачніше для дитини справжній стовідсотковий сік, ніж ті напої, які продають у магазинах. Якщо соку захотілося прямо тут і зараз, можна скористатися соковижималкою, але в зиязикай та весняний період такий фокус виконати не вдасться. Приготувати сік можна за допомогою соковарки.

Як зварити сік в соковарці?


Рецептів для соковарки дуже багато і всі вони готуються за одним принципом. Соковарка складається з декількох каструль, поставлених одна на іншу. У нижню каструлю необхідно налити не менше трьох літрів води. У верхню каструлю засипають фрукти або овочі. Соковарку ставлять на вогонь. Вода починає нагріватися і випаровуватися. Пар підігріває фрукти, і вони починають пускати сік. По спеціальній трубці сік стікає у заздалегідь підготовлений посуд. З соковарки можна отримати набагато більше соку, ніж з соковижималки. Перед тим, як засипати фрукти або ягоди, їх потрібно помити і почистити від кісточок. Великі фрукти потрібно нарізати на кілька частин. При такій обробці всі вітаміни зберігаються і сік піддається пастеризації, так що його можна заливати в банки і закочувати на зиму. Сік виходить солодким і концентрованим. Соковарка працює безшумно і не потребує вашої особистої присутності.

Рецепти для соковарки


Можна просто засипати фрукти і овочі і залити воду в нижню каструлю. А можна трохи проявити фантазію і отримати безліч різних рецептів для соковарки - результат вас приємно здивує.
Томатний сік в соковарці
Такий напій дуже корисний для роботи серця і позитивно впливає на життєвий тонус. Томатний сік можна дуже просто приготувати в соковарці.
Краще всього вибирати дозрілі і свіжі овочі. Добре помийте і наріжте помідори часточками. Краще вибирати соковиті сорти помідор для цих цілей. Додайте до помідорів трохи солі і цукру. Далі увімкніть соковарку. Перші краплі соку обов'язково спробуйте на смак, сіль і цукор.
Яблучний сік в соковарці
Для приготування яблучного соку потрібно розрізати фрукти на шматочки середніх розмірів. Якщо зробити їх занадто великими, в соку буде занадто багато конденсату з пари, а надто дрібні часточки просто перетворяться на пюре. Щоб зробити сік солодше, додайте до фруктів трохи цукру. Для отримання 2-3 літрів соку потрібно переробити близько 5 кг фруктів.
Сливовий сік в соковарці
Соковарка - рецепти
Також в соковарці можна приготувати сливовий сік з м'якоттю.
Для його приготування візьміть 4 кг стиглих слив. Гарненько переберіть і промийте їх. Укладіть плоди в соковарку. З 4 кг слив виходить 1-1.5 л соку. В емальовану каструлю засипте цукор (з розрахунку 300 г на 1 л соку). Одержаний сік переливають до цукру і додають м'якоть, попередньо протерту через дрібне сито. Всю масу доводять до кипіння на слабкому вогні. Через 2-3 хвилини сік з м'якоттю готовий. Далі все переливають у стерильну тару і закочують. Приготувавши сік в соковарці за цим рецептом, ви можете пити напій в готовому вигляді, а можете приготувати кисіль або компот.
З що залишився в соковарці після приготування соку і пюре можна приготувати масу смачних десертів або зварити густе повидло. Таким чином, виходить безвідходне виробництво, мінімум витрат часу і ресурсів. Соки в соковарці завжди виходять більш солодкими, ніж при використанні соковижималки. І зберігати такий сік можна довго, при цьому він не змінює свого смаку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Виноградний сік в соковарці
Виноградний сік в соковарці
В даний час багато людей, що стежать за своїм харчуванням, вважають за краще натуральні соки зі свіжих овочів і фруктів. І сьогодні ми поговоримо про
Яблучний сік в соковарці
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Томатний сік в соковарці
Томатний сік в соковарці
Томатний сік - це корисний і смачний напій, в якому міститься велика кількість вітамінів і мінералів. І сьогодні ми поговоримо про те, як його
Грушевий сік
Грушевий сік
Грушевий сік - це корисний напій, який досить просто приготувати в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам кілька цікавих рецептів цього напою в чистому
Огірковий сік
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,
Кавуновий сік
Кавуновий сік
Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.