» » Виноградний сік на зиму

Виноградний сік на зиму

Виноградний сік на зиму
Виноградний сік домашнього приготування неймовірно корисний. У ньому міститься фолієва кислота, органічні кислоти, залізо, цинк, мідь, фосфор, натрій, багато вітамінів - С, РР, А, Ст. Сік з темного винограду благотворно впливає на роботу мозку, на зір. А сік з світлого винограду особливо багатий залізом, він добре зміцнюємо імунітет. Але при цьому є деякі обмеження для споживання цього смачного напою. Виноградний сік дуже калорійний, тому його не рекомендують вживати людям із зайвою вагою. Також він протипоказаний людям, що страждають цукровим діабетом, гіпертонією і хворобами шлунка.

Рецепт виноградного соку на зиму


Інгредієнти:

  • виноград - 10 кг;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку перебираємо виноград, прибираємо припорченние і мляві ягоди. Хороші виноградинки обривати з гілочок не потрібно. Ретельно моєму грона і вкладаємо їх в ємність соковарки. Кількість ягід не повинно бути вище бортика. Якщо плануєте додавати цукор, то робити це потрібно зараз, посипаючи їм ягоди. Тепер приступаємо до складання соковарки: в нижню частину наливаємо воду, а зверху ставимо резервуар для соку, на нього встановлюємо ємність з виноградом. Ставимо соковарку на плиту, накриваємо кришкою і вмикаємо вогонь. На приготування соку піде близько години. Після цього знімаємо зажим зі шланга і зливаємо сік в каструлю. Відразу ж гарячий сік розливаємо по банках і закатуємо. Після цього відпрацьовані ягоди прибираємо, закладаємо нові і приступаємо до приготування нової порції соку.

    Виноградний сік на зиму через соковижималку


    Інгредієнти:

  • виноград - 5 кг.


  • Приготування
    Виноградинки відокремлюємо від гілочок, недоспелие і пошкоджені викидаємо. Гарні ягоди моєму і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки. Після цього двічі проціджують його через марлю, складену в декілька шарів. Нагріваємо сік до температури 60 градусів, а потім даємо настоятися протягом пари годин. Після цього сік акуратно перелити в іншу ємність таким чином, щоб весь осад залишився в старій каструлі. Ставимо ємність з соком на вогонь, нагріваємо до температури 90 градусів і розливаємо в стерильні банки і відразу ж закатуємо.

    Яблучно-виноградний сік на зиму


    Інгредієнти:

  • виноград - 10 кг;

  • яблука - 5 кг.


  • Приготування
    Виноград моєму, відокремлюємо ягоди від листя і гілочок і пропускаємо їх через соковижималку. Отриманий сік перелити в каструлю. Точно так само видавлюємо сік з яблук і виливаємо його в каструлю з виноградним соком. Доводимо суміш практично до закипання, розливаємо по банках і стерилізуємо хвилин 20 після чого закатуємо.

    Як заготовити виноградний сік на зиму?


    Інгредієнти:

  • мускатний виноград - 5 кг;

  • вода - 2 л;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Виноград ретельно миємо, ягоди знімаємо з пензликів, розміщуємо їх в емальовану каструлю і заливаємо водою (2 л). Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилин 30. Після цього знімаємо каструлю з вогню, а вміст проціджуємо. В отриманий сік всипаємо цукор і знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ще хвилин 10. Тепер розливаємо сік у підготовлені стерильні банки і закатуємо.

    Як приготувати виноградний сік на зиму?


    За цим рецептом можна приготувати сік, коли немає під рукою ніяких спеціальних пристосувань - ні соковарки, ні соковижималки.
    Інгредієнти:
    Виноградний сік на зиму


  • виноград.


  • Приготування
    Виноград вимиваємо, даємо стекти воді. Ягоди розминаємо руками або пропускаємо через м'ясорубку. Проціджуємо отриману масу через друшляк, а потім відкидаємо на марлю. У віджату мезгу вливаємо 1 л кип'яченої води з розрахунку 1 літр води на 10 кг мезги і проціджуємо ще раз. Змішуємо соки першого і другого віджиму. Ставимо каструлю з соком на вогонь і прогріваємо хвилин 15 при цьому до кипіння не доводимо. Тільки по закінченні цього часу даємо соку закипіти і відразу розливаємо по банках і закатуємо.
    За таким же принципом можна приготувати корисний сік з гарбуза на зиму.
    Додав: admin | 16-03-2015, 13:11
    Переглядів: 23856