Виноградний сік на зиму
Виноградний сік домашнього приготування неймовірно корисний. У ньому міститься фолієва кислота, органічні кислоти, залізо, цинк, мідь, фосфор, натрій, багато вітамінів - С, РР, А, Ст. Сік з темного винограду благотворно впливає на роботу мозку, на зір. А сік з світлого винограду особливо багатий залізом, він добре зміцнюємо імунітет. Але при цьому є деякі обмеження для споживання цього смачного напою. Виноградний сік дуже калорійний, тому його не рекомендують вживати людям із зайвою вагою. Також він протипоказаний людям, що страждають цукровим діабетом, гіпертонією і хворобами шлунка.
Інгредієнти:
виноград - 10 кг;
цукор - за смаком.
Приготування
Спочатку перебираємо виноград, прибираємо припорченние і мляві ягоди. Хороші виноградинки обривати з гілочок не потрібно. Ретельно моєму грона і вкладаємо їх в ємність соковарки. Кількість ягід не повинно бути вище бортика. Якщо плануєте додавати цукор, то робити це потрібно зараз, посипаючи їм ягоди. Тепер приступаємо до складання соковарки: в нижню частину наливаємо воду, а зверху ставимо резервуар для соку, на нього встановлюємо ємність з виноградом. Ставимо соковарку на плиту, накриваємо кришкою і вмикаємо вогонь. На приготування соку піде близько години. Після цього знімаємо зажим зі шланга і зливаємо сік в каструлю. Відразу ж гарячий сік розливаємо по банках і закатуємо. Після цього відпрацьовані ягоди прибираємо, закладаємо нові і приступаємо до приготування нової порції соку.
Інгредієнти:
виноград - 5 кг.
Приготування
Виноградинки відокремлюємо від гілочок, недоспелие і пошкоджені викидаємо. Гарні ягоди моєму і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки. Після цього двічі проціджують його через марлю, складену в декілька шарів. Нагріваємо сік до температури 60 градусів, а потім даємо настоятися протягом пари годин. Після цього сік акуратно перелити в іншу ємність таким чином, щоб весь осад залишився в старій каструлі. Ставимо ємність з соком на вогонь, нагріваємо до температури 90 градусів і розливаємо в стерильні банки і відразу ж закатуємо.
Інгредієнти:
виноград - 10 кг;
яблука - 5 кг.
Приготування
Виноград моєму, відокремлюємо ягоди від листя і гілочок і пропускаємо їх через соковижималку. Отриманий сік перелити в каструлю. Точно так само видавлюємо сік з яблук і виливаємо його в каструлю з виноградним соком. Доводимо суміш практично до закипання, розливаємо по банках і стерилізуємо хвилин 20 після чого закатуємо.
Інгредієнти:
мускатний виноград - 5 кг;
вода - 2 л;
цукор - 1 кг.
Приготування
Виноград ретельно миємо, ягоди знімаємо з пензликів, розміщуємо їх в емальовану каструлю і заливаємо водою (2 л). Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилин 30. Після цього знімаємо каструлю з вогню, а вміст проціджуємо. В отриманий сік всипаємо цукор і знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ще хвилин 10. Тепер розливаємо сік у підготовлені стерильні банки і закатуємо.
За цим рецептом можна приготувати сік, коли немає під рукою ніяких спеціальних пристосувань - ні соковарки, ні соковижималки.
Інгредієнти:
виноград.
Приготування
Виноград вимиваємо, даємо стекти воді. Ягоди розминаємо руками або пропускаємо через м'ясорубку. Проціджуємо отриману масу через друшляк, а потім відкидаємо на марлю. У віджату мезгу вливаємо 1 л кип'яченої води з розрахунку 1 літр води на 10 кг мезги і проціджуємо ще раз. Змішуємо соки першого і другого віджиму. Ставимо каструлю з соком на вогонь і прогріваємо хвилин 15 при цьому до кипіння не доводимо. Тільки по закінченні цього часу даємо соку закипіти і відразу розливаємо по банках і закатуємо.
За таким же принципом можна приготувати корисний сік з гарбуза на зиму.
Рецепт виноградного соку на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку перебираємо виноград, прибираємо припорченние і мляві ягоди. Хороші виноградинки обривати з гілочок не потрібно. Ретельно моєму грона і вкладаємо їх в ємність соковарки. Кількість ягід не повинно бути вище бортика. Якщо плануєте додавати цукор, то робити це потрібно зараз, посипаючи їм ягоди. Тепер приступаємо до складання соковарки: в нижню частину наливаємо воду, а зверху ставимо резервуар для соку, на нього встановлюємо ємність з виноградом. Ставимо соковарку на плиту, накриваємо кришкою і вмикаємо вогонь. На приготування соку піде близько години. Після цього знімаємо зажим зі шланга і зливаємо сік в каструлю. Відразу ж гарячий сік розливаємо по банках і закатуємо. Після цього відпрацьовані ягоди прибираємо, закладаємо нові і приступаємо до приготування нової порції соку.
Виноградний сік на зиму через соковижималку
Інгредієнти:
Приготування
Виноградинки відокремлюємо від гілочок, недоспелие і пошкоджені викидаємо. Гарні ягоди моєму і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки. Після цього двічі проціджують його через марлю, складену в декілька шарів. Нагріваємо сік до температури 60 градусів, а потім даємо настоятися протягом пари годин. Після цього сік акуратно перелити в іншу ємність таким чином, щоб весь осад залишився в старій каструлі. Ставимо ємність з соком на вогонь, нагріваємо до температури 90 градусів і розливаємо в стерильні банки і відразу ж закатуємо.
Яблучно-виноградний сік на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Виноград моєму, відокремлюємо ягоди від листя і гілочок і пропускаємо їх через соковижималку. Отриманий сік перелити в каструлю. Точно так само видавлюємо сік з яблук і виливаємо його в каструлю з виноградним соком. Доводимо суміш практично до закипання, розливаємо по банках і стерилізуємо хвилин 20 після чого закатуємо.
Як заготовити виноградний сік на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Виноград ретельно миємо, ягоди знімаємо з пензликів, розміщуємо їх в емальовану каструлю і заливаємо водою (2 л). Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилин 30. Після цього знімаємо каструлю з вогню, а вміст проціджуємо. В отриманий сік всипаємо цукор і знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ще хвилин 10. Тепер розливаємо сік у підготовлені стерильні банки і закатуємо.
Як приготувати виноградний сік на зиму?
За цим рецептом можна приготувати сік, коли немає під рукою ніяких спеціальних пристосувань - ні соковарки, ні соковижималки.
Інгредієнти:
Приготування
Виноград вимиваємо, даємо стекти воді. Ягоди розминаємо руками або пропускаємо через м'ясорубку. Проціджуємо отриману масу через друшляк, а потім відкидаємо на марлю. У віджату мезгу вливаємо 1 л кип'яченої води з розрахунку 1 літр води на 10 кг мезги і проціджуємо ще раз. Змішуємо соки першого і другого віджиму. Ставимо каструлю з соком на вогонь і прогріваємо хвилин 15 при цьому до кипіння не доводимо. Тільки по закінченні цього часу даємо соку закипіти і відразу розливаємо по банках і закатуємо.
За таким же принципом можна приготувати корисний сік з гарбуза на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
Виноградний сік в соковарці
В даний час багато людей, що стежать за своїм харчуванням, вважають за краще натуральні соки зі свіжих овочів і фруктів. І сьогодні ми поговоримо про
Як приготувати яблучний сік?
Хто з нас не пробував яблучний сік з магазину?! Смачний адже, але не корисний. Ми ж пропонуємо зробити його в домашніх умовах за найпростішими
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Виноградний сік у домашніх умовах
Виноград - це, безумовно, корисний фрукт, в якому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. А сік, з нього приготований в домашніх